0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #340 -: Април 19, 2014, 15:30:45 pm »
Ако може да ми кажете и в момента какви са таксите за пункция и замразяване на яйцеклетки и ембриони (ако цената е различна за двете). Благодаря ви предварително и се надявам да може да ми отговорите.

Жени,   пункция с упойка - 350лв; без упойка - 300лв,
ако замразявате ембриони има такса оплождане - 250лв за всяка яйцеклетка ( чела съм за някакви отстъпки при по-голям брой на Я),
 200лв за всеки Е или Я, който се замразява (и тука май правели отстъпка при по-голяма бройка)
Със фемара не знам как протичат прегледите, не съм била на фемара.  Успех!

Късно видях , че са ти отговорили в другата тема :)
« Последна редакция: Април 19, 2014, 15:43:27 pm от normish »
« Отговор #341 -: Април 24, 2014, 14:56:04 pm »
normish, благодаря ти за отговора.
Аз докато се чудих как ще мине всичко в петък-18.04 Стаменов ме извика на пункция на 22.04. Извадили са само 1 яйцеклетка, но за съжаления след оплождането не се е активирала и нищо няма да замразяваме. На 7 май имам час за преглед и ще видим как ще действаме от тук нататък. Всеки път тръгваме с големи надежди и всеки път се разочароваме и след всяко поредно разочарование е все по-трудно за преодоляване. Успех на всички!
« Отговор #342 -: Април 28, 2014, 14:20:58 pm »
Здравейте момичета! Досега не съм писала, но имам въпрос - някой от вас има ли успешна бременност от инвитро на ЕЦ? Аз за пръв път правя - успяха да извадят 2 фоликула, съответно 2 яйцеклетки, оплодиха се и направихме трансфера на 3-ти ден - вече съм 4 ден сле ЕТ. Лошото е, че се разболях и сега съм на антибиотик вече 2-ри ден  :( Малко съм поизгубила надежда, но все пак да питам дали има успели и какви са ви усещанията след трансфера /дано не съм объркала темата/. Аз май нищо не усещам по-различно от ПМС-то седмица преди цикъл-от време на време леки боцкания в яйчниците и май е това. Благодаря ви предварително :)
*
« Отговор #343 -: Април 28, 2014, 14:31:20 pm »
gablanka, не търси признаци, не винаги се проявяват. Има много успели момичета от ин витро на естествен цикъл. А АБ след като е изписан от лекар, носи повече ползи, от колкото вреди.

Успех ти пожелавам и се опитай да бъдеш спокойна!
« Последна редакция: Април 28, 2014, 14:33:24 pm от Ники »

« Отговор #344 -: Април 28, 2014, 14:57:42 pm »
Благодаря, Ники. Опитвам се :))
« Отговор #345 -: Юни 05, 2014, 15:19:24 pm »
Здравейте отново момичета. След продължително отсъствие от темата ( по време на което обаче активно четях случващото се и искрено се радвах на успехите на момичетата) се завръщам отново, за съжаление с неуспех при нас. След направената операция от варикуцеле при нас няма промяна в резултатите, което в края на месеца ни изпраща при д-р Стаменов. Без да имаме проведен разговор с него се насочвам именно към ин витро на естествен цикъл. Има ли момичета, които правят опити в момента? Много ми иска да продължим темата с още положителни новини и сбъднати мечти...
« Отговор #346 -: Юни 05, 2014, 15:43:32 pm »
Здравей, denviol , аз от доста време чета тази тема, но не съм се включвала. Ние сега пробваме на ЕЦ, но за съжаление при нас нещата са по-сложни от първия път , който завърши със спинкащият резултат в другата стая. Ще се радвам да обменяме опит, защото при мен все едно ми се случва за първи път.
« Отговор #347 -: Юни 06, 2014, 08:34:59 am »
Здравей, Деси. Разбира се, че ще ви държа в течение и ще очаквам нетърпеливо да прочета как вървят нещата при вас. Честно казано изобщо нямам представа какво ме очаква, въпреки всичко прочетено във форума. Единственото, което в момента ме обнадеждава и успокоява е подкрепата на хората като вас минали през процедурата и постигнали успех. Мисля си и се надявам, че тъй като проблема при нас е в изследванията на мъжа ми, имаме шанс за успех. Стискам палци на всички момичета, подлагащи се на ин витро!!!
« Отговор #348 -: Юни 06, 2014, 08:53:28 am »
Здравей, denviol, за първия си опит имахме само леки проблеми със спермограмата на мъжа ми , а при мен за тогава само отстранени тръби. Два месеца след премахването им решихме да пробваме на ЕЦ, докато чакаме заповедта от фонда и взе, че стана от първия път. Но въпреки шока, който изживях ( защото това беше вторият път , в който ми казват , че няма да имам деца и този път категорично ) се стегнах и се постарах въобще да не го мисля. Искрено се надявам, че и сега ще се получи, но този път , признавам си, съм малко по-притеснена, защото се оказа, че яйчниците ми отказват. Но надежда все още има. Стискам палци и аз и се моля всички да имаме поне по едно, а ако решил Господ и по още едно. Успех!
*
« Отговор #349 -: Юни 10, 2014, 09:57:26 am »
Здравейте, момичета!
Накратко моят случай е следния: и с лека, и с нормална и с много силна стумулация резултата е само 1 ембрион и отрицателен тест накрая. Така лекуващата лекарка препоръчва няколко ЕЦ и замразяване на ембриони, за да се трансферират наведнъж повече от 1. Разбира се пропуснах да я питам разни неща. Дали 3 цикъла ще бъдат достатъчни, за да направим трансфер, ако разбира се има читав ембрион от всеки? И дали трансфера е добре да се извърши в цикъла след третата пункция или е по-добре да се изчака за следващ месец? Моля, ако има момичета с опит в подобни ситуации да споделят как е минало при тях.
Благодаря предварително :)
*
« Отговор #350 -: Юни 10, 2014, 10:33:10 am »
Nuxia, имам много опити на ЕЦ и никой не може да ти отговори на въпроса дали 3 опита ще са достатъчни.
При ЕЦ рисковете са следните:
- дали ще успеете да хванете фоликула преди да се е спукал (при мен от около 15 опита сме го изпускали 2 пъти, и то по време на пункцията, която правех без упойка. Тогава яйчниците много мърдат и е по-рисковано, поради което всички останали пункции правех с упойка);
- дали ще има яйцеклетка във фоликула (има цикли с празни фоликули);
- дали ще се оплоди яйцеклетката (при мен винаги се е оплождала, въпреки че сме със сериозен мъжки фактор);
- дали ще започне да се развива правилно ембриона.
При размразяването също няма гаранция, че всички ембриони ще оцелеят. Ето защо препоръките на моите лекари са били да имам събрани поне 5, за да може да се изберат 3 хубави за трансфер.
Твоя доктор най-добре ще прецени колко ембриона да съберете, за да пристъпите към трансфер. А също дали в момента на трансфера да комбинирате и пункция. Някои момичета предпочитат да направят чист ЗЕТ, други - комбиниран трансфер.
Всичко, което пиша е в моя случай, при теб може да е различно, за което много добре трябва да обсъдиш стъпките ти с твоя доктор.

*
« Отговор #351 -: Юни 10, 2014, 10:47:02 am »
Mgstra, много благодаря за това, че сподели опита си. Тази информация ми дава възможност да систематизирам коментарите си с лекарката, да предвидя време и средства, избощо много ми помага. Съзнавам, че всеки случай е различен, но със сигурност споделения опит е много полезен.
Благодаря ти още веднъж :)
Лека бременност ти желая :)
*
« Отговор #352 -: Юни 10, 2014, 14:14:15 pm »
Да внеса различна гледна точка: при мен всяка успешна пункция беше последвана от трансфер. Не съм замразявала.
*
« Отговор #353 -: Юни 10, 2014, 17:21:37 pm »
Да, lili2011, и аз започнах така, но след значителен брой неуспешни трансфера, въпреки прекрасните ембриони, решихме да съберем по-голяма бройка и тогава да правим трансфер.

*
« Отговор #354 -: Юни 10, 2014, 17:58:03 pm »
Предполагам имат значение и конкретните за двойката проблеми. При нас борбата беше за генетично здрав ембрион. Също така финансово ни излизаше по-добре да връщаме веднага вместо да замразяваме, а и избягвахме рисковете замразяване/размразяване.
Без значение как, успех на всички   :bighug:

П.П. Да допълня, че една процедура на естествен цикъл може да покаже къде, какво и как се случва и евентуално къде се губи нишката. Ако до момента не е установено.
*
« Отговор #355 -: Юни 10, 2014, 22:48:51 pm »
Аз имам 2 опита в Щерев и 1 в Турция /стимулирани/, единия път нямаше оплождане /в Щерев/, следващите 2 пъти поради безобразно лош отговор на яйчниците - само 1 по ембрион. /Май не споменах, че сме с мъжки фактор + ИЯР/. И в Турция и в Щерев, занимаващите се с нас лекари твърдят, че шанса ни ще се увеличи ако се трансферират повече ембриони. Трансферите бяха на 3ти и на 2ри ден, нямам идея как биха се развили ембрионите, ако бяха оставени до по-късен етап. Умирам си от страх от това замразяване и размразяване... :)
*
« Отговор #356 -: Юни 11, 2014, 08:54:16 am »
Не се притеснявай от замразяването. Ако ембрионите нямат потенциал, то те няма как да преживеят размразяването, което е по-добре, отколкото да храниш напразни надежди. Но пък, ако преживеят размразяването, шансовете са доста големи. Така, че това пак е метод за установяване качеството на ембриона. Много момичета даже вярват повече на замразените трансфери. Можеш да прочетеш и темата за ЗЕТ, за да се успокоиш.

*
« Отговор #357 -: Юни 11, 2014, 09:55:19 am »
Nyxia, аз отлагах това замразяване и размразяване, защото все си мислех че напразно ще загубя време в събиране и накрая нищо няма да се размрази. Та си навъртях 7 опита без успех от страх.
Накрая се прежалих и то взе че се получи, имам си един младеж от точно такова събиране. Може и да е случайност,а може и някак да е подбор, да не оцеляват негодни ембриони, не знам.
Сега опитваме за още един младеж, по същия начин.
« Отговор #358 -: Юни 11, 2014, 11:28:49 am »
Много момичета даже вярват повече на замразените трансфери.

Аз съм една от тях, просто защото след 5 неуспешни стимулирани опита с трансфер на по 3, 4, че и 5 дори ембриона едновременно, плюс един неуспешен опит на естествен цикъл с трансфер веднага на получения ембрион, забременях едва от първия ЗЕТ. При това при замразяването на два от трите ембриона единият беше определен като много лош, а другия също много-много не се хареса на ембриолога и на доктора. Но и тези двата и третия бяха годни за трансфер след размразяването, а сега чакам близнаци /а само при третото плодно сачке не се разви сърдечна дейност/
*
« Отговор #359 -: Юни 11, 2014, 21:11:43 pm »
Много ви благодаря за подкрепата, момичета!  :bighug: