slanceto87, в темата на клиника Надежда mgstra ти е дала цените. Никой не може предварително да ти каже точно колко ще струва. 2000 лв според мен са много, но вероятно с малко ще надхвърлиш 1000, особено ако има МАКС или ако има втори преглед с хормони (това зависи от дължината на твоя цикъл).
За самата пункция може със, може и без упока. Аз не съм правила без, но съм чувала, че не е кой знае колко болезнена. Според моя доктор е по-добре със, за да се избегне опасността от дори леко помръдване в неподходящия момент и да са "изтърве" фоликула. Прегледа на 9ти ден е да се види къде е фоликула, и дебелина на лигавицата, също и стойности на хормоните, ако си с по-дълъг цикъл ще има и втори преглед с втори изследвания преди да ти назначат прегнила. Прегнила може да ти го сложат на място, дават и в домашни условия, но винаги е се слага вечер. В дните преди пункциите се пускат вирусологиите. Скоро разбрах, че мъжа може да пусне вирусология непосредствено след пункцията, за да се знае, че всичко е както трябва. Непосредствено преди пункцията има един преглед за да се види дали фоликула си е на мястото. Упойката е кратка, болка няма. Събуждаш се на едно легло , вливат ти една банка, по някое време доктора идва да ти каже какво са извадили (ако има два , ще извадят и двата), ставaш и си отиваш. Mоже да усетиш дискомфорт (до сега аз не съм имала нито болка, нито кървене, дори и при 14 извадени), по-добе е да се прибереш у дома, защото вероятно ще ти е замяно и ще ти се придремва.
П.С. ПКК съм пускала по здравна каса. Вирусологията също казват, че може , но на мен личната категорично ми отказа.