0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #140 -: Юни 18, 2013, 18:32:49 pm »
Цигулчица ( потребител "цигу") има много хубави и ползени коментари относно възпитанието и справянето с редица чести детски проблеми.
Израз на зрялост и житейска мъдрост.

Прочетете... . Струва си.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #141 -: Юни 20, 2013, 10:14:49 am »
най-после в добро качество

http://www.youtube.com/watch?v=1LULTpqHNU8
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #142 -: Юни 23, 2013, 13:48:05 pm »
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2346622/Orphans-EU-meltdown-The-shocking-picture-shows-middle-class-parents-Greece-dumping-children-orphanages-wont-starve.html

какво мислите за това, дами и уважаеми докторе?
надявам се специално на коментар от д-р Birdie, като запознат с местните нрави и обстановка.

на мен ми се струва безумно, не мога да го проумея.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #143 -: Юни 23, 2013, 14:01:54 pm »
Възможно. Но това е в Атина, и семейството има 5 деца, както го пише. Възможно е.
В провинцията не съм чувал за такива неща. Хората имат поминък и "запаси" от миналото все още.
Атина е Атина- див град, ориенталски, джунгла.
Атина винаги е била клоаката на Гърция- и в годините на окупация там измираха стотици, докато в провинцията се живееше.
« Последна редакция: Юни 26, 2013, 10:21:52 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #144 -: Юни 23, 2013, 14:49:48 pm »
Същият секс туризъм и безпаметно наливане с алкохол се наблюдава и по българското черноморие, докторе....
Нисшата немска, английска и руска прослойка обожава да дойде тук на евтиничко и безнаказано да върши каквото се сети. :?

« Отговор #145 -: Юни 23, 2013, 15:15:27 pm »
Офффффффффф...и аз не искам в европейския съюз,ама не ме питат.Питат ме за ядрена енергетика osi_12 .

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

Birdie

• 11040
« Отговор #146 -: Юни 23, 2013, 16:16:58 pm »
Ако го нямаше ЕС, БГ комунисти щяха да яхнат Бг за вечно. В "прегръдка" на бюрократщина по Руски тертип, беззаконие, произвол и полицейщина.
Освен че, без контрола на Европейските институции, Бг би се превърнала в "Пакистан" на Балканите.
И Бг граждани буквално биха ги обърнали на средновековна рая. И 100Е "пенсия" щяха да бъдат мечта несбъдната.
Пребройте само колко Бг дела минаха през Европейски съд.
Ами законодателството? ако ги нямаха Европейските шамари, идея си нямате какви щеше да ги върше Бг политически зоопарк със собствените си граждани.
Молете се Бг да е в ЕС, и в Еврото, един ден.
Иначе няма бъдеще България.

Ясно и просто.
« Последна редакция: Юни 23, 2013, 16:20:29 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #147 -: Юни 24, 2013, 14:23:32 pm »
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2346622/Orphans-EU-meltdown-The-shocking-picture-shows-middle-class-parents-Greece-dumping-children-orphanages-wont-starve.html

какво мислите за това, дами и уважаеми докторе?
надявам се специално на коментар от д-р Birdie, като запознат с местните нрави и обстановка.

на мен ми се струва безумно, не мога да го проумея.

Случая се публикува и в Гръцкия печат.
Доколкото ми е известно, до ден, два, и на двамата родители ще се даде работа ( частник за двамата или държавна поне на единия родител) и родителите ще могат да си приберат децата у дома.
Благотворителна организация вече е дала храна за цялото семейство за около 6 месеца и е осигурен наем за 12 месеца на родителите, докато се стабилизират финансово.
По отношение на здравното им осигуряване- то е подсигурено- до намиране на работа с ваучери по програмата за подкрепа на безработни, след това- по реалната им застраховка.

Това за "лошата" Гърция... .
Sir Alec Guinness
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #148 -: Юни 24, 2013, 15:25:27 pm »
е, да се надяваме тогава, че това е единичен случай, макар да съм чела подобни статии за изоставяния на деца на бивша гръцка средна класа в приюти  и преди 1 година...

за мен имаше нещо много нечисто в тая работа. гледах им снимките на тия хора - мисля, че имаха много път да извървят надолу до оная мизерия и онова статукво, което би накарало българския родител да остави детето си в приют...

аз първо щях да си продам брачната халка, най-малкото, а после да мисля за приюти.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #149 -: Юни 24, 2013, 15:36:16 pm »
Не, не е единичен.
Продадената халка с нищо не помага- сумата за 5 деца е нищожна.

Сравнението, което правите с Бг ситуация, само може да Ви покаже, до какво скотско състояние сме доведени в Бг, какви типове ни управляват, и що за "политици" са.
Цялата морална рамка, в която живее сега Бг за видите ли "честния труд", "толкова имала държавата", "възможностите на бюджета", "тока" и т.н.  са типични Англо-саксонски пропаганди- замяна на гнилата комунистическа идеология. Това е идеологията на СТРАХА. Страх за теб, за утрешния ден. Така ти не мислиш за престъпленията и благинките на управляващата сган и си траеш като послушна рая. И гледаш с отворени уста типове като Овчаров, Масларова, Пирински и подобни, да се гаврят с народа и държавата ни вече 24 години.
Само каквото сам си извоюваш от "трапезата" на управляващата сган- само това ще имаш. Нищо друго.
Бг чакат вече 24 години свястна държава. И се трудят и жертват, както никой в съвременна Европа.
и какво получиха?? - Доган, комунисти, мафия, измама "пенсии" 100Е. И нахални, нагли корумпирани, с кореми и вратове на "борци". Белите чорапки са в добавка, за свежест на картинката.

Гърция има огромна традиция в оставянето на деца на религиозни институции за гледане- от гражданската война и насам. А и преди.
Това не е нещо ново и необичайно.
« Последна редакция: Юни 24, 2013, 15:48:32 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #150 -: Юни 24, 2013, 17:04:37 pm »
не знам каква ми е моралната рамка, но докато имам залък хляб и глътка вода да му дам, никога няма да си оставя детето в приют!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #151 -: Юни 24, 2013, 17:08:11 pm »
Животът си прави понякога странни шеги.
Дългия живот в чужбина ме е накарал да гледам еластично на тези неща.
А и на много други. В Бг обичаме да "съдим". Строго.

Навън се научаваш да гледаш на тези неща еластично, и без доза на критика. Като на част от живота.

Бг за мен е символ на подтисничество, мизерия, нещастие и душевни страдания.
В "бедна" Гърция познах лична свобода и щастие. И какво е да имаш- пък дори и малко неща.
Колкото и да съм критичен към Гърците. Понякога.
Свикнах да ги разбирам... с времето.

Джам, нещата са относителни.
Хората СТАВАТ лоши по принуда, и рядко се раждат такива.
« Последна редакция: Юни 24, 2013, 17:28:31 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #152 -: Юни 24, 2013, 19:47:17 pm »
Джам, за съжаление все по-често се срещат хора, които са егоисти дори към собствените си деца или пък гледат да се облагодетелстват или "уредят" чрез тях като преувеличат  и изопачат нещата... Помниш предполагам историята със "степчетата"...
*

Birdie

• 11040
« Отговор #153 -: Юни 24, 2013, 19:54:09 pm »
Не е "егоизъм".
Те просто обичат децата и имат 5. И са изпаднали в ситуация, която Англо-саксонците обичат да назовават " изгубили контрол над собствения си живот".
Не са ги изоставили- те ги вземат събота и неделя, с надеждата един ден да не ги водят там.
Но това е рядък случай общо взето извън Атина- хората имат мощни семейства, и си помагат в рамките на тях.
Много хора например дават децата на разни църковни организации, органзизиращи почивка през лятото- по месец, два. И така децата не са на издръжка на родителите за този период.
Гърците са много добри родители. Една част обичат също да имат много деца- имам ред семейстав с 3-4 деца, които когато шеговито ги питаш " Още?" казват- "Пак 9 месеца бременност"?
А има и семейства с по едно... .

Не бива да съдим хора, изпаднали в нужда, като - "безразлични". Винаги трябва да помним, че и ние самите, и ВНЕЗАПНО, можем да се окажем в същата позиция, за съжаление.
« Последна редакция: Юни 24, 2013, 19:56:16 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #154 -: Юни 24, 2013, 21:15:37 pm »
Животът си прави понякога странни шеги.
Дългия живот в чужбина ме е накарал да гледам еластично на тези неща.
А и на много други. В Бг обичаме да "съдим". Строго.

Навън се научаваш да гледаш на тези неща еластично, и без доза на критика. Като на част от живота.

Бг за мен е символ на подтисничество, мизерия, нещастие и душевни страдания.
В "бедна" Гърция познах лична свобода и щастие. И какво е да имаш- пък дори и малко неща.
Колкото и да съм критичен към Гърците. Понякога.
Свикнах да ги разбирам... с времето.

Джам, нещата са относителни.
Хората СТАВАТ лоши по принуда, и рядко се раждат такива.
Вероятно не само за вас, а за повечето емигранти. Забелязвам такава тенденция в хората живеещи извън БГ. Но моля, да ме извините в частта за нещастието и душевните терзания...И аз като Джам, от залъка си ще късам, няма да ям, няма да пия, но детето си няма да оставя. И това по никой начин не потиска личната ми свобода, а е право на избор. Ако оставим здравословните причини, нямам 5  деца, не защото не обичам децата, а защото в нашите условия няма да мога да се справя...Вероятно. Преценила съм, че мога с 1-2 ....Да, икономическата ситуация ме принуждава в известна степен...Но другото идва от вътрешните ми разбирания.
В БГ може да сме мизерници, каквито вероятно вие от Чужбината ни виждате, но сме добри родители. Обичаме децата си. Правим всичко по силите си за тях. Лишаваме се. Аз нося китайски дънки за 15лв., но синът ми има бънджи, проходилка и всичко останало. Понякога ми натежава, но не се оплаквам. Може да съм мизерница, но успявам да се справям. Дали съм щастлива? С всеки изминал ден от раждането му, все повече!  :D
Да е жива и здрава Гърция, вероятно животът там е доста по-лесен, но аз съм от наивниците, избрали да останат в държавата си. Без това да ме прави по-лошо качество човек.... :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

Birdie

• 11040
« Отговор #155 -: Юни 24, 2013, 21:26:25 pm »
Ами- и те ги обичат. Това че нямат възможност да ги гледат, не значи че не ги обичат.
И те се лишават, но колкото и да се лишават, 5 деца не могат да гледат. И са принудени да правят това, което правят. Самият факт че, дават две от децата си, а не по-малките, означава много... .

Майката на Чаплин оставя и двете си деца из приюти години, докато тя влиза и излиза от психиатрични клиники, не можеща да ги гледа сама.
Но това не пречи на Чаплин и брат му Сидни да обичат майка си дълбоко,  и за цял живот.

"Чарли, ако ми беше дал тази чаша чай, нямаше да стигна до тук"- казва майката на Чаплин като укор, в пристъп на поредното си психично разстройство.

Ако поживеете няколко години навън, в уредена държава, богата и просперираща, ще можете да ме разберете.
Не е лично, а дълбоко обективно. И тъжно.

Смисълът на Бг държава е да прави гражданите си нещастни, да ги бута с всеки изминал ден в мизерия и в дупката на нещастието.
В повечето случаи с безучастие и апатия, в други - с истинския мазохизъм на джунглата и злобата.
Няма друга държава в ЕС, която да е толкова враждебна към собствените си граждани, толкова безразлична към тях. Няма друга държава в ЕС така зверски отнесла се към собствените си граждани, за всичките тези 24 години на "преход".

Простете, ако съм Ви засегнал, но така чувствам нещата.
Днес е почивен ден в Гърция и имам възможност да пиша повечко.
« Последна редