Докторе, нямаше нужда от всичкото това, понеже както вече ви описах всичките неща, които се описал като лечение са прилагани и не работеха и микробиологии са правени и няма такива неща. Нито е били пневмокок, нито Мораксела. Така че не съм съгласна, че винаги е така както казвате. Не говорим за това защо виждате смисъл да лекувате - много е ясно защо. Говорим за това, че не се лекува с антибиотик, в смисъл, че няма ефект от антибиотика. Т.е. не е проблема, дали сме лекували хремите навреме, а че нищо не ги лекуваше.
В Гърция може да са ви някакви други вирусите и бактериите, може децата да не тръгват по ясли толкова мънички и масово, не знам. Но за тук знам, че е така. Не познавам семейство,просто няма такова, нито едно, което да не е имало абсолютно същите проблеми ( като с по-малка сила, но същите) и да не каже, че на детето първата година в яслата му е текъл носа почти непрекъснато независимо от леченията и после от раз спряло и било най-здравото дете. Не си го измислям, няма нужда всеки път да ми обяснявате как не е така, като го гледам пред себе си непрекъснато ис български семейства също, които не оставят децата си с течащи носове ей така и да не им пука. В България не е по-различно, но там ги отделят , държат ги в къщи и така контролират, както виждаме не много ефективно. Отделят го, мине хремата, пуснат го и след няколко дена на ясла пак е с хрема. И тази история се повтаря с всяко дете ходещо на ясла и тук го четем некрекъснато същото от различни майки. И в крайна сметка след няколко такива епизода, които не приключват заради антибиотика, а просто си минават докато детето е на антибиотик, рязко вземат че приключат с хремите въпреки че са пак между така наречените носители.А това че в хрема има бктерии въобще не означава, че от тях е хремата. Във всяка хрема ще има някакви бактерии. Пуснете едно по-голямо дете между тези малките с течащите носове и няма да се зарази. Ивана сега как не се заразява от Андреа. Ние също не се заразяваме. Ако това беше бактериално, нямаше да е така, знаете.
Но пак да кажа, това е тук, как е в Гърция и при вашите пациенти не знам, знам само тук как е.