Д-р Бърди, обръщам се към Вас за пореден път за съвет и помощ.
Отново става въпрос за чурките... Знам мнението Ви относно "забелването" и до момента не сме пипали изобщо там, като изключим опитите /без предупреждение и без наше съгласие/ на личната ни лекарка в тази насока още докато детето беше на 1 месец.
Сега обаче имаме проблем. Вчера сутринта детето се събуди с отекла от едната страна чурка, болезнена и леко зачервена. Явно е станала някаква инфекция. Водих го на педиатър, той ни препоръча добър уролог. Обясни, че трябва с нещо специално да изтегли гнойта, която се е събрала, защото за съжаление в момента няма условия да направи процедурата лично. Изписа АБ Макропен 3 х 10 мл за три дни. АБ за мазане и да правим компреси с Реванол и бани с калиев перманганат.
Вчера привечер, вече чурката беше станала доста болезнена, защото малкия започна да мънка. Малко след това отвътре изтече течност наподобяваща гной и със силна миризма. Чурката поспадна и се поуспокои. Тази сутрин посетихме уролога, който ни препоръчаха. Направи ме на 2 стотинки. Как аз съм била виновна, че не съм отворила навреме чурката на детето. Как сега щял той да му я отваря, но щяло да му остане психическа травма за цял живот и за това аз съм поемала отговорността и т.н. Сложи го на кушетката, видя, че още има гной вътре,намаза го с някакво обезболяващо, за да го подготви за "забелване", но аз отказах. Само дето не се сбихме... Тръгнахме си, но той ни предупреди, че ще стане по-лошо и че пак ще "опрем" до лекар, само че тогава щяло да се наложи със скалпел, защото ще се срастне всичко от възпалението....
Бранков бил говорил глупости. В Америка обрязвали децата от родилния дом, за да ги предпазят от рак на пениаса. Обясних, че това го знам, но вече са го отрекли, защото след толкова години масово обрязване се е доказало, че случаите не намалят и че няма връзка. Обявиха ме за ненормална....
Сега не знам какво да правя. Да не би да сгреша. Свекърва ми се опитва да ме убеди, че уролога е прав, защото мъжа ми е имал същия проблем като е бил на 10 години и се е наложило да го цепят. Имали са големи проблеми след това, защото е бил голям и едва са го накарали да прави промивките и да продължи със "забелването" въпреки болката. Според нея е по-добре да го "забелим" докато кожата не се е удебелила толкова и може да стане по-лесно.
Главата ми се наду от мислене. Знам, че решението е мое, отговорността също, а вече не съм сигурна как да постъпя.
Докторе, когато се случи така както при нас- възпаление, как процедирате тогава?