z22, единственото, което ми се ще да добавя е - да знаеш, все едно описваш моята девойка, ела да я видиш сега сама ме съблича на 18 месеца. така че спокойно, детето ти наддава много добре, съвсем нормални неща описваш. вечер по дефиниция кърмата е по-малко като количество, но с по-висока масленост. не мисля, че има нужда да дохранваш вечер. плачат си от болка и нервност, а това че има възможност да ти е на гърдата за него е много добре. пробвай да го слагаш в слинг, за да може да се чувстваш по-свободна, а той да е пак върху теб, защото така наистина са най-спокойни.
вижте, не виждам смисъл да влизаме в дебати има ли или не логика в това да се предупреждава да не се дава биберон преди 6-8 седмица. на мен ми звучи логично - различно зърно, различна техника на сукане. зная за деца, които направо отказват гърдата, защото в болницата са били хранени с шише, зная също, че сега ще се намерят н-броя хора "от форума" да ми кажа, "ма то и мойто така, пък сега ...", затова, аз пиша, това което аз зная, от източници, на които имам доверие, от там нататък всеки си има глава на раменете да си решава.
мими, м-и, извинете за объркването