0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #880 -: Ноември 06, 2012, 22:25:17 pm »
Няма проблем да се пие чай от джинжифил,аз също си правех слагах и лимон,даже си слагах в една малка бутилка мин.вода за работа и си го пиех вместо вода.Става лютив ако е в по-голямо количество(джинждифила).И на мен помогна,нито веднъж не съм върнала.
« Отговор #881 -: Ноември 06, 2012, 22:29:14 pm »
Аз прочетох за това средство в една книга "Здраве чрез природолечение". Аз лично не съм усетила да е лютив, а би трябвало ако има такова нещо, защото не ям люто. Специално в тази книга е записано за гаденето в началните месеци на бременността.
Преписвам дословно от книгата: "За да не повръщате през бременността, поемайте често лека храна, а сутрин, веднага след ставане от сън изяждайте по една бисквита с джинджифил или изпивайте неголяма чаша джинджифилов чай, подсладен с мед."
Това беше началото. След това се разрових в интернет и намерих много полезна информация за джинджифила. Правила съм си и бисквити с джинджифил, които също ми действаха добре. Никъде не прочетох да има противопоказания при бременност.
Споделям това, което е помогнало на мен. Ако искате - пробвайте.
Дори в последно време като готвя пиле и добавям джинджифил като подправка - много ми хареса вкуса му.
Ако имате интерес мога да потърся рецептата на бисквитите, които си правих.
« Последна редакция: Ноември 06, 2012, 22:31:46 pm от tanita68 »

*
« Отговор #882 -: Ноември 06, 2012, 22:52:38 pm »
Момичета, относно нощници и изобщо дрехи за кърмачки /а дано ви потрябват на всички/ в "кърмаческата тема" Йоанна беше споменавала на няколко пъти за цяла дизайнерска линия такива, които тя ползва. Ако не греша - идеше реч за български дрехи т.е. на нормални цени ще да са... Попитайте там по въпроса, или ако някой има време - да поразрови стари теми.
Аз бях гледала линк и на дизайн го докарват, което е важно ако кърмите дълго. ;)

За болницата специално - всяка нощница с достатъчно дълбоко деколте с копчета ви върши работа за целта, или с деколте тип "прегърни ме", ако е с достатъчно ликра да се разтяга.

П.П. За тези от вас, които ще раждат в частни болници - обикновено нощницата си влиза в цената на услугата и моделът е предвиден за кърмещи жени, та попитайте първо вместо да купувате. Излишна набутвация за няколко дни, като си идете у дома - подобно чудо няма да ползвате никога. Ако купувате - взимайте възможно най-евтиното, защото е неизбежно да поомажете с кръв нощниците от "отичането" и ще ви трябват поне 2-3 да имате за смяна, което е супер набутващо при цени от 30 и нагоре лв. за брой. По-добре купете нещо на децата си с тези пари.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #883 -: Ноември 06, 2012, 23:06:18 pm »
Мерси,значи може по време на бременност..)))И аз съм го слагала на някои манджички..)))За нощниците,за частните клиники не искат да..)))
*
« Отговор #884 -: Ноември 07, 2012, 00:52:37 am »
Да, джинджифила е прекрасно средство против повръщане, потвърждавам от личен опит. На мен ми харесваше много маринован като туршийка. Предполагам може да се намери в магазини за китайски храни или диетични такива.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #885 -: Ноември 07, 2012, 09:03:39 am »
afrodita279, чула съм че и други лекари препоръчват деган. Предполагам, че можеш да го пиеш. Тия дни също попаднах на хомеопатични капки против повръщане - "ВОМИТУСХИЛ". Можеш да пробваш първо с тях. Незнам дали иамт ефект, защото аз не повръщам.
Преди месец изкарах един вирус с повръщане и отидох в аптеката да питам дали мога да пия деган, че не си пазех листовката му. Казаха ми, не, по-добре си вземи "ВОМИТУСХИЛ". Подейства много добре. При интензивно повръщане се пиеше за 2 час през 15 минути ако не се лъжа, и веднага след това спрях да повръщам. И за деца става.
<br />[link=http:
« Отговор #886 -: Ноември 07, 2012, 11:04:39 am »
Джинджифил има във всеки един голям супермаркет,пробвайте 1во него против гадене и повръщане и ако не ви помогне.....аптеката.
« Отговор #887 -: Ноември 07, 2012, 12:14:25 pm »
При мен дори само от миризмата на джинджифил ми се повръща, дори и да не съм бременна. Но аз не съм показател, защото според мен при мен има пренасищане. Втората жена на баща ми е китайка и като почне да готви всичко е с джинджифил или чесън  :lol:

