Наистина има мъдрост в написаното от Ема, само, че при моите деца не действат тези "разнообразия и изненади". Вярвайте ми, и на челна стойка съм готова понякога да застана за да " е на тяхното", да са удовлетворени и доволни и усмихнати.
Ми, не става хора.
Алекс и Дани категорично не искат изненади и подаръци, не искат да се разхождаме дори вече след градина. Плачат по улиците, че искат в къщи да играят, като се приберем пък в къщи (предварително съм извадила забравени играчки, книжки за оцветяване, подредила съм им камионите и колите в стаята-изобщо направила съм нещата по начин по който знам, че им е харесвал) започват да се карат за всичко, да се бият, да лежат по земята и да крещят без изобщо да могат да чуят спокойния ми тон. И когато това продължава 40 минути при поне двама от тримата, не ми се брои до десет, не ми се говори с тях, не ми идва на ум какво друго да направя. Когато се скарам (разбирайте викам вече) или плесна някой, или когато много им се разсърдя след 5 минути все едно са други деца. коренно различни-заиграват се заедно, аз също с тях, спокойни са все едно не са ревали и крещяли до преди 7 минути.
Всяка сутрин е същата работа. Единия реве защо съм светнала лампата, другия реве (ама се дерат от рев и им се повдига чак) ако я угася, единия иска да пусна за децата докато ги обличам за градина, другия не иска, третия иска музикалния канал.
Оня ден вечерта ядоха филия хляб със краставица, защото не ми дадоха да стопля яденето и това беше най-бързото, което можех да направя за да пресека истериите. Период им е, ще мине но е факт, че се изчерпвам от към идеи и търпение на всеки поотделно да се опитам да угодя.
Затова и колкото да ми е жал като плачат още от градината, това е единствения ми шанс да остана здрава и да не полудея. И да боледуват много, в един момент (дано е скоро) ще го минем този етап.
Със сигурност и аз греша някъде и много често откривам грешките си точно като ви чета и като споделям.
И само да допълня, че скоро беше рожденният им ден, на който получиха много, ама много подаръци-страхотни, красиви, интересни. Е щом и това не задържа вниманието им и не успявам да ги увлека в игри???
Деца, деца, но пък и има някакви граници когато от наказанията няма полза. Ако сега ги оставя да "ми се качат на главата" след 2 години няма да имам никакъв шанс да ме слушат. Търся грешката и в себе си. Наистина.