Джам,подобряват резултата си спрямо 2009г,когато имахме 67% активност.Ако и тази година този % активност беше същият,БСПняма от къде да мобилизира повече електорат и щеше да се види,че в абсолютни стойности,техните привърженици намалят.това поне са моите разсъждения. Друг е въпросът-кой как успява да мобилизира електората си.не съм застъпник на тезата за ограничаване на правото на глас.Просто дадох пример,че ако се стигне до това ,то аз ще приема тези критерии-възраст и образование. Ти казваш,защо да ограничаваме родителите си да гласуват!? Права си! Ама как да ги възпра да гласуват по инерция за "партията -майка"!? Защото в по-голямата си част,те не се различават от електората на ДПС!! Под строй и твърдо!! За жалост,това са фактите! И какво излиза накрая-турците и възрастните хора решават бъдещето на държавата.А,реално те ли са и "моторите" в момента.И освен това,ако за да вдигнем с 10% пенсиите,трябва да вдигнем с 5% осигурителното бреме на фирмите...извини ме,но не искам да се увеличават пенсии.Всички казват,ама как се живее със 150 лв пенсия? Прави са хората.Но защо не отбележим,че има хора и с 780 лв.пенсия.А колко е средната?? От 5то число до 16то,всеки месец,редовно,пенсиите се раздават.Колко семейства чакат заплати по два-три месеца и не смеят да гъкнат,защото иначе няма да има и какво да чакат?? нещата са сложни и не искам да изпадаме в пунктоалности или да настройваме различните възрасти,но според мен приоритет трябва да се дава на работещите.В тях е потенциала за да се движи държава.за жалост,точно те не взеха никакво решение,на изборите.Просто защото,голяма част от тях не гласува,което е равно на безмислен подаде вот на останалата част.