0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: въпрос или по скоро притеснение
« Отговор #20 -: Ноември 22, 2012, 16:59:48 pm »
Успех Зайко! Бъди сигурен, че детенцето, каквото и да е то, ще бъде най-прекрасното за вас. Както се казва "Нашето гардже е най-хубавото".  :wink:

Криси, пожелавам ти едно сладко джудженце за Коледа!  :occasion10:
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #21 -: Ноември 22, 2012, 19:19:03 pm »
Криси, страхотно звучиш (спокойно, убедено) и много ти се радвам! :) Аз си мисля, че не малко хора мислят като тебе, но в крайна сметка не успяват да преборят страховете си и да вземат това решение... Чакаме новиниииии...  8)

Зайко, пожелавам ви лека процедура по вписване в регистрите, пък и след това!:) Стиснати палчета от нас!

Фей, мерси много за линкчето! :) Аз съм гледала други части, но вчера тутакси изгледах тази нищо, че беше късно...  :wink:

Бубарански, много съм съгласна с мнението ти!  :good_post:

"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #22 -: Ноември 23, 2012, 15:45:49 pm »
Благодаря за подкрепата и топлите думи.
Казани от хора запознати с процедурите и минали по този път, ми вдъхват повече увереност, че решението ни да осиновим дете е правилно.

Не искам да съм груба, никак не искам, а и тук пиша рядко, поради факта, че нямам репродуктивни проблеми и някак си не е адекватно да се бъркам в проблемите на хората, за това просто ще кажа "И аз осинових дете, не маймуна". Който както иска да го разбира. Няма да продължа, за да не обидя някой.
« Отговор #23 -: Ноември 23, 2012, 15:59:42 pm »
Благодаря за подкрепата и топлите думи.
Казани от хора запознати с процедурите и минали по този път, ми вдъхват повече увереност, че решението ни да осиновим дете е правилно.

Не искам да съм груба, никак не искам, а и тук пиша рядко, поради факта, че нямам репродуктивни проблеми и някак си не е адекватно да се бъркам в проблемите на хората, за това просто ще кажа "И аз осинових дете, не маймуна". Който както иска да го разбира. Няма да продължа, за да не обидя някой.

sislie какво беше това?
« Отговор #24 -: Ноември 23, 2012, 20:05:18 pm »
Нещо не се справих с цитата.
Втората част е моя.
Зайко, трябва ли да тълкувам какво съм казала? По-добре не.
« Отговор #25 -: Ноември 23, 2012, 20:27:06 pm »
Нещо не се справих с цитата.
Втората част е моя.
Зайко, трябва ли да тълкувам какво съм казала? По-добре не.
По начина по който беше цитирала останах с впечатление че целия коментар е на Мари!Ами тълкуване не ми трябва!Странна е думата "маймуна" в цялата работа!
*
« Отговор #26 -: Ноември 23, 2012, 20:44:14 pm »
Сисли преиграваш.
В очакване ....
*
« Отговор #27 -: Ноември 23, 2012, 21:44:37 pm »
Сисли, определено не осиновяваме и не се каним да осиновим маймуни. Нормално е в началото да има повече притеснение и несигурност. Съмнявам се някой да е бил подготвен на 100% за това какво му предстои. Тук сме да споделим мнения и опит, а всеки си прави сам изборите. Мама съм от много скоро и за тези 3 седмици мога да кажа, че картинката започва леко да се прояснява едва като се приберете у дома и всеки следващ ден се добавят нови детайли.
*
« Отговор #28 -: Ноември 25, 2012, 18:01:09 pm »
ние сме щастливи осиновители на момиченце от близо три години и през това време тя толкова попива от нашето поведение и всичко заобикалящо ни. и толкова прилича на мен, че понякога се шегувам със съпруга ми "не знам дали детето е то теб, но със сигурност е от мен".
казвам го за тези дето имат разни предубеждение, опасения и предразсъдъци - децата заприличват на осиновителите и някакви си черти на някакви етноси наистина нямат значение.
« Отговор #29 -: Ноември 25, 2012, 21:33:50 pm »
ние сме щастливи осиновители на момиченце от близо три години и през това време тя толкова попива от нашето поведение и всичко заобикалящо ни. и толкова прилича на мен, че понякога се шегувам със съпруга ми "не знам дали детето е то теб, но със сигурност е от мен".
казвам го за тези дето имат разни предубеждение, опасения и предразсъдъци - децата заприличват на осиновителите и някакви си черти на някакви етноси наистина нямат значение.
[/quote
Луиза благодаря че сподели това с нас!За мен е важно!
« Отговор #30 -: Ноември 26, 2012, 11:05:57 am »
Без да навлизам в подробности, напълно подкрепям Луиза. И нашето дете е "попило" жестове, начин на изразяване, отношение към хората и пр. Няма как да не прилича на нас. Но по-важната задача на всеки родител, без значение как е станал такъв, е не да създаде свое копие и да възпита един подражател, а да позволи на детето да стане една ярка индивидуалност, като се опитва само да го направляма и помага в развитието му. Не да го моделира ежечасно и ежеминутно.  Това са важните неща, с които ако не се справим, язък му на детето за бялата кожа и не-ромските черти.Надявам се да бъда разбрана правилно!
*
« Отговор #31 -: Ноември 26, 2012, 14:53:49 pm »
Абсолютно подкрепям hope-love  :good_post: 
Децата ни са личности, както и да са дошли в нашия дом.
« Отговор #32 -: Ноември 11, 2013, 13:27:03 pm »
Съществуват ли в домовете деца с "азиатски" или "негроидни" черти. След като се замислям за осиновяване, не ми е нужно дете, което прилича на мен. Бих осиновила дете, което дори не е от нашата раса. Но някой знае ли нещо по въпроса - съществуват ли такива деца и предпочитани ли са от осиновителите?
« Отговор #33 -: Ноември 11, 2013, 14:13:39 pm »
Не знам нищо конкретно по въпроса, но сигурно има и такива деца - напр. от майка българка и мъж от някоя от тези раси. Познавайки манталитета на българите, едва ли ще са предпочитани, така че може някъде да те чака твоето "късметче" с дръпнати очички или с по-тъмна кожа. Пожелавам ти да го намериш, какъвто и да е цвета на кожата!
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #34 -: Ноември 13, 2013, 13:07:03 pm »
Ние също писахме без ромски произход или без изявени черти на етноса, но както е писала мама Добич, след като детето вече е при теб и го гледаш това, че по - мургаво вече няма никакво значение за теб , то просто си е твоето дете и дори мирише като теб!Нашата дъщеря също е мургава, въпреки че социалните изрично ни казаха, че майката е българка или поне така се идентифицирала!Но пак ще цитирам Добич, тя не е по - мургава от детото на комшийката което е с доказан български произход, но като се замисля, за "Русият Ангел"-  Мария детето от Гърция, май всичко е много относително..... :-)Важното е да усещаш със сърцето си , че това е твоето дете!А то се усеща, любовта не се побира в сърцето ти!