Дели, при нас дават да се внася торта, но трябва да е със сертификат (т.е. купешка). Тая година и аз и поръчах аниматор, всъщност идеята ми беше само аниматор да викна в детската и да занеса всичко останало като торта и сокчета, но ме вкараха във един филм, че то това било "пакет за рожден ден в детската градина", че по тоя повод, сокчета и торта от тях и аниматор и всичко ми излезе 173 лева с доплатените 5 сокчета, че ме убеждаваха, че спестявам и не знам си колко лева. Истината е, че надали спестявам нещо при условие, че едно сокче го водят 1.60лв. Иначе само аниматор по ценоразписа на клуба е 90 лева. Но Ели беше категорична, че иска покани, че да и донесат подаръци, тъй като, на другите деца за рождените дни тя им носи подаръци, като и дадат покана. Но честно казано, за другата година, ще се замисля, дали тя да не нарисува покани и аз да занеса торта и сокчета и да скипнем аниматора и въпроса е принципен (не е в парите), просто не ми харесва, да ми искат 1.60 за нещо което струва 0.60 ст., да не говорим, че като казах, че не искам тортата включена в пакета (с идеята да ми я приспаднат), ми казаха, че щом не я искам, просто няма да доплащам 5 сокчета (пакета се води за 20 деца, а Ели са 25 деца).
Иначе и при нас една от майките събира по 5 лева на месец за консумативи и в началото на учебната година събираме по 50 лева на дете, които отиват за "учебници" и пособия.
Маги, много е хубавата идеята с писмата. Аз съм навита да пращам, ама хич нямам дар слово, затова чета им книжки и толкова. Сега като се замисля, мога да им чета писма от майка ми, но не знам до колко е добра идеята да ги заблуждавам, че когато някой почине може да им праща писма. Иначе, на погребението занесох рисунки от Ели и тъй като съм им казала, че баба им е на небето, Ели сама ме попита дали ще оставя рисунките на земята и вятъра ще ги духне да отидат на небето и аз се съгласих с тази и теза, така че нищо не пречи, вятъра да довява и писмата.