За съжаление и при мен кашлицата е голям проблем. Вече трета седмица съм болна/кашлица и хрема/, мога само да пиша от какво НЕ минава: компрес с ракия на гърлото, сока на черна ряпа със захар, някакъв илач от орехи,дюли, лук и мед; бира с небет шекер, гаргара със чай от дафинови листа, Стодал, Осцилококсинум, Прополки, Биопарокс, Бронхолитин,Флавамед. Най-накрая пих и антибиотик-Зинат, за 7 дни, без никакъв ефект. Няма да споменам витамините и Биозин Мама.
Като допълнителна екстра от сухата и раздираща кашлица от няколко дни се сдобих и с невралгия, което е едно от най-гадните неща, които могат да те сполетят, когато кашляш,болката е ужасна, дори само като дишаш.
Но, снощи от доста време успях да спя, легнах точно срещу овлажнителя,сутринта видя, че влажността в стаята е достигнала 45%. Сухия въздух е най-големия приятел на кашлицата. Трябва да е постоянно влажно, да се хидратира гърлото с инхалации, помага и гаргара със хлебна сода. И пиене на много топла вода...
Успех, Кремкарамелче, ако знаеш нещо, което не съм пробвала, пиши че и аз не съм успяла да се излекувам, а датата на секциото ми е след броени дни...
Хубав ден, момичета!