0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #120 -: Септември 12, 2012, 15:30:53 pm »
Здравейте момичета :) Дойде моментът, в който и аз се прехвърлям в темата на бременните, тема пълна с много полезна информация и много приятели. Пожелавам на всички мами спокойни девет месеца, завършващи с пухкав финал.

« Отговор #121 -: Септември 12, 2012, 15:31:52 pm »
На  мен са ми изписали магнерот, по чист е от магнерича.
« Отговор #122 -: Септември 12, 2012, 15:34:49 pm »
Аз пия магнерот 3х1. Вече два месеца го пия, дали не е и малко повече. Въпреки, че не усещам контракции, а само някаква болка отдясно понякога нощем като се завъртя от едната на другата страна. Като ме заболи минава само с но-шпа. Понякога ми е доста трудно да си взема таблетката, въпреки че ми седят до леглото. Но не се случва често. Болката повече прилича на бъбречна криза - остра болка по цялата дясна страна, чак до кръста. В началото се притеснявах, защото съм оперирана от жлъчка. Но вече сякаш свикнах с тези болки и почти не им обръщам внимание. А и май се поразредиха. Повече ме притеснява, че бебето е много ниско долу - който не знае, че съм бременна изобщо не може да разбере. Килограмите ми си седят все същите от началото на бременността. Но въпреки това все по-често ми се случва да се задъхвам като качвам стълби и като се прибера в къщи задължително трябва да си почина известно време преди да се хвана да върша нещо.

« Отговор #123 -: Септември 12, 2012, 15:38:51 pm »
п.с. Някой може ли да ми даде телефона на д-р Ташков на бележка, забравих да си взема рецептата за магнезия и сега не знам какво точно да си купя нито в какви дози да го пия.
*
« Отговор #124 -: Септември 12, 2012, 15:48:59 pm »
Здравейте, под каква форма ви изписаха магнезия против контракции-магнерот, магнерич или нещо друго?
На мен ми казаха,че няма значение,от което има.Първия месец си взех магнезий,а сега магнерот.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
« Отговор #125 -: Септември 12, 2012, 16:06:47 pm »
Здравейте. Днес ЧХГ-то е 7376. Вече почти мога да се зарадвам.  :D
*
« Отговор #126 -: Септември 12, 2012, 16:46:12 pm »
Теди, супер си е ЧХГ-то - запиши си час за преглед!
След нашия преглед - момата е 732 гр., а младежът - 760 гр. Те двамата са си супер, а на майка им й дадоха да пие сорбифер за ниския хемоглобин.
След обеда успях да се запиша и на ЖК.
Въобще бая работа свършихме днес. Хапваме и се връщаме за още няколко дни в Рила.

*
« Отговор #127 -: Септември 12, 2012, 16:54:39 pm »
Браво, Боги, да са ти живи и здрави!  :bori_016: :bori_002:
Приятно изкарване в планината!
« Отговор #128 -: Септември 12, 2012, 17:23:48 pm »
Здравйте мили бъдещи мами :) От днес мисля и аз да се присъединя в тази темичка. След втори преглед днес се установи, че си имаме ембрионче, съвсем мъничко 4,1мм :) с тупкащо сътчице. След миседа март месец днес беше първият най прекрасния момент от тогава :)Малко по-спокойна съм, след като знам че си е вътре на топличко и с нетърпение ще го очакваме да поотрасне. Малко ме е страх да не се повтори неприятната случка, но гледам да мисля позитивно и на моменти даже успявам да се самонавия и да забравя, че въобще преди е имало проблеми. Чувствам се прекрасно, за момента само гърдите ме болят доста иначе друго няма. Пия си ФК а от днес и Биозин Мама профилактично, по едничко, че според доки се очаквало бум на вируси през есента (както обикновено де). Желая на всички хубави емоции, да не ви тежат много бебчетата на мамите, които сте на финала (макар че е е почти невъзможно) и да се пазите много. :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:

*
« Отговор #129 -: Септември 12, 2012, 18:34:11 pm »
lozenec_girl добре дошла при нас :bighug:
Пожелавам ти леко бременеене и на финал сладък бебок.Само положителни мисли,лошите ги забрави.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #130 -: Септември 13, 2012, 08:39:51 am »
Момичета здравейте,не можах да открия по-подходяща тема и затова пиша тук.Моля кажете ми съкращенията които изписват за тегло на бебето и за неговата дължина.В понеделник бях на Фетална морфология но докторката нищо не каза колко тежи бебчо и колко е голям,аз имам едни документи които тя ми даде и на тях има много размери но не мога да разбера кои за какво са,а до другия преглед имам три седмици и много се притеснявам дали бебчо си наддава на тегло добре.
*
« Отговор #131 -: Септември 13, 2012, 09:52:45 am »
Валентина, не знам дали има как да разбереш, защото за теглото се въвеждат няколко показателя и чрез формула се изчислява колко тежи бебето.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #132 -: Септември 13, 2012, 11:26:28 am »
lozenec_girl ,добре си ни дошла,лека и безпроблемна бременност докрай!   valentina todorova ,аз като ме интересува нещо питам,все пак плащаме пари за това,и доки трябва да обеснява,другият пт като отидеш на преглед ще питаш..))) blue_sky е права,имаш некви показатели по които се сравняваха измерванията ..)))Не мисли сега всичко е наред ,другият път ще знаеш ..))Лек ден !
*
« Отговор #133 -: Септември 13, 2012, 14:04:32 pm »
Момичета здравейте,не можах да открия по-подходяща тема и затова пиша тук.Моля кажете ми съкращенията които изписват за тегло на бебето и за неговата дължина.В понеделник бях на Фетална морфология но докторката нищо не каза колко тежи бебчо и колко е голям,аз имам едни документи които тя ми даде и на тях има много размери но не мога да разбера кои за какво са,а до другия преглед имам три седмици и много се притеснявам дали бебчо си наддава на тегло добре.

Валя, д-р Даскалова ти е отговорила в другата тема, че всичко е в норма. Иначе и аз погледнах, но наистина в рапорта липсва тегло. Лилия е права - следващия път попитай, все пак си плащаш.
« Отговор #134 -: Септември 13, 2012, 23:03:49 pm »
Честито на всички новодошли бременелки :) Леко Ви бременеене и всичко да е гладко, да гушкате здрави, пухкави бебоци :)

От известно време кожата на корема ми е много опънта и изтръпнала...мажа с масла, но няма промяна...някакви препоръки за мазило?
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #135 -: Септември 13, 2012, 23:31:50 pm »
Dragony,от много изпобвани мазили,скъпи и ефтини,избрах ELANCYL,не го заменям,попива бързо,овлажнява много кожата става мека,не е ото най ефтините ,но се мажа дълго време с него ,лесно се разняся и най важното върши работа..)))Пробвай за бременнни е разработена серията..)))
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #136 -: Септември 14, 2012, 06:45:45 am »
Аз пък се издокарах с някакви петна по краката и ръцете основно, бели, подобни на лишеи....Не ме сърбят, не ме болят, като обезцветена кожа са, но не зная нормални ли са /не съм се пекла и не е от белене или слънчев загар/.... :ask:
На някоя да са се случвали?  :(
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #137 -: Септември 14, 2012, 08:04:45 am »
Добро утро!
Буболина, отиди на лекар най-добре, при личния си. Не са безобидни тези кожни проблеми при беременност, защото не можеш да пиеш каквито и да е хапчета.

На консултацията ми онзи ден пак не ми казаха колко е голяма бебка, нито сантиметри, нито кила  osi_10 Също и че главичката на малката не е влязла още в родовия канал, стояла си на ръба на срамната кост. Направо ме озадачи тая моята лекарка.
« Отговор #138 -: Септември 14, 2012, 09:01:07 am »
Лили благодаря за съвета, ще го потърся това мазило, хубави неща пише за него...
Снощи не издържах, много ми беше изтръпнала кожата, чак болеше и се чудех какво да мажа...накрая със зехтин и легнах да спя...може и да си въобразявам, но днес си чувствам кожата доста по-добре...надявам се да не е вредно със зехтин  :?
Буболина когато имам лишеи ги мажа с вазелин, само това ми помага...но все пак ако са много и те притеснява отиди на лекар :)
Кармен може би вече на бебка й е тесничко в корема и няма как да се измери теглото, пък какво остава за ръст ;) малко време ви остава и ще знаеш със сигурност :) Леко раждане
« Последна редакция: Септември 14, 2012, 09:02:56 am от Dragony :) »
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #139 -: Септември 14, 2012, 09:52:47 am »
Кармен, Драгони - благодаря ви! Разбира се, че в никой случай не бих пила нещо на своя глава! Не ме притесняват изобщо тия петна, само да не е нещо дето се пренася или да пречи на бебо...инак нито сърбят, нито болят, даже не знам как ги видях /на определена светлина/. Другата седмица съм на преглед, ще питам док, а после ако трябва и до Джипито ще прескоча... :)

Драгони, не ми се вярва да е вреден зехтина, аз се мажа с бебешко олио, което сигурно е 100% по-блъскано с химикали от природното мазило. Нали знаеш, че майките и бабите ни са се мажели с мас срещу стрии...Боли те, защото корема се опъва силно сега от нарастването на бебето и може и с някоя стрия да се обзаведеш.

Кармен, измерването на бебето в последните месеци става трудно, вероятно за това нищо не са ти казали. Пък сигурно там и е удобно или е решила да си чака термина, не се притеснявай - сигурна съм, че скоро ще бърза към срещата ви вече!  :bighug: :bighug:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"