Здравейте момичета,
включвам се тук, тъй като приключих с отриц. тест последен стимулиран опит по фонда. При нас стимулациите са малко безсмислени и мисля да посъберем Я и тогава да направим трансфер. На мен ми предстои /според наследствената обремененост/ ранна критическа, поради което фоликулчетата намаляват, а "часовника цъка". При стимулацията този път порасна само един фоликул, което обезсмисля по-нататъшното тровене на организма ми и е най-логично минаването на вариант ЕЦ. С мъжки фактор сме, диагноза не помня вече, но при сегашния ни опит имаше само 4 % годни сп-ди. Да ви попитам - в клиника "Надежда" има ли специалист в тази област, за да разберем дали евентуално нещо можем да подобрим поне за нуждите на АРТ-процедура? Понеже сме от скоро в клиниката, да попитам и още нещо - цената на пункция е 350, оплождане - 250 или всичко за една Я /респ. ембрион/ - 700 лв? Така ли е или греша? Опитвам се да предположа колко пари да приготвим поне ориентировъчно. Благодаря ви предварително и успешни процедури!!!
Здравей, Малка бухтичке!
Както ти е писала и
lemon, в болница Надежда има добри специалисти по отношение на мъжкия фактор. Както писах и в другата тема, при нас този фактор веднъж е преодолян, надявам се, че и втория път пак ще се преодолее.
Обсъди подробно с лекуващия те доктор за притесненията ти и те ще ти препоръчат най-доброто. Ние сме използвали методите МАКС, ИМСИ и американския метод. Сега, когато замразявам яйцеклетки, имаме и обработени и замразени и сперматозоиди. Преди трансфера ще направим още един път американската система и ще изберат най-доброто, за да оплодят яйцеклетките.
Относно заплащането - при всяка пункция на ЕЦ заплащаш 350 лв., ако е с упойка или 300 лв. ако е без упойка. Преди пункцията - изследвания за Е2 и LH, ПКК и вирусология. ПКК важи 1 месец, вирусологията - 3 месеца. Първоначално замразяване до 3 яйцеклетки - 450 лв., всяко следващо - по 200 лв. Такса оплождане се заплаща при размразяване и трансфер.
Аз имам замразени 7 яйцеклетки, събирани от юни месец. Един месец съм била с клостилбегит, останалите - напълно ЕЦ. Но аз нямам проблеми с образуването на фоликули и ваденето на яйцеклетки, така че ако имаш проблем от такова естество, периода може и да се удължи.
Успех и не се отчайвай, важно е да има план за действие