Ето, че и българите в чужбина ги интересува какво се случва в родината.
http://dnes.dir.bg/news/chuzhbina-ostavkata-boyko-borisov-13184629?nt=9
Разбира се, че ги интересува!
Та нали са българи в крайна сметка, какво значение има къде са в момента? /все не ми е ясно на мен как се стига тук до спорове от подобен вид, ама да не го захващаме пак/
Аз искам да попитам всички пишещи и четящи в този форум, утре ще излязат ли на протест в своя град?
Аз ще отида. И ще отида не защото съм наивна, романтична, болна оптимистка... Всъщност съм цинична повече, отколкото другите неща. Ще отида, въпреки че обявените след днешната среща искания - не се покриват 100% с моите виждания какво и как трябвало да се иска. Ще отида, защото и моят и вашият шанс да "отлепим от дъното", ако изобщо имаме такъв е сега. Защото, ако наистина сме народ, а не "мърша" - трябва да спрем да се държим като мърша, която вечно някой плаши, лъже и манипулира...
Ще отида на протест, защото нямам нереалистични очаквания какво ще се случи в България, ако протестите продължат и се постигнат обявените искания. Няма да се събудим богати, няма да станем "Шевйцария на Балканите", нито за едно нощ, нито за 1001-а нощи. Няма изведнъж да потекат пари, високи заплати и пенсии достойни за живот. Не, няма. Няма и токът да поевтинее /поне не веднага/, двойната сметка ще си я платя, ако не искам да ми дръпнат шалтера, както ще си ги платите и вие по същите причини. И въпреки това, ако всички излезем и откажем да се приберем, докато не стане това, което сме поискали - то поне мога да разчитам оттук на сетне на ШАНС за себе си, за детето си, за държавата ни, ако и да знам че нищо няма да стане по-добре от днес за утре. Няма да дойде "месия", няма по дърветата да вземат да растат пари, няма да карам "Бентли", няма да почивам на "Бора-бора". Да. И повечето от вас - също няма.
Ще отида на протест, защото днес окончателно се вбесих от укорителния тон на журналистите по разните там студиа, към представители на протестиращите и въпроси като: "Ама вие сега нали уж заради сметките за ток излязохте по улиците, ама сега защо искате промяна на реда, промяна в гнилата система, а?". Само дето след въпрсите не следваше едно дърпане на уши и: "Ма бива ли така, как не ви е срам?!".
Ами аджеба - искаме промяна на скапаната система, точно защото заради същата скапана система, безнаказаност и недосегаемост на политическите муцуни 24-а година вече - имаме такива сметки за ток. За т'ва. Защото за т'ва онкоболните ни седят без лекарства, докато съпруги и очинайки на н'ам какви държавни люде въртят далавери и си играят на "обществени поръчки" със същите тези лекарства. И за разлика от мен и вас - те ходят на Бора-Бора, за сметка на живота на Теди Захариева и още много като нея. Вместо да ходят в затвора нали...За т'ва "Зачатие" раздава ваучери на хора с репродуктивни проблеми и преговаря с клиниките за някоя и друга "спонсорирана процедура", за т'ва едни хормони не ни се полагат по НЗОК на все изрядните ни осигуровки..., а ония мазници горе ми блеят как трябвало да се раждат деца и как ние не раждаме деца от мързел да си ги гледаме. За т'ва фризьорката ми докарва на месец 4000лв., пък майка ми 1200 работейки на три места. За т'ва не само родителите ни ще виждат колегите си в пенсия да ровят по кофите, скоро ние ще виждаме учителите си в пенсия да ровят по кофите.
Ако "политическите муцуни" си останат същите и пак така недосегаеми за закони, правила и особено за нас - ще гледаме същото, което гледахме и досега. Гаранция. Аз да ви кажа - не искам да го гледам това същото. Искам поне да опитаме да стане друго и да сме наясно, че "другото" - няма да стане с вълшебство, но все отнякъде трябва да започне.
Та да ви кажа...има едно единствено нещо над което върхушката от всички цветове - няма власт и от което я е страх. И това нещо са няколко милиона души, които категорично отказват повече да й играят по свирката. На всичко друго те "ни намират колая" както знаем и нищо друго тях не ги плаши, пред нищо друго те не отстъпват и няма да отстъпят. Никога.
Има една много хубава приказка за българския народ, която често споменавам по разни поводи, та ще якажа и сега, че мисля подхожда на ситуацията, а тя е: "Всеки българин - орел...ама ято от орли няма". Та ви предлагам на всичките - да вземем "тия дни" да се обединим, "ей така за разнообразие от обичайното", да си надскочим разочарованието, цинизма, личните пристрастия политически и идеологически и да излезем на една "продължителна разходка" по улиците на своите градове. И да си седим там, докато
онези не клекнат на това, което искаме от тях. Ако не го направим - аз не считам, че някой от нас после ще има моралното право да изреве за пореден път "егати скапаната държава". Мое си мнение разбира се.