Аххх душичките ми те!
Мецинка, ти пък! Как бих допуснала, че се заяждаш?!!!
Я, стига глупости! Обичам те
Мече, такова и това го приемам за чиста градивна критика, която ще ми помогне за в бъдеще.
Та днес какво си купих за хапване - въпросната стевия, чиа, киноа, сурови какаови зърна за дъвчене, извара, маслини, круши. Човекът, който държи био-магазина до нас е и диетолог по професия, та му казах какво ми е казал ендокринолога, замествам маслото с пасирано авокадо - върши чудеса, нищо, че е зеленикаво на цвят. Оризът го замествам изцяло с киноа, чиата с овесени ядки подсладени със стевия за закуска, разбъркано с вода. След 3 месеца ще се замисля за олиото от гроздови семки, сега смятам да се придържам плътно към диетата. Каквото мога ще заместя с био-храни, диетологът ще мъдрува какво ще е най-полезно да замести олиото и мазнината като цяло.
Въпросът е, че не е само пазенето на панкреаса, но и пазенето на целият организъм, който се е поразклатил, откъм здраве.
Мецинке, купих си уред за готвене на пара!!! Преди няколко месеца - страшна работа е! А, грейпфрута ми е абсолютно забранен! Киселината, която се съдържа в него не може да се консумира с едно хапче, което съдържа кветиапинова киселина, и това се изключва. А много обичам грейпфрути, не е честно просто!
Днес се разхождах 4 часа с бърза крачка, не се брои за тичане, защото е забранено в моят случай, въпреки, че беше адски студ, аз се потях като, че ли навън е +50 градуса.
Смятам по-лека, лека да захвана гиричките, да правя леки стречове и да ходя на фитнес, поне да ползвам степерите, и велоергометрите, ски тренажорите, че нямам място вкъщи къде да държа такива прекрасни уреди. Плуването е супер, обаче в този студ... хич не го обичам... та него ще го оставя напролет.