« Отговор #888 -: Ноември 07, 2012, 12:22:38 pm »
Аз да ви кажа, ща не ща, снощи и днес взех деган и пия чай от джинджифил.Снощи се сцепих от повръщане и то накрая само на стомашни сокове през 10 мин.Така и така ако бях отишла в болница пак щяха да ми вливат деган.днес няма кой да ми вземе от тези капки,но ще опитам аз да изляза по-късно да ги потърся.
Вчера пък мъжът ми е хвърлил в чудене какъв е този чай от джинджифил хората в карфур...накрая е взел корена и и го свари.Долавя се едва малко лютива жилка,но иначе е притяен.Днес го пия (пих и 1 хапче деган) и засега съм ок,даже мисля да пробвам да хапна нещо вече.
Танита,ако рецептата за бисквитките е лесна,бих могла да я пробвам ;)
« Последна редакция: Ноември 07, 2012, 13:21:06 pm от afrodita279 »
« Отговор #889 -: Ноември 07, 2012, 14:28:16 pm »
Аз да ви кажа, ща не ща, снощи и днес взех деган и пия чай от джинджифил.Снощи се сцепих от повръщане и то накрая само на стомашни сокове през 10 мин.Така и така ако бях отишла в болница пак щяха да ми вливат деган.днес няма кой да ми вземе от тези капки,но ще опитам аз да изляза по-късно да ги потърся.
Вчера пък мъжът ми е хвърлил в чудене какъв е този чай от джинджифил хората в карфур...накрая е взел корена и и го свари.Долавя се едва малко лютива жилка,но иначе е притяен.Днес го пия (пих и 1 хапче деган) и засега съм ок,даже мисля да пробвам да хапна нещо вече.
Танита,ако рецептата за бисквитките е лесна,бих могла да я пробвам ;)
Чаят се прави точно от пресен джинджифил,а не е готов чай,добави и малко лимон и става много приятен за пиене.Ако ти е силен просто сложи по-малко от корена.
« Отговор #890 -: Ноември 07, 2012, 14:49:27 pm »
Ами на мен от лимона ми се повдига и си го пия така.добре ми идва и не съм повръщала-не знам дали от него.ще видим довечера-тогава се влошавам.
« Отговор #891 -: Ноември 07, 2012, 23:38:24 pm »
afrodita279 , рецептата за курабийките я взех от един сайт - първите седем. Сякаш ще е по-добре да публикувам тук направо рецептата, а не да давам линк към сайта. Всъщност не знам как е по-добре, но ето я рецептата:
2 чаши фини овесени ядки, 1 чаша слънчогледови семки, 6-7 с.л. захар,  7-8 с.л. брашно, 200 гр. масло, 1 яйце, ванилия и джинджифил, настърганата кора и сока на ½ портокал

Смесете всички продукти с блендер и миксирайте, докато се получи тесто. Разточете готовото тесто и изрежете с формички или използвайте шприц за курабийки. Подредете върху хартия за печене и печете в предварително загрята до 190 градуса фурна. Готовите курабийки украсете по желание.

Рецептата е предоставена от Колхида
Става много бързо, аз ги пекох върху хартия за печене, та даже не ми се наложи да мия тава после. :) Аз първо си смлях овесените ядки и слънчогледовите семки с миксера и после разбърках всичко с дървена лъжица. С по-малка лъжичка загребвах от сместа и поставях върху хартията за печене. После във фурната. Бях направила и друг вид бисквити, но тези свършиха най-бързо - всички в къщи ги харесаха. :)
« Последна редакция: Ноември 07, 2012, 23:41:32 pm от tanita68 »

« Отговор #892 -: Ноември 08, 2012, 10:23:55 am »
Мммм,добре звучат,Танита,а джинджифила се надтъргва,или? Mного ми е странно това растение,кoрен ли е,що ли...:))) аз вчера бях по-добре- пих си чая,а вечерта взех и вомитусхил, мисля и днес да ги капвам.
Съжалявам,но ще задам още един въпрос, т.к.явно не предразполагам лекарите към обяснения. Някой имал ли е ниско разположена плацента,която при растежа се отделяла от нещо друго(при близнаци обикновено се случвало),и това причинявало кървене,аз се сдобих с това мин.седмица и сега вече няма кръв,но продължавам да имам тъмно кафяво течение.Според лекаря,който ме прегледа по спешност, е това,но моят го отрече тази седмица 8O ,не можа да обясни кръвоизлива и каза:Всичко е наред,тръгвай си на работа.Хубаво,ама докога ще се влача и защо не се изчиства.Никакъв отговор не получих и сега при всяка болка изпадам в паника.
« Последна редакция: Ноември 08, 2012, 10:33:10 am от afrodita279 »
« Отговор #893 -: Ноември 08, 2012, 10:30:31 am »
Здравей afrodita279:)
Не знам до колко ще ти бъда полезна, но покрай моите прокървявания, които не са никак малко за съжаление, док. ми каза, че имам ниско разположена предна плацента. Според нея може на това да се дължи моето кървене. Имайки в предвид, че аз никога не съм имала отлепяне или нещо подобно съм склонна да вярвам. При мен, обаче, до три максимум четири дни зацапването изчезваше.
След като твоя АГ ти е казал, че не може да е от плацентата, какво е неговото мнение? Защо не е дал такова?
Надявам се другите момичета да успеят да ти помогнат повече от мен :)
Пожелавам ти да спре това зацапване, за да бъдеш по-спокойна през оставащото време.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #894 -: Ноември 08, 2012, 10:37:41 am »
afrodita279, аз лично се доверявам на мнението на лекарите от клиниката. Ако се консултираш с трима гинеколози, всеки ще ти каже нещо различно. Аз след редукцията още имам зацапване, вече е мноооого малко и бледорозово, а тя беше на 22.10. Нормално е след силно кървене да имаш още зацапване, отделно щом е тъмно кафява кръв, означава че е стара и се чисти. Аз знам какво ти и аз всеки път изтръпвам като видя, че има кръв, макар и малко. Но в клиниката ми казаха, че щом  е зацапване, а не кървене, не е страшно.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #895 -: Ноември 08, 2012, 10:53:16 am »
Благодаря ви,момичета,аз също се надявам да е изчистване,защото кръвоизлива беше доста серозен.затова и се учудих много,когато другият лекар се усъмни. и в картона не го бяха вписали.лекарят ме попита кой ми е казал такава диагноза и като отговорих,че е колегата им в същата клиника,настъпи мълчание и темата се приключи.точно това ми се стори малко непрофесионално,защото все пак е притеснително,но както и да е.аз се доверявам,защото нямам и друг избор.следващият преглед е чак на 21 и се моля просто всичко да е наред.
« Отговор #896 -: Ноември 08, 2012, 11:02:41 am »
Разбира се, че всичко ще е наред :) Iva17 много добре ти е обяснила, че кафеникавото зацапване е изчистване. След като си имала сериозен кръвоизлив на организма му трябва време, за да се изичсти и дано това стане по-скоро.:)
Ако наистина се притесняваш и не може да изчакаш до 21-ви, просто отиди по-рано на преглед. Аз в началото и при най-малкото притеснение тичах при АГ-то:) То и това не е много полезно, но след като толкова време чакаме тези малки съкровища и най-незначителното нещо ни кара да се притесняваме :)

« Отговор #897 -: Ноември 08, 2012, 11:23:30 am »
Момичета, според вас дали средата на 37 седмица е рано за планирано секцио?
Терминът ми е 12.01, а предлагат секциото да се направи на 26.12. Това е 17 дни преди датата. Даже не знам дали смятам правилно седмиците. Предложенито за 26.12 идва от там, че не се знае дали ще издържа до 3 януари, когато е първият работен ден след Нова година. Малко ми е притеснено, ни така, ни така.
*
« Отговор #898 -: Ноември 08, 2012, 11:33:14 am »
Имел аз родих 14-15 дни преди термин.Проблеми нямаше.
« Отговор #899 -: Ноември 08, 2012, 12:30:19 pm »
Момичета, според вас дали средата на 37 седмица е рано за планирано секцио?

Имел, всичко си зависи от развитието на бременността, зрелостта на плацентата и т.н. Довери се на преценката на лекаря ти. При мен първият път беше 6 дни преди термин.
<br />[link=http: