Блу, благодаря ти
Аз всъщност не знам какво са истинските контракции при раждане, нито изтичане на водите - първия път раждах секцио, а тези контракции, които имах по време на бременностите всеки път са с различно усещане. Аз май съм следващата след Зузи и да си призная вече ме хваща шубето Не ме е страх от самото раждане, а дали всичко ще бъде наред и навреме и ....
Вече почти привършиха майсторите с детската стая и става "страотнооо". Предстои чистене, подреждане...да е жив и здрав таткото, че аз не съм много надеждна
Е повярвай ми, ще ги разбереш
На мен водите ми изтекоха няколко дни преди планираното секцио, както си лежах, се чу отчетливо "пук" и все едно се напиках. После отидох до тоалетна...как да ти го обясня, като пишкане, което не можеш да контролираш..Но не беше чак изобилно, чудех се води ли са, не са ли...Нито е болезнено, нито неприятно. Нямаш ли контрол обаче, веднага при лекар. Натоварих се спокойно в колата, с една по-дебела превръка и в болницата. Там ми накапаха разтвор, оцвети се превръзката в зелено и после вече
шурна. Смятай, от "пук" до теча е имало не по-малко от час време...Както Блу казва, индивидуално е. Имах него ден контракции, болезнени, но нередовни и не им обърнах внимание, спах дори следобяд. Като ми изтекоха водите в болницата, само с 2см разкритие и 90% изгладена шийка, до като съберат екипа, направят тоалета и тн и като ме почнаха едни контракции дъще....
НЯМА КАК ДА ГИ ОБЪРКАШ! От някои, оставах без дъх! Прорязваща болка и
най-вече /поне по мои наблюдения, тъй като спонтанния ми аборт преди това си беше чисто раждане/, при истински родилните контракции боли силно и кръста. Сякаш те превива болката на две. Разбира се, с уговорката, че и това може да е индивидуално.