Елена много правилно е писала. Кърменето не е само акт за хранене, а и за успокоение. И аз отначало много се бях притеснила, че Севи ми е постоянно на гърдите, макар да надаваше много добре. След като се свързах с консултант се успокоих и оставих детето намира и да суче колкото и когато иска.
Драгони, повръщането може да е и от поемане на повече предно мляко. И двете гърди ли предлагаш на едно кърмене? Ако е така, пробвай едно кърмене да е от едната гърда, другото кърмене да е от другата гърда.
Пиши пак как сте.
рийвс, и на мен помпата ми разраняваше зърната, за това съм се пробвала само 3 пъти да я пробвам. После реших, че и без това нямам нужда от цедене - само да си усложнявам живота, вместо да почивам когато бебка спи
За не спането - еми Севи като по-малка повече спеше вечер. Макар сега да набляга вечер на твърдата храна и да си похапва много добре, нощем се събужда безброй пъти, ама не защото е гладна, а просто е неспокойна нещо (предполагам, че я мъчат зъбките).
Шише на бебе се дава след 6-тата седмица, когато кърменето е установено. Сукането от гърда и от шише изискват различни техники. Даването на шише е най-сигурния начин за отбиване на бебето.
А какъв е проблема, че бебето не иска шише? Севи шишета не е ползвала и това само ме облекчава финансово. Вода и сокове примерно, в по-късен етап спокойно се приемат от чаша. Бебка беше на 6м, когато й купих преходно шише и нямаше никакви проблеми. Пък и все си мисля, че ако бебето отказва шише означава, че си приема необходимите течности от гърдата на мама. Севи все още не "уважава" водата - шишетата и чашите се ползват за игра или да си чеше венците, а с водата й е интересно да се мокри, но не и да я пие.