0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Мили момичета.Задавали ли сте си въпроса щом причината за спонтанните аборти е увреждане на яйцеклетка или сперматозоид, дали при едно запазване на рискова бременност не се раждат увредени деца?
Увредени ли са "задържаните" бебета?
« Отговор #1 -: Юни 22, 2006, 20:25:12 pm »
Мъжът ми е едно такова бебе. Майка му е пролежала цялата бременност. Преди него е изпуснала три деца.  Много си ми е качествен  :D

Извън шегата - мисля, че няма такова нещо. Има случаи, при които трудното износване не е свързано с бебето, а с майката. А и съм чувала, че колкото и каквито и лекарства да се приложат, ако ембриона не иска да се задържи - просто няма да се задържи.
*
« Отговор #2 -: Юни 22, 2006, 20:54:53 pm »
:wink:
олекна ми. благодаря ти
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Увредени ли са "задържаните" бебета?
« Отговор #3 -: Юни 22, 2006, 21:46:51 pm »
Цитат на: kasiel
Мили момичета.Задавали ли сте си въпроса щом причината за спонтанните аборти е увреждане на яйцеклетка или сперматозоид, дали при едно запазване на рискова бременност не се раждат увредени деца?

Причината за спонтанните аборти не винаги е увреждане на половите клетки. Запазват се само бременностите, които са жизнеспособни.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #4 -: Юни 22, 2006, 22:20:38 pm »
Meli
а все пак има ли запазена бременност с увредени клетки, и какви са статистиките за деца родени с проблеми и задържане? Как са?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #5 -: Юни 22, 2006, 22:22:48 pm »
Родени с проблеми деца се раждат еднакво често със и без терапия за задържане. Няма връзка между едното и другото.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #6 -: Юни 26, 2006, 00:48:30 am »
първата ми бременност изкарах 4 месеца с дуфастон . родих здраво бебе. втората пак с дуфастон и 10  седмица мисед...
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #7 -: Юли 18, 2006, 10:39:10 am »

Моят мъж също е преносено бебе. Свекърва ми е имала един спонтанен аборт преди него. А той се е 'криел' и не е искал да излезе 3 дни. Бил е за 15 а се ражда на 18, с тройно увита пъпна връв.
Ама момчето ми си е живо и здраво и което е по-важно никога не е имал сериозни здравословни проблеми.
А по повод на това, че малко е закъснял да се появи на бял свят, майка му често се шегува, че при него хубавите неща винаги се случват в последия момент :).
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Юли 18, 2006, 10:48:45 am »
Аз лежах за задържане седем месеца в болница. Детето ми се роди живо и здраво. През това време се родиха много бебета на момичета, с които бях заедно. Нямаше нито едно увредено. :lol:
*
« Отговор #9 -: Юли 18, 2006, 15:52:29 pm »
Не превъртя ли 7 месеца в болница бе Лали.Та това си е направо една голяма присъда за кражба в затвор.А то болница и затвор все тая. :lol:
*
« Отговор #10 -: Юли 18, 2006, 16:25:04 pm »
Касиел, имай уважение и си мери приказките. Това твойто е черен хумор.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #11 -: Юли 18, 2006, 16:46:24 pm »
Не превъртя ли 7 месеца в болница бе Лали.Та това си е направо една голяма присъда за кражба в затвор.А то болница и затвор все тая. :lol:
Мисля, че с това прекали!
« Отговор #12 -: Юли 18, 2006, 16:52:19 pm »
Момичета, не се карайте!

Касиел се е пошегувала, а Лали не вярвам да вземе шегата толкова навътре, колкото вие. Вярно, че е неуместна. Но не е повод за скандал.

Ще си стиснете ли ръцете?
*
« Отговор #13 -: Юли 18, 2006, 16:54:18 pm »
Зайче, първо някой трябва да се извини.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #14 -: Юли 18, 2006, 18:57:11 pm »
Зайче, първо някой трябва да се извини.
Уайт, не прави от мухата слон, няма смисъл.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #15 -: Юли 18, 2006, 21:34:59 pm »
Не превъртях.
Забравя се.
Опознах страданието.
*
« Отговор #16 -: Юли 18, 2006, 21:39:26 pm »
Нямам нищо против да се извиня, но ако Лали се е обидила и е разбрала накриво шегата ми.Защото мисля че някой тук не разбира смисъла на шегата ми. То не е и шега ами по-скоро се опитвам да се поставя на нейното място и ужаса да стоиш толкова дълго във болница.Мисълта която ми мина преди да напиша горния си пост беше :" Миличката, това е било кошмар, как ли се е чувствала?"  Но после се сетих че е била възнаградена с детенце и жертвата си е струвала.
Ще се опитам да обясня.Примерно аз превъртях стоейки в болница само 5 дена до степен от четвъртата вечер да ми дават приспивателни и да рева през деня. Та това да стоиш между четири стени си е  побъркващо.Да не можеш да си сред близките си и да излизаш. Затова какво лошо има да питам как е да се чувстваш между 4 стени и то 7 месеца. Сравнението ми със затвора е заради мой познат който лежа 7 месеца в затвор, и може да се сетите през каква депресия е минал както и всеки друг затворник.Там също са ограничени откъм излизане все пак, сащо като в болниците, и не им е никак лесно. Затова сравнявам болницата със затвора и каква жертва и ужас е било лежането на Лали 7 месеца в болница.
Надявам се да не ме разберете пак на криво, защото не виждам какво обидно съм казала. :(
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #17 -: Юли 18, 2006, 22:13:36 pm »
Момичета Касиел просто се пошегува.......сигурна съм че не се подиграваше или нещо подобно! :balk_21:
*
« Отговор #18 -: Юли 19, 2006, 09:50:46 am »
Касиел, :hug2:.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #19 -: Юли 19, 2006, 10:48:56 am »
Ей, момичета, големи сте сладурки, обичам ви всички :youwoman:
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6