0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Сикс,точно това си мисля да направя,утре пак ще се обадя,дано да не заминал часа за май.Аз също чуствам ,че си е добре детето,но като не съм лекар,не мога да съм напълно сигурна,таткото е много притеснителен и казва,че ако пропуснем нещо,заради моето "дебелокожие"аз съм щяла да съм виновна.Ще я заведем и за още едно мнение,дано тога се успокои...Благодаря ти!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Аз не купих проходилка, защото момченцата си седят на гениталиите в нея и реших, че няма смисъл. Проходи на 13 м. А не беше от най-активните двца. По-скоро е с умерен темперамент. Бебето ще проходи по-скоро, като гледам какво е подвижно. И полза от проходилката и за нея не виждам.
Чудя се защо зорлем го изкарват детето болно, като вероятно нищо му няма.  :x
Много уважавам д-р Томова, но тя си е специалист по ФМ. Не приемам, че може да се поставят диагнози по телефона.
« Последна редакция: Април 09, 2013, 23:53:03 pm от blue_sky »

*
Теди, ако ще ходите пак в София  ти препоръчвам да се видиш с д-р Алексиев. Много добър ортопед. Той също препоръчва прохождане с босо краче. Каза ми, само навън, да слагам обувки, при това не с твърди подметки. И то не защото се нуждае от обувки, а защото е опасно. Може да попадне на стъкло, трънче и т.н София прохождаше лятото и почти през цялото време беше боса.
Ето контакти на Алексиев: http://www.einet.bg/~alexiev/

*
А защо бебе което още няма 9 месеца стои в проходилка? То само иска или е "препоръка", Теди?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Проходилката, както и д-р Бърди е казвал тук, е играчка. Просто с нея имат мобилност и не се ядосват, че не могат дасе придвижват сами, пък и е по-лесно на мама.

И аз като Ники само навън слагах обувки, че да не се убоде на нещо. Бебешките обувки за непроходили деца всички са само с меки подметки, поне тук е така.

Смарайди,както казах слагам я отскоро за по малко,защото постоянно вали,рядко излизаме и тя се изнервя.В бънджито не иска да стои,не я слагам за да прохожда по бързо или подобни,както казва Боби,ползваме я като развлечение.
Ники,Алексиев и Медникаров,са колеги от една клиника,а явно имат различни виждания,което съвсем ме обърква.Освен да ида и при него за мнение.Благодаря,за мненията и съветите.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
И аз като Теди слагах в края на осмия месец Ния за малко и после за постоянно и по цял ден . Не мога да си представя къде ще я слагам, ако не е тази проходилка .Ния от втория си месец не иска да лежи , сега и да стои на едно място за секунда !
По цял ден?
Не е ли вредно?
На мен Алексиев ми беше казал повече от 20 мин да не стои в проходилката.

*

Bobbie

• *
  • 5701
По цял ден?
Не е ли вредно?
Ако на детето не му пречи, защо да е вредно? Тук ги слагат в тези стоящите на едно място столчета. Лично аз съм против, щото не могат да си пълзят на воля, ама не мисля, че физически е вредно, те там са подпряни и дори могат да заспят :-)

Е, къде да я държа като не иска другаде да стои.В проходилката си ходи из цялата къща и върви след мен навсякъде !
По цял ден?
Не е ли вредно?
Ако на детето не му пречи, защо да е вредно? Тук ги слагат в тези стоящите на едно място столчета. Лично аз съм против, щото не могат да си пълзят на воля, ама не мисля, че физически е вредно, те там са подпряни и дори могат да заспят :-)
Ами за да не си висяло на чатала прекалено дълго, както и за да не свиквало много "на лесно" и после да се научи по-трудно да пази равновесие на крачетата, защото е свикнало да бъде подпряно в проходилката.
Не знам до колко е правилно, това получих като препоръка, просто преразказвам.
Тук например има два вида проходилки- това го научих като купувах нашата.
Имат разлика в гащите. Едните са скроени като конус и детето се "насажда" вътре, реално стои право и наистина прави крачки с крачетата.
Другите са като столчета- плата е по-широко скроен, те сядат някак си вътре. Може би тогава, ако не се движи непрекъснато и се отпусне на едно място, то реално седи седнало отпуснато на лента плат. Може би това да е имал предвид д-ра, че не е съвсем полезно.
Аз купих от тези проходилки с конусните гащи и като не се движеше Дани, все едно стои прав на едно място, просто е подпрян да не падне.

*
Това с различните гащи не ми се струва вярно. И в тия като столче пак трябва да стане за да се движи, а те искат да се движат и всичко е интересно, гледат да го стигнат. Като се изморят или не им е приятно ще си покажат децата. Моят син също проходи по чорапи и сега не съм купила пантофи. Обувки за навън.
А става ли като иска да се движи или се прибутва малко като Флинстоун?
Не съм виждала такава в действие, затова питам.

*
Моят син ставаше. Може би с тези,  които са много високи да се получава това, но нашата се позиционира на различно ниво и винаги сме съобразявали с него. Аз пък не съм виждала тия различните гащи, а що проходилки оглеждахме.
Ето така изглежда конусните, като на това бънджи:

А виж тази примерно как си личи, че е като столче, по-свободна седалка и дупките за краката са доста по-широки:

Ето това детенце примерно ми се струва, че както и да се бута с крачета се е отпуснало с цялата си тежест и грам усилия не полага като ходене.

Мисля, че този начин на отпускане и просто седене на място не е добър. Но ако се движи непрекъснато и го прави добре с крачетата, би трябвало да няма голям проблем. Но все някога се изморява, спира и си виси. Тогава вероятно е добре да се вади от там.

*
Мерси за снимките. Не виси бе, просто като си докопа нещо и сяда  :lol: като види ново пак тръгва. Моят син не беше любител на проходилката и може би затова нямам впечатления да се е висяло в нея. Той гледаше да докопа де що види и ревеше да го вадя, пък като пропълзя съвсем не беше актуална май.
*

Bobbie

• *
  • 5701
Ами за да не си висяло на чатала прекалено дълго, както и за да не свиквало много "на лесно" и после да се научи по-трудно да пази равновесие на крачетата, защото е свикнало да бъде подпряно в проходилката.
Ами аз затова не давах моите да ги слагат в такива столчета, но не мисля, че ще им навреди нещо. Една майка пък в яслата искаше нейното да е само там, от 3 месечна възраст. И двете проходиха и са ок :-).

*
Мишле, прощавай, ама...цялата пара в свирката.  :lol: И по двете теми. Нито на Жаклин на Теди нещо й има, нито има някакво значение каква е точно "седалката" на една проходилка, дали се отпускало детето в нея, като не ходи, дали не...
На Дани проходилката и на Габи /на Сикс/ са абсолютно еднакви, дори като цвят. Ето такива: http://moetobebe.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B0%20Jane%20Buggy-2614... Демек - с "неправилния вид" седалка. Хич не съм й гледала седалката, като я купувах - гледах да е със силиконови колелца, че да не стърже, скърца и да ми къса нервите като щъка с нея ;)

Сложих го в проходилка между 7-8 месец, проходи сравнително рано. Преди да навърши годинка се беше "пуснал" т.е. не искаше помощ, не даваше да го държа и не искаше да се държи за мен. Габи, ако помня правилно проходи към годинка и 2-3 месеца. Понастоящем и двамата са като влакът-стрела, въпреки всичките притеснения и нерви на Сикс за малката /които тя вече сподели/, въпреки че сме ползвали и бънджита и проходилки и то с "еди какви си" седалки.

Както казва Бърди...вЕрно оставете децата на спокойствие!  :D Това не значи да не сте грижовни и внимателни, но стига с това взиране, четене на какво ли не, гонене на срокове. Да ви кажа - НЯМА на този свят човек, който да тръгне по лекари и да не му бъде намерен някой "дефект". Той този "дефект" може с нищо да не му пречи да си живее щастливо и блажено, докато някой в бяла престилка обаче не му го каже във вид на диагноза и да се панира и все това да мисли. Ако и 50 години да си е живял със същото безгрижно. ;) И за децата в много случаи важи същото.
Някое бебе е по-тромавичко, или просто спокойно...ауууу давай неврозлози и ортопеди и да мислим какъв му е проблема дето го няма. Ако същото бебе е на 20г., лежи на дивана с кутия пица и лаптопа, а около него картинката е Бейрут - спокойно бихме казали "егати мързела" и това е. Не да го помъкнем по лекари я... Всеки си идва с характера и темперамента на този свят все пак и си го има И като бебе, да не го забравяме. Както и моят синковец си се роди "шило", такъв си е и сега, ако реагирах по сходен начин - щях да съм изръшкала света и все кабинети, че да ми каже някой дали е, или не е хиперактивен. Ми не е - просто си е ТОЙ, аз съм си аз, Жаклин си е Жаклин...и всички в този ред. Нормите и таблиците са най-вредното нещо, което аз в битието си на майка до момента съм срещала. Не се шегувам.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
В САЩ се приема безусловно, че всяко дете е нормално, здраво, наред. Няма изследвания, прегледи от дъжд на вятър, всичко е едно такова спокоооойно лежерно. В България, обратно, все се търси какво не му е наред на детето и то най-вече от докторите, които само шашкат родителите. Не знам, кое е по-добре, честно казано, може би някъде посредата. Иначе моят мързел на 8 месеца не искаше и да седи, ама иначе ние две проходилки му купихме, като той не задвижи и на мм нито едната, нито другата.
*

Bobbie

• *
  • 5701
В САЩ се приема безусловно, че всяко дете е нормално, здраво, наред. Няма изследвания, прегледи от дъжд на вятър, всичко е едно такова спокоооойно лежерно. В България, обратно, все се търси какво не му е наред на детето и то най-вече от докторите, които само шашкат родителите. Не знам, кое е по-добре, честно казано, може би някъде посредата. Иначе моят мързел на 8 месеца не искаше и да седи, ама иначе ние две проходилки му купихме, като той не задвижи и на мм нито едната, нито другата.
За България май верно е такакато чета тук, но за САЩ не съм съгласна, че са са от дъжда на вятър. Прегледите са си на точно определена възраст, задъжителните са на 2 седмици и после на 2,4,6, 9,12,18,24 месеца и после всяка година,та не е като да не ги гледат.

Жбрул, таблиците не са точни цифри, те са си в някакъв диапазон, не е лошо да ги има, само да не смята човек, че винаги трбява да е точно в средното. Но иначе за прегледите и ходенето по лекари, ми то човек ако тръгне така, къде ще му излезне края. Тук говорихме преди това за ултразвука при отропед при малките. да, вярно е, както казват хората, че така се вижда по-добре. Че се вижда, вижда се, така е. Ама тогава по тази логика защо само костите, а не всичко - бъбреци, мозък и т.н. Пък и с УЗ не се вижда всичко, направо тогава дай по тази логикаа да направим направо ЯМР на цялото тяло, че да не пропуснем нещо да видим. Не знам, за мен е прекалено. Не съм сигурна, че са толкова много проблемите, чието откриване със снимка би имало значение преди откриването им поради някакъв симптом. Вероятно има и такива, не знам.

Когато Ивана се роди, не искаше да спи ако не е на гърдите ми или на рамото ми. След една седмица почти накакъв сън, изнемогвайки се сетих, че една позната каза, че бебето и спяло първата седмица само в столчето за кола. донесох столчето, сложих го вътре в леглото и я сложих там и о чудо, заспа сама без мен. Уж трбяваше да си почина, но вместо това аз прекарах няколо часа на интернета опитвайки се да анализирам източниците на инфромация дали е опасно или не е опасно бебето да седи дълго в столчето. И се чувствах гузна, че нямам повече сили, че може нещо да и стане и след това за всеки случай не я оставях повече. Свекърва ми пък обясняваше, как детето трбявало да се опъне, да спяло на легло( понеже тя спеше следобяд в едан автоматична люлка, кояот е като полегнало столче). Че то до преди 2 дена е седяло на кълбо и с главата надолу няколко месеца, сега ако не се опъне кой знае какво щяло да му се случи.  Сега ако можех да се върна, с това което сега знам, щеще само в столчето да спи, една година ако иска. Ама човек като е за първи път родител и се шашка за такива неща, с които преди не се се сблъсквал и ако пък и лекар ти каже нещо, се притесняваш, нормално е.