0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #960 -: Юни 27, 2015, 12:31:27 pm »
момичета благодаря ви за пожеланията, но аз нещо не съм много обнадеждена. Обикновено си знам, че след цял месец на хапчета имам нужда от поне още месец, за да си влязат хормоните ми в норма. Все още температурата ми е много висока за този период от цикъла ми, което значи, че и хормоните ми още са разместени. Отделно от това имам само 2 антрални фоликула. Вчера на прегледа док ми потвърди моите наблюдения, че след хормонално лечение наистина антралните намаляват. А обикновено всички лекари лъжат, че лекарството се извеждало от тялото 24 часа след последното хапче. Само че дългосрочните последици дали ги отчитат? Както и да е - факт е, че хормоните ми не са наред. Пуснала съм си резултатите в темата за хормоналното разчитане и чакам някой да ми ги погледне и да ми каже дали има надежда с клостил да се развие някоя качествена Я. ФСХто ми очаквано е доста високо, ама честно казано аз психически бях готова и за още по-високи стойности. Изпих първото хапче и все още съм в чуденка дали не трябваше този месец да го оставим на напълно ЕЦ, та да видим какво ще се развие  :(

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #961 -: Юни 27, 2015, 18:15:34 pm »
Lilibell не се отчайвай  :( Предполагам че док си има съображения да не си на естествен. На мен ми се качват преждевременно ЛХ и Естрогени и док затова не ме оставя на естествен. Т.е. аз трябва да вземам поне Оргалутран, а като има Оргалутран трябва да вземеш и стимулация, защото иначе ще паднат много естрогените.

Все пак нещата вървят към добре и се възстановяваш.
Знам че е трудно да стоиш и да чакаш, но понякога това е пътя и по-добре да си кажеш "така да бъде" и само напред по течението. Ще се получи. Ще видиш   :bighug:
*

Sweet Angel

• **
  • 118
  • "Победата обича подготвените"
« Отговор #962 -: Юни 27, 2015, 18:50:24 pm »
lilibell, когато аз стартирах с опитите ин витро, първия медикамент, с който док реши да ме стимулира беше Клостилбегит (5 дни по схема). При мен на фоликуметрията на 10 ден имаше 1 фоликул, естрадиолът ми беше около 240 (по спомен). Но приема на Клостилбегит-а ми изтъни лигавицата и канселирахме опита. На следващия цикъл в следствие на стимулацията от предния  имаше 4 фоликула. Тогава стигнах до пункция, но се оказаха празни. Не искам да те отчайвам, това е моят опит с този медикамент. Надявам се при теб да се получат нещата, стискам палци  :hug2:
*
« Отговор #963 -: Юни 27, 2015, 19:28:39 pm »
Да, доста четох за клостила и за въздействието му върху лигавицата. При теб по принцип каква е лигавицата - имаш ли проблем с нея? Питам защото ми е интересно следното - в листовката пише,че овулация настъпва между 11ия и 15ия ден от цикъла, което означава между 4 и 8 дни от последното хапче. Ако има качествена Я, за това време не би ли трябвало лигавицата да нарасне достатъчно? Плюс това ако се приема прогестерон, проблема с лигавицата не се ли оправя? Сигурно си има някакво обяснение и сигурно въпросите ми са малко глупави, но си признавам, че нямам никакъв опит с такава стимулация.

« Отговор #964 -: Юни 27, 2015, 19:54:38 pm »
Аз бях миналият месец с клостилбегит.Лигавицата ми много изтъня.Тръгнаха доста фоликули 7-8.Пункцията ми беше на 14 ден извадиха 2 добри яйцеклетки,от които едната се оплоди другата не.Замразихме ембриончето заради тънката лигавица.Този месец фоликулите много бавно нарастват,но доктора несмее да ми даде пак хапчета за да неизтънее пак лигавицата.
*
« Отговор #965 -: Юни 27, 2015, 22:45:01 pm »
 galetosweet аз съм решила също да замразявам ако имам проблем с лигавицата. Ако хормоните са ми ОК и ако имам доминантен фоликул на всяка цена ще правя пункция, няма да канселирам цикъла.
Успех ти желая  :goodluck:

*

Sweet Angel

• **
  • 118
« Отговор #966 -: Юни 28, 2015, 13:11:39 pm »
lilibell, аз по принцип никога не съм имала проблем с лигавицата. Единствено при стимулацията с Клостилбегит-а се изтъни. Иначе винаги е била с оптимална дебелина, отговаряща на деня от цикъла. В повечето случаи има остатъчен ефект от стимулацията и в следващият цикъл. Най-добрия вариант според мен е този, на който си се спряла. Да замразиш и да трансферираш на следващия цикъл. По принцип действието на Клостил-а се изразява в това, че пришпорва повече на брой фоликули да пораснат, същите хормони обаче са отговорни и за нарастването на маточната лигавица. Но в повечето случаи става така, че едното е за сметка на другото. Това са си мои разсъждения. При мен май само лигавицата не е създавала проблеми до сега (като изключа конкретния случай де). Има резон в това, което казваш, чела съм, че изписват на момичетата прогестеронови препарати в същия цикъл, за да се разрастне лигавицата до нужната за трансфер дебелина. Но всеки лекар процедира различно, а и всичко е индивидуално. Дано пунктирате качествена/и  яйцеклетка/и и ако не в този, в следващия цикъл да трансферирате, тъкмо ще ти се наместят хормоните. Успех  yahoo_33
« Отговор #967 -: Юни 28, 2015, 18:45:00 pm »
Момичета,а това замразяване поема ли се от фонда ако се отложи трансфера за следващия цикъл например ако е за изтъняла лигавица например,как стоят нещата???И то нали така пак трябва стимулация но кой я поема и нея,аз ли фонда ли...,дано съм била ясна и ще чакам отговорчета че не съм запозната със нищо за сега,мерси
« Отговор #968 -: Юни 28, 2015, 20:21:36 pm »
Когато е по фонда е друга стимулацията,която незнам дали се отразява на лигавицата!Аз лично не съм запозната как стоят нещата със фонда!
*
« Отговор #969 -: Юни 28, 2015, 20:25:57 pm »
Sweet Angel аз хубаво си правя такива планове за замразяване, но моята лекарка един път ми каза, че искала нещата да са перфектни и тогава да прави процедура. Защото не било хубаво да се замразяват яйцеклетки при жени с ИЯР - заради качеството им те често не преживявали размразяването. И затова тя иска да правим пункция само ако Я е хубава, нараства нормално фоликула, хормоните са Ок, лигавицата да е ОК и т.н. Така че не се знае дали ще ми се осъществят плановете. Аз имам чувството,че нищо няма да стане защото вече два дни пия клостила и нямам никакви признаци за нещо по-различно.

*
« Отговор #970 -: Юни 28, 2015, 20:35:31 pm »
Лилибел, почвай големи дози Вит Б6 за удебеляване на лигавицата. Прогестерон след овулацията, моят док каза че не помага кой знае колко, т.е. чудеса не стават.

Момичета, моят q10 e 100мг, там по-горе някой беше дал линк за Омега + q10 и q10 e доста нисък в тези комбинационни капсули...

Моята полу-стимулация (така я нарекохме едно време) беше клостил 5 дни по 1 от ден 2ри и Гонал 3 дни по 1 като свърших с клостила, уж за "узряване" на яйцеклетките, така го нарече док...та не може ли и при вас малко Гонал? Успех Лилибел!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #971 -: Юни 28, 2015, 20:52:02 pm »
оххх само В6 не съм пила... дали ще е късно ако утре си го купя? Не съм чувала досега за този В6, май наблягам повече на други цифри от В-комплекса.
Иначе моята лекарка нищо не ми е казала за изтъняване на лигавицата и съответно за подпомагане след клостила. Но като отида на прегледа ще я питам какво мисли по въпроса.

*

Sweet Angel

• **
  • 118
« Отговор #972 -: Юни 28, 2015, 22:18:59 pm »
lilibell, може пък твоята лекарка да е преценила, че приема на лекарството няма да повлияе зле на лигавицата. По принцип при ИЯР моят лекар разчита само на ЕЦ, а и аз не реагирам на стимулации. Вярно е, че само най-качествените яйцеклетки преживяват процеса на замразяване и размразяване. И се чудя в този случай защо е решила да те стимулира с препарат, който изтънява лигавицата. Когато мен ме стимулираха с Клостилбегит започнах да усещам подуване на яйчниците, особено след третия ден. А преди пункцията не можех да седна. Теб досега стимулирали ли са те с други медикаменти?
makiyaki, аз бях посочила линк за Омегите+Q10, но си поръчах само Q10 от 100 мг. Ето тази добавка: http://www.fitneshrani.com/biotech-usa-q10-coenzyme-60-kapsuli/
« Последна редакция: Юни 28, 2015, 22:29:15 pm от Sweet Angel »
*
« Отговор #973 -: Юни 28, 2015, 22:48:23 pm »
Никога не съм била стимулирана с нищо, това са първите опознавателни стимулации така да се каже. Ами тя ми предложи напълно ЕЦ или да опитаме с клостил, тъй като имам само 2 антрални. Ако съм на напълно ЕЦ може нито един от тези 2 антрални да не тръгне. С клостила има шанс да тръгне поне 1 или и 2та - толкова фоликули обикновено се целят с употребата на този препарат. Затова реших да опитам с хапчета, тъй като това е съвсем лека стимулация и може да ми раздвижи яйчниците. Аз нищо не чувствам, може би 1-2 пъти на ден леки бодежи в левия и в десния яйчник. Което е странно защото в десния нямах антрални. В моето положение вече всичко е въпрос на шанс - дали ще съм на ЕЦ или с лека стимулация, едва ли нещо фатално ще се прецака. Да се надяваме, че няма да се изтъни много лигавицата. И не мога да разбера след като това е често срещан ефект след клостил, защо не го пише на листовката!!!???

*
« Отговор #974 -: Юни 29, 2015, 00:02:19 am »
Лилибел, няма да е късно, купувай го, поне 30мг на ден, толкова има в пренаталните витамини. По принцип го изписват на бременни против повръщане в големи дози, но пък е установено, че бременни, които имат високи нива на прогестерон не повръщат, а бременни, които повръщат, организмът им се опитва да навакса с прогестерон. Та затова има връзка Б6 с прогестерона, взимай го не св чуди, таман като забременееш по-малко ще ти се повръща :)

Лилибел, това в коя клиника е? Аз не съм специалист, ама хич не ми харесва клостил, но при теб може да подейства. Според мен клостил се избира, защото е сравнително най-евтин, и може и в домашни условия без проследяване. Аз съм фен на Гонал, дори само 5 дни по 1 Гонал вместо клостил ми се вижда по-смислено, но не знам какви са съображенията, защо не питаш в подгорума за сримулациите, там момичетата може да знаят повече. А най-добре, така като си почнала с клостил, да си забременееш и с двата фоликула и с един куршум два заека  :bori_020: :bori_022: и повече да не се занимаваш със стимулации :)

Ангелче, добре си направила от голямата доза кю 10 да вземеш и рибени омеги си вземи, те също помагат репродукцията :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*

Sweet Angel

• **
  • 118
« Отговор #975 -: Юни 29, 2015, 12:20:24 pm »
lilibell, от написаното от теб стигам до извода, че твоята лекарка е изписала Клостил-а, защото иска да види как ще реагират яйчниците. Това се води най-леката стимулация и при нея се правят само няколко фоликула, докато при стимулация с други медикаменти тръгват повече. Ако си с ИЯР това е най-добрия вариант, защото няма да ти се изчерпа по-бързо оставащия яйчников резерв. По същият начин разсъждаваше и моя лекар. Хубавото на стимулациите е, че има остатъчен ефект във времето и лекарите използват и това. Ако на фоликуметрията лигавицата не нараства нормално, можеш да я попиташ дали може да ти предпише нещо и за нея.
makiyaki, аз пия Омега от сьомга повече от четири месеца и съм много доволна. Смятам пак да си взема от нея, защото ми действа добре.
« Последна редакция: Юни 29, 2015, 12:31:57 pm от Sweet Angel »
*
« Отговор #976 -: Юни 29, 2015, 15:49:59 pm »
Lilibell ако лигавицата е тънка, защо не замразите ембрионче, а не яйцеклетка. Не съм запозната, но ембриончетата нямат ли по-голям шанс от яйцеклетката  :?.

makiyaki сега обърнах внимание на моите Q10 пише 30мг, но те не са в комплекс. Комплекса ми е Pregnacare и в него има Л-Аргинин, Инозитол, има големи дози В2, В6, В12 и други. Отделно вземам Q10, и отделно омега 3,6,7,9, както и малсо от вечерна иглика. Просто не зная дали да пия всичко наведнъж или трябва да има диапазон.
*
« Отговор #977 -: Юни 29, 2015, 18:29:38 pm »
Giaany, тези омега 3,6,7,9 от какъв източник са? Ако са растителни ги пий само преди ОВУ!!!!! След ОВУ ги спираш и така до следващия месец. Ако забременееш просто не се връщаш към тях докато не стане време за раждане :)

Същото е за игликата! Само преди ОВУ!

Тези растителните омеги съдържат естроген--> те помагат на яйцеклетката да расте и овулира, но след овулацията, трябва да произвеждаме прогестерон, а не естроген. Та ако го приемане естрогена след ОВУ, той пречи на прогестерона. Затова естроген преди ОВУ, прогестерон след ОВУ :)

Значи аз бих препоръчала:

*прегнакеър или това дето го взимаш си го взимай :)

* омеги от РИБА

*вит Д (виж колко има в пренаталните и добави още, като тотал от пренатални и допълнително трябва да ти даде 4000 не 400 единици Вит Д)

*магнезий (поне 250мг) (не знам колко имаш в пренаталните)

Кю 10 преди ОВУ със сигурност или 90 дни преди процедура/опит за забр. ОЩЕ НЕ съм проучила ДАЛИ безопасен по време на бременност (т.е. След ОВУ )

Аз взимам и пробиотик (само по 1 на ден, но аз не ям млека, а там има пробиотици, та за всеки случай малки дози, но всеки ден взимам пробиотик 1, макар че опаковката казва 2-3).

След ОВУ --> спираш игликата и растителните омеги :)

Захарта много пречи на яйцеклетката, така че никаква захар по ВРМЕ на подготовка и процедура/опит и колкото се може по-малко хлебни, макаронени и оризени продукти :)

Това е моето проучване по въпроса, дано да съм била полезна.

*
« Отговор #978 -: Юни 29, 2015, 19:09:15 pm »
Да докладвам - взех си В6 25 мг., в упътването пише възрастни 2-4 таблетки дневно, т.е. до 100 мг може да се приемат. Чудя се дали да си го пия на макс - по 4 таблетки дневно.
Иначе да се оплача - днес към края на деня вече усещах резки убождания в левия яйчник при навеждане/прегъване. Имам чувството, че или яйчника ми е уголемен, или имам някакъв балон там, който ми опира. Не знам как да опиша усещането. Дали е нормално? Все пак само 2 дни съм пила тия хапове, не е възможно фоликула ми от 2 мм да е пораснал толкова голям, че да го усещам. Какво мислите? Вече е късно да звъня на док, ще се консултирам утре, но дотогава има да го мисля ...  :(

*

Sweet Angel

• **
  • 118
« Отговор #979 -: Юни 29, 2015, 19:55:13 pm »
И моите яйчници ги усещах подути, и имах чувството, че нещо ми опира. Тези усещания се появиха след третия ден от стимулацията. А преди пункцията имах чувството, че нещо ми пречи да седна и седях на една страна, усещах всяка дупчица по пътя. Според мен е нормално, но ако се чувстваш притеснена се обади на док да се консултираш.
Попаднах на промоция на Омега 3 на Фортекс, купуваш една опаковка 90 капс. и получаваш втора безплатно, мисля да си ги поръчам: http://www.marvi.bg/akciq-fortex-omega-3-ribeno-maslo-1000-mg-90-kaps-_90-kaps-podaryk-7706.html
« Последна редакция: Юни 29, 2015, 19:59:34 pm от Sweet Angel »