0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #460 -: Март 14, 2013, 10:14:52 am »
Много се чудя за тези курсове за бъдещи майки-има ли смисъл от тях и бихте ли ми препоръчали,защото ги предлагат на доста места.
Аз ходя на всички възможни безплатни, че иначе изпуквам вкъщи- всички са ми безумно скучни (е,в началото не бяха чак толкова-зависи от лектора и темата), като засега най-ми харесват тези на "Моето дете".За съжаление те не са всяка седмица. Следващите ми по фаворизъм са на "9 мес." В петък има в Дъ мол от 10:00. Аз ще ходя-темата е хранене при бременност и ваксинации на бебето.

Мисля и аз да дойда в Дъ Мол , близичко ми е :)
*
« Отговор #461 -: Март 14, 2013, 10:25:41 am »
Относно кървенето след раждане - личен опит:
1 раждане - секцио - кървих 60 дни като река. В болницата ползвах едни подложки за родилки, които приличат на памперс за възрастни, но без лепенки на кръста. После минах на нощен Либрез за дълго време.
2 раждане - секцио - кървих 50 дни, първите 15 много обилно. Схемата с превръзките беше същата.
3 раждане - нормално - кървих 45 дни доста по-леко от предните пъти. Първите 2-3 дни в болницата бях с превръзки за родилки .
После пак по схемата нощни Либрез, зелен Либрез...
Кърмата и трите пъти слезе на 48 час като бебетата до този момент храних с коластра. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #462 -: Март 14, 2013, 16:41:56 pm »
Да се отчета най-накрая и аз в темата.Родих преждевременно нашата дъщеричка Рая в 31 седмица и тежеше в деня на раждането 1680.Оше сме в кувиоз и сме в болницата,но нещата вървят на добре и скоро се надявам да я изпишат.По повод серклажа няма нищо страшно,аз бях със серклаж,но не той не издържа,а ми се спука мехура.Точно преди да родя предната седмица ходих при д-р Сигридов да ми прави някакъв тест дали има вероятност да родя по-рано.Каза ми,че няма и че ще пренося и да очакваме 4 кг бебе,е да ама не.Тя малката сама реши,кога ще излиза.Пожелвам ви на всички да устискате до термин или поне до 36 седмица,че още не знам от стреса къде се намирам,а от сега нататък още колко тревоги ме очакват,но моето момиченце е борбено,така че и аз трябва да не се предвам.Хубава вечер и леко бременеене.:)
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #463 -: Март 14, 2013, 16:49:56 pm »
Да се отчета най-накрая и аз в темата.Родих преждевременно нашата дъщеричка Рая в 31 седмица и тежеше в деня на раждането 1680.Оше сме в кувиоз и сме в болницата,но нещата вървят на добре и скоро се надявам да я изпишат.По повод серклажа няма нищо страшно,аз бях със серклаж,но не той не издържа,а ми се спука мехура.Точно преди да родя предната седмица ходих при д-р Сигридов да ми прави някакъв тест дали има вероятност да родя по-рано.Каза ми,че няма и че ще пренося и да очакваме 4 кг бебе,е да ама не.Тя малката сама реши,кога ще излиза.Пожелвам ви на всички да устискате до термин или поне до 36 седмица,че още не знам от стреса къде се намирам,а от сега нататък още колко тревоги ме очакват,но моето момиченце е борбено,така че и аз трябва да не се предвам.Хубава вечер и леко бременеене.:)
Ще се преборите, стискаме палци! Честита ти радост, много да сте здрави и щастливи от тук, нататък! :bighug:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #464 -: Март 14, 2013, 17:53:28 pm »
emilia_k, честито и силно стиснати палци за бързо наддаване и безпроблемно изписване!
« Отговор #465 -: Март 14, 2013, 18:44:25 pm »
emilia_k честито. Ти и малката Рая имате много стиснати палчета. Дано по-бързо да наддава, да е добре, за да може по-бързо да се приберете в къщи.

« Отговор #466 -: Март 14, 2013, 19:07:06 pm »
emilia_k Честито да е жива и здрава малката принцеса. Стискаме палци да наддава бързо и скоро да сте си вкъщи :bighug: :bighug:
« Отговор #467 -: Март 14, 2013, 19:16:43 pm »
Честито emilia_k!Да е жива и здрава малката Рая!Да расте и наддава килограми и да ви радва с повече усмивки и по-малко плач!:)

[/url]
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #468 -: Март 15, 2013, 08:52:10 am »
Emilia, живо и здраво да е борбеното момиченце! Скоро да си е удома за радост на мама и тати.

*
« Отговор #469 -: Март 15, 2013, 09:26:50 am »
Да се отчета най-накрая и аз в темата.Родих преждевременно нашата дъщеричка Рая в 31 седмица и тежеше в деня на раждането 1680.Оше сме в кувиоз и сме в болницата,но нещата вървят на добре и скоро се надявам да я изпишат..........а от сега нататък още колко тревоги ме очакват,но моето момиченце е борбено,така че и аз трябва да не се предвам.Хубава вечер и леко бременеене.:)
Честита дъщеричка emilia_k Бързо наддаване и скорошно прибиране у дома на малката Рая. Тревогите за нашите деца са доживот, но какво по-сладко от това да знаеш, че за едно мъничко същество ти си целият свят.

« Последна редакция: Март 15, 2013, 09:40:00 am от OPTI »
« Отговор #470 -: Март 15, 2013, 10:58:53 am »
emilia_k, Честита радост. Малката Рая да расте здрава, бързо да се прибере вкъщи, а на мама бързо възстановяване  :crossfingers:

« Отговор #471 -: Март 15, 2013, 10:59:31 am »
Десита, струва ми се, че имаш контракции. Обърни им сериозно внимание, защото още ви е рано за раждане!
Блу, и аз имам сериозни съмнения за контракции, говорих с лекаря си, успокои ме, че на този етап по 10 контракции на ден не са притеснителни, особено ако са краткотрайни, както е при мен. Но ми увеличи дозата на магнезия и пак започнах но-шпа. В неделя ще се видя с него за запис и ще видим до колко е сериаоно положението. А вчера бях на ЖК и лекарката каза, че и двамата сме добре. Дано!
Емилия, преди два дни си мислех за теб, нали бяхме заедно с един ден разлика. И аз понякога като ми се ходи много често до тоалетна си мисля да не изтичат водите, но пък ако това се случи, сигурно веднага ще разбера, нали!?!?!
Желая ви късмет, бързо възстановяване, а малката Рая бързичко да наддаде и да бъде пълна радостта ви. Целувки!!!!

« Отговор #472 -: Март 15, 2013, 14:39:35 pm »
Емилия Честита дъщеричка!!! Бързо да наддаде и да си я гушкате вкъщи! Здрава и щастлива да расте пожелавам!

Интересна ми е темата с курсовете за майки. За нас е още раничко де, но вероятно по-натам с радост бих посетила някой.
*
« Отговор #473 -: Март 15, 2013, 15:47:04 pm »
Десита, щом лекарят е казал, че до десет може - добре. Аз в общи линии имах контракции само при раждането, и те бяха и болки в кръста, и в корема.
С водите нещата могат да са различни. При мен първия път все едно кофа вода се изля, а втория бяха доста по-малко, защото госпожицата беше преносена с десет дена. Но съм чувала, че можело и по малко да изтичат, ако бебето е достатъчно надолу. Все пак, малко е вероятно да не разбереш в твоите седмици, но и при най-малкото съмнение, се свържи с лекаря си.

« Отговор #474 -: Март 15, 2013, 16:10:34 pm »
Блу, благодаря ти  :bighug:
Аз всъщност не знам какво са истинските контракции при раждане, нито изтичане на водите - първия път раждах секцио, а тези контракции, които имах по време на бременностите всеки път са с различно усещане. Аз май съм следващата след Зузи и да си призная вече ме хваща шубето  8O Не ме е страх от самото раждане, а дали всичко ще бъде наред и навреме и ....
Вече почти привършиха майсторите с детската стая и става "страотнооо". Предстои чистене, подреждане...да е жив и здрав таткото, че аз не съм много надеждна  8)

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #475 -: Март 15, 2013, 16:56:19 pm »
Хей Десита, не се изсилвай с чистенето все пак. Ако има кой да помогне - мъжо, мама... Ако знаеш у нас какво е - от 3 и половина месеца само лежа. Мъжът ми чисти колкото може, а аз само се каня на лято да се развихря. Но честно казано не ми пука колко е разхвърляно - най-важни са бебетата ни  :heartbeat:
Аз тази седмица 1 ден съм в перфектно състояние, 1 ден имам болки. Не са нещо страшно и с една инжекция спазмолитик минават, но се моля да устискаме поне още 1 месец. Как не може като нормалните жени да си се нарадвам на всеки ден от бременността. Зор да забременеем, зор да го износим ... Дай Боже живи и здрави да ни дойдат и около термин дечицата, за да си е струвало болките и тревогите.

« Отговор #476 -: Март 15, 2013, 17:19:53 pm »
Това със шубето май го минах :) До преди да вляза в деветия месец все си мислех, че раждам. Така ме беше страх, че направо не знам. Все контракциите засичах, по едно време си мислех, че ми изтича по малко от околоплодните води, все такива работи. Но като влязох в деветия месец, сякаш малко се поуспокоих. А сега пък като наближава и деня съм още по спокойна :) Поне съм сигурна, че ще си устискаме до датата.
Деситка, подреждането на стаята на бебчо е наистина приятно преживяване. Ние нямаме отделна стая, но за всичко разчитах на мъжа ми. Добре, че е той, за да има кой да чисти и подрежда. Те мъжете само мрънкат, но като опре ножа до кокала и се справят много добре :D Моя вече е изпитана марка и няма мърдане за напред :lol:

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #477 -: Март 15, 2013, 20:23:16 pm »
Блу, благодаря ти  :bighug:
Аз всъщност не знам какво са истинските контракции при раждане, нито изтичане на водите - първия път раждах секцио, а тези контракции, които имах по време на бременностите всеки път са с различно усещане. Аз май съм следващата след Зузи и да си призная вече ме хваща шубето  8O Не ме е страх от самото раждане, а дали всичко ще бъде наред и навреме и ....
Вече почти привършиха майсторите с детската стая и става "страотнооо". Предстои чистене, подреждане...да е жив и здрав таткото, че аз не съм много надеждна  8)
Е повярвай ми, ще ги разбереш  :wink: На мен водите ми изтекоха няколко дни преди планираното секцио, както си лежах, се чу отчетливо "пук" и все едно се напиках. После отидох до тоалетна...как да ти го обясня, като пишкане, което не можеш да контролираш..Но не беше чак изобилно, чудех се води ли са, не са ли...Нито е болезнено, нито неприятно. Нямаш ли контрол обаче, веднага при лекар. Натоварих се спокойно в колата, с една по-дебела превръка и в болницата. Там ми накапаха разтвор, оцвети се превръзката в зелено и после вече шурна. Смятай, от "пук" до теча е имало не по-малко от час време...Както Блу казва, индивидуално е. Имах него ден контракции, болезнени, но нередовни и не им обърнах внимание, спах дори следобяд. Като ми изтекоха водите в болницата, само с 2см разкритие и 90% изгладена шийка, до като съберат екипа, направят тоалета и тн и като ме почнаха едни контракции дъще....НЯМА КАК ДА ГИ ОБЪРКАШ! От някои, оставах без дъх! Прорязваща болка и най-вече /поне по мои наблюдения, тъй като спонтанния ми аборт преди това си беше чисто раждане/, при истински родилните контракции боли силно и кръста. Сякаш те превива болката на две. Разбира се, с уговорката, че и това може да е индивидуално.  :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #478 -: Март 15, 2013, 23:54:33 pm »
Бубулина, ако се е пукнал мехура както при мен, повярвай ми, може и да не разбереш. Аз не бях сигурна, че ще раждам докато не ми направиха тест за околоплодни води. Момата беше пукнала горе мехура и изтичаше по малко вода, все едно леко течение имам. Докато да вляза да ме оперират, се беше усилило до количество супена лъжица. Така че момичета, ако се съмнявате нещо, питайте си лекарите, отидете на преглед, за да не се изненадате неприятно като мен.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #479 -: Март 16, 2013, 06:16:22 am »
И аз не разбрах, че се е пукнал с Ивана. Имах като слабо течение следобяд и реших да отида до болницата. Но от нас до болницата мина доста време,понеже чаках мъжа ми да се върне, после пък чакахме там поне час и половина и по едно време дори с мъжа ми решихме, че ще си ходим, понеже явно е флшива тревога, какво ще чакаме толкова. добре че се разубедихме и решихме все пак да останем и като направиха теста , чак около 20:30 и казаха,че са околоплодни води не можах да повярвам, понеже от теиз няколко капки следобяд, до тогава друго не беше имало Приеха ме, а водите ми се спукаха яко в чак в 1:30 през нощта.

А на една моя приятлека бебето го е спукало коаго се е родило. Тя понеже първото и раждане било много дълго и с второто си седяла в къщи въпреки контракциите и като тръгнали за болницата толкова бързо станало всичко, че стигнали там в 4:00, а бебето е родено в 4:10 на носилка:-) и то си е спукало водите.
« Последна редакция: Март 16, 2013, 06:18:12 am от Bobbie »