Малко Зайче, кръвния тест и при двата опита беше правен на 14-я ден след ЕТ ( ЧХГ около 15 ), а в деня на трансфера винаги ми бият Прегнил 5000. Смятали сме долу - горе какво количество остава в организма, но не знаем с колко променя резултата от теста.
Относно PMBC - до сега са ни правени 3 пункции, доктора искаше при последния лимитиран опит да направим още една и ние отказахме защото не виждахме смисъл, освен разкарване до София и пари. При 1 от тези пункции бяха установили леко покачване на периферните NK клетките, мисля че беше около 12, пих антибиотик и ги смъкнахме в граница.
За Метфогамата - попитах за нея, защото при първото ни успешно инвитро беше ми изписана такава в много малка доза - 2х1/2 на ден. Тогава бях се зачудила защо я изписват - нито съм инсулино резистентна, нито имам някакъв диабет, нито съм с наднормено тегло. Впоследствие прочетох за нея че подорява качеството на яйцеклетките и спомага най-качествения фоликул да стане доминантен.
Благодаря ти за предложението за дневника, много хубава и полезна идея, надявам се да намеря време да го направя в скоро време макар че ще ми изисква доста време че то не са 1-2 опита ...
Giaany при вас може би е безмислено да вкарвате каквато и да е била стимулация щом накрая правиш само 1 фоликул, пробвайте на ЕЦ.
lili2011 - не съм много сигурна при първия опит дали не сме пускали кариотип, по скоро си мисля че не. Това изследване за някаква съвместимост ли е?Миналата година ни пращаха в София, в клиника Надежда да правим изследване за съвместимост.Имай в предвид че имаме 1 успешен опит.
Въпросът ми за Метфогамата, беше продиктуван първо от това че при първия опит пих таква и защото наскоро ембриоложката беше се изтървала и казала че аз няма как да имам качествени яйцеклетки. Пропуснах да я попитам защо мисли така, но в следващите срещи мисля да го направя. Може би защото съм вече на 35 години, с 3 силно стимулирани опита от които може би съм с намален яйчников резер, макар FSH на 3-ти ден да е бил винаги между 4-5 единици, правила съм и другото изследване за яйчниковия резерв което уж е по достоверно от FSH ( в момента изключвам за името ) и там резултатъ е бил добър. След това нейно изказване, от няколко дена реших на своя глава да започна да пия Метфогама по доза каквато ми е била изписвана навремето и мисля даже да не споделям това с доктора, че да не вземе да се обиди.
Успех на всички които се борят да сбъднат своята мечта
!