Да ви питам, ползва ли някоя от вас инхалатори за астма, и откъде може изгодно да се вземе, че тези цени над 100 лева са доста високи.
Ако можеш да си намериш отделно частта, в която се слага лекарството, казва се небулизаторна чашка. Инхалатора не е от голямо значение. Аз имам 2 инхалатора и 4 маски и 3-4 небулизаторни чашки за лекарства. Инхалтора работи с всяка чашка или маска, не само с тази, с която върви. А самата машина само духа въздух, нищо друго не прави, няма никакво значение да купуваш по-скъпа. Аз купих за детската градина възможно най-евтиният и го оставих там с друга чашка и маска, а в къщи имам малко по-скъп, все едно и също правят.
Намери си отделно чашката за лекарството, ако ти е зор да разбива по определен начин, защото тя е важно каква е и тя е която прави разлика как ще се впръска. Но и там раликите не са голями,
всички са одобрени да вършат работата, за която се ползват. А че ще ти го разбива на по-големи или по-малки микрметри размери, няма особено значение, за действието на лекарствто, освен бързината на изпаряване. Има някои с които по-бързо се изпарява, други по -бавно, то си пише на тях, но разликата от всичките поне 5-6-7 вида дето сме ги пробвали е няколко минути. Аз лично не бих купила никога скъп инхалатор, това е моето мнение, а и след като питах респираторните техници, когато Ивана влезна в болница заради това. Двама ми казаха същото и дори ми подариха чашките, които там полваха за нея и си ги позлвам сега в къщи с моята машина, когато спи, че да е по-бързо да не я будя, а през деня си ползва друга, понеже е по-мъничка.
Ето например една такава, която се продава отделно и е с добри параметри.
http://kokoni.net/shop-by-category/meditsinski-izdeliya/pic-sidestream.html Взимаш по-евтин инахалатор, махш му чашката, с която върви, ако толкво ане ти харесва, слагаш тази и закачаш маската и си готова. За мен това е безсмислена процедура,ама понеже ви чета че държите еди как си да се впръсквало и не знам какво си, та ако е това, това е вариант вместо да се ръсиш толкова пари. Ненормални са тези цени, тук са около $50, а онзи дето го купих за градината, беше под $30 дори. Няма ли на старо да купиш само машината, а да си вземеш лични ваши чашка, маска и тръбата за въздуха?