0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро / икси - октомври, ноември, декември 2012 - част 2
« Отговор #260 -: Ноември 01, 2012, 12:18:30 pm »
IrinaMMM, въпросът за имплантацията го задаваш, защото един вид, ако разбереш, че е имало имплантация, ще търсиш вината в себе си ли?  :? извинявай, ако погрешно съм те разбрала, но аз имам притеснения относно подобен въпрос, затова и така го схванах. обаче според мен при тези процедури неуспехите често се дължат просто на факта, че оплождането е изкуствено, т.е. природата невинаги се оставя да я контролират. т.е. и да може да се каже, че е имало имплантация, това си остава арт процедура и не е задължително организмът на жената да е виновен за неуспеха. виж, ако докторът има такова съмнение, вече е по-различно.

разбирам колко ти е тежко  :( но за съжаление невинаги инвитрото е успешно. трябва да се упорства, няма къде да ходим  :oops: сега може би е по-добре за теб малко да се разсееш и да забравиш за проблема с детето. според мен не се измъчвай с такива размисли :) ще стане, ти направи всичко до момента, време ти е за глътка въздух  :wink:  :bighug:
« Отговор #261 -: Ноември 01, 2012, 12:22:40 pm »
aldita, радвам се за добрата новина :) само така :)  :bighug:
« Отговор #262 -: Ноември 01, 2012, 12:34:10 pm »
Ирина,съжалявам,Корасон,според мен Ирина пита За имплантацията,т.к.понякога за лекаря е важно да разбере къде миже да е имало проблем.поне моят ми го беше споменал в случай на неуспех,но аз съм с неизяснен стерилитет и може би затова.
Ива,чакаме новини днес,хубави:)
« Отговор #263 -: Ноември 01, 2012, 12:43:36 pm »
Kakvi prekrasni novini.Dosta sam izpusnala.Radvam se za vas mili4ki koito ste uspeli da vidite  :bfp: rezultati......
iva17 mnogo sam 6tastliva da vidq 4e i ti uspq.Pazi se mila i vqrvai vsi4ko 6te e nared
Vsi4ki ne uspeli momi4eta ne se predavaite 4udoto se slu4va kogato nai malko go o4akvate..... :bighug: :bighug: :bighug:

*
« Отговор #264 -: Ноември 01, 2012, 12:49:40 pm »
blue_sky Как се чувстваш?Мога ли да те попитам колко кг напълня първата бременост и колко втората?И сега в 39 седмица колко кг си?Аз имам проблеми с килограмите,и хипофункцията на щитовидната жлеза допълнително ме обременява.Сега съм почти вече 93 а съм едва в 5 седмица :oops:..а непрекъснато съм в движение.Ето днес откакто станах ходих да предам един документ-пеша,после изкарах кучето в гората и около 1 час се разхождахме,и като я подгониха едни кучета,та ми се наложи и да попритична малко,знам,че не бива,но те я подгониха към път с интензивно движение,и ако не бях попритичала щеше да стане беля.Сега се ослушвам,но нямам болки или последици от лекото ми притичване и слава Богу!Някои бременни дори гимнастика правят :)
"Единственото нещо,от което се нуждае злото,за да триумфира е... добрите хора да не правят нищо!"
« Отговор #265 -: Ноември 01, 2012, 13:00:55 pm »
Алдитка,движението е хубаво,но мисля,че ти с тези течения все пак тр да внимаваш до 3 мес.аз за след него съм си взела йога за бременни на диск:) обаче,т.к.вчера получих кръвоизлив(за щастие всичко е наред)трябва да лежа за неопределено време и въобще не знам кога ще се стигне до спорт или дори само ходене...
*
« Отговор #266 -: Ноември 01, 2012, 13:49:12 pm »
алдита, какво значение има аз колко съм напълняла? Това не означава, че и ти ще качиш толкова. Зависи си от структура, начин на хранене, на живот и т.н.
Не съм качила много - засега 10 кг, предния път - общо 13, от които 10 останаха в родилния дом. Не съм от най-слабичките. В България не мога да си намеря блузи и пуловери по мярка. Добре, че се преместих на Запад, където влизам в размер М. :lol: Но има и момичета, които качват по 20, че някои и по 30. Освен това, аз проблем с щитовидната нямам, а знам, че там килата си вървят нагоре от само себе си (дори и без бременност).
А и в крайна сметка тук всички се борим само и единствено за едно - здрави бебета. Никой не е тръгнал да се тюхка за килограмите.
И ти защо разхождаш кучето? Като имаш зацапване, ще си седиш на четирите букви вкъщи. Първо трябва да си помогнеш сама. Или ако няма друг начин, изкарваш го само пред вас, за да се изпишка. Какви са тези разходки по един час? Нищо няма да му стане на кучето, ако една седмица не се разхожда толкова дълго.

Като бременна не съм спортувала. След това ходех от време на време, когато се върнах на работа. То с такова малко дете трудно се намира време за спорт. А сега с две - просто абсурд. Да не говорим, че и никога не съм обичала спорта кой знае колко. Единствено ходя пеша по 20-30 минути на ден. После с бебето и количката ще обикалям евентуално повече.
« Последна редакция: Ноември 01, 2012, 13:53:18 pm от blue_sky »

« Отговор #267 -: Ноември 01, 2012, 14:35:16 pm »
aldita, сядай на д-то и не мърдай :) даже направо лягай :) аз нали съм след трансфер и гледам да се пазя, но днес реших да посвърша някоя домакинска работа и, о ужас, рязко ме сви кръста ниско долу. това беше преди около 30 минути, още не ми е минало съвсем. сега седя на тръни :( и се чудя при толкова хвърлени усилия в името на заветната цел защо ми трябваше да се правя на идеалната домакиня :( дано да ми мине и да няма последствия  :crossfingers:

blue_sky, и аз в Бг трудно си намирам дрехи :) aldita, и аз не съм от слабичките, но криво-ляво се крепя. решена съм да се крепя и ако, дай Боже, е станало чудото :) просто толкова много искам да стане, че забравих за килограмите  :D следя се какво ям, но не съм маниачка, то и при такъв апетит би било трудно...докторите препоръчаха ли ти някаква диета - на моя позната й откриха гестационен диабет някъде около 6-тия месец и започна да спазва режим, до раждането почти не мръдна на килограми, а преди това качваше с доста бързо темпо.

afrodita279, това за имплантацията и аз бях чела някъде, че може да причини проблем със забременяването. :? но ако на уз се вижда добра маточна лигавица, май би трябвало да няма проблем от такова естество. :ask:
« Отговор #268 -: Ноември 01, 2012, 15:20:35 pm »
aldita, ама ти си за бой  :bonk: то не беше стоене по гарите, уплах, ходене по болници след кървене и пак не ти дойде акъла в главата. Сега тичаш след кучето в гората!!!!!!!! Лягай вкъщи и не мърдай от леглото. Аз нямам такива проблеми като твоите и пак не смея да се забързам дори, какво остава да тичам... Мъжът ми ме прибира след работа с колата, въпреки, че работя на 15 мин пеша от вкъщи, след което лягам на дивана и не мърдам. Само до тоалетната. И така ще е до края на третия месец.
Corazon_al_Sur, кога е датата за теста? И за теб важи същото - щом имаш неразположения трябва да пазиш леглото :)
IrinaMMM, според мен импантация не е имало. Стискам палци за следващия опит!!!

*
« Отговор #269 -: Ноември 01, 2012, 15:28:22 pm »
blue_sky Аз  не се притеснявам за фигура,естетика и т.н,а дали ще ми попречат килограмите да родя едно хубаво здраво бебе.Ако има някое момиче,жена с мойте килограми и си е родила без проблем моля да ми пише,за успокоение.Аз си мисля,че само слабичките раждат без проблеми,а като си пълен може да е опасно,пък аз съм и с хипертония,затуй попитах,а не,че се притеснявам как ще изглеждам.Не,че не е важно,но по-важно ми е детенце.И знаете ли девойки,тук всички ме съветват повече движение :?,да не се залежавам в леглото,че движението е кислород.Ох,много се обърках вече.
 afrodita279 Какъв е този кръвоизлив сега?Какво каза доктора?На какво се дължи?
Corazon_al_SurКак се чувстваш сега?Да ти кажа аз съм все в движение и незнам кое е по-правилното залежаване или движение,кислород?
« Последна редакция: Ноември 01, 2012, 15:32:31 pm от aldita »
"Единственото нещо,от което се нуждае злото,за да триумфира е... добрите хора да не правят нищо!"
« Отговор #270 -: Ноември 01, 2012, 15:36:31 pm »
Да, за движението и кислорода са прави. Но мисля, че след третия месец вече не е толкова опасно, дори ще тръгна на йога за бременни. Поне аз след прекаран аборт не бих рискувала да си загубя бебето отново в първия триместър заради повече движение или кислород. Всеки сам решава за себе си :)

« Отговор #271 -: Ноември 01, 2012, 16:03:08 pm »
linapoli, датата ми за кръвен е 04.11. обаче е неделя и клиниката не работи, та май в понеделник ще се тествам :) пазя се, доколкото мога.

aldita, добре съм, но още имам лека тъпа болка ниско в кръста. за пазенето не знам какво да кажа - карам на интуиция. знам си аз, че ме заболява кръста като се развихря из къщата и тия дни повече лежах. но ето, че днес не издържах и веднага ме резна кръста. иначе докторите казват, че се лежи само в деня на трансфера, после човек може да се върне към нормалния ритъм на живот :) но аз пък си мисля, че щом сме стигнали до лекарска помощ за бебе, не е зле и да си осигурим повече спокойствие . така че последните дни съм в предимно хоризонтално положение. като ми доскучае, или готвя, или нещо дребно из къщи свършвам, или отскачам до магазина, като стриктно си следя какво количество пазарувам - да не мъкна тежко. а колкото до теглото, мисля, че не е чак толкова сериозен проблем при бременност. имам познати - и пълни, и слаби, които имат деца. но кръвното трябва да се следи. аз съм вдигнала кръвно по време на пункцията и ми казаха задължително да посетя кардиолог, което смятам да направя другата седмица, живот и здраве :)
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #272 -: Ноември 01, 2012, 16:12:05 pm »
Момичета, благодаря ви, че ме мислите. Всичко е наред с бебто, сега се връщам от преглед. Дай Боже все така да е! По въпроса с лежането аз нямах много избор с тази редукция и с кървенето, но гледам да се пазя маскимално. Работя от вкъщи (работата ми го позволява) и доста полежавам. Изобщо не мисля да не се натоварвам с каквито и да е активности. И аз съм с хипофункция на щитовидната жлеза, с инсулинова резистентност, с много килограми, но не бих рискувала с повече движение, камо ли спорт. Ще се видя другата седмица и с еднокринолога си и ще видя и той какво ще ми каже. Всичко е индивидуално, има бременни с много активен начин на живот и много леки бременности.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #273 -: Ноември 01, 2012, 16:17:58 pm »
iva17 много се радвам да разбера, че и двамата с бебчо сте добре! :dance2:
« Отговор #274 -: Ноември 01, 2012, 17:25:19 pm »
Iva17, радвам се, че всичко е наред :)
*
« Отговор #275 -: Ноември 01, 2012, 18:05:56 pm »
Радвам се да чуя, че сте добре iva17. Наистина те мислехме  :)

« Отговор #276 -: Ноември 01, 2012, 19:14:55 pm »
Ива, радвам се, че и двамата сте добре. Все така да е!
« Отговор #277 -: Ноември 01, 2012, 19:45:30 pm »
Иве,супер,на това се надявахме.
Алдитка,аз мискя,че при една здрава естесвена бременност,ако се чувстваш добре,можеш да правиш разходки,не че ние сме специални,но въпреки всичко нашите бебета са толкова чакани,имали сме интервенция все пак,да не говорим и паричните средства,които сме вложили,и това предразполага към малко повече внимание и почивла.Мисля,че това важи още повече за прекаралите и аборти,защото ни е страх от всичко(поне мен).
Иначе при мен какво се случи-не разбрах-отидох до тоалетна и без дори да се напъвам изтече огромно количество кръв,щях да полудея,бях сигурна,че всичко приключва.но за пгромно щастие се оказа,че вс.е наред и едната плацента била слепена с нещо друго,често се случвало при близнаци и сега пазя леглото-изкушавам се да стана и да си прибера прането и да си измия чиниите и да се изкъпя,но само като се сетя за ужаса вчера,си оставам на дупето и дори на компютъра не сядам,а пиша от телефона:)
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #278 -: Ноември 01, 2012, 19:56:48 pm »
Благодаря ви за подкрепата, момичета!

afrodita, правилно-никакви пранета и чинии :) Мъжът ти ще се включи, моят след редукцията всичко върши, много ми помага. Както може-така. Изобщо не ме вълнуват никакви домакински задачи, бебето ми е най-важно. И аз пиша легнала иначе от един таблет   :lol:
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #279 -: Ноември 01, 2012, 21:20:36 pm »
Иве радвам се че всичко е наред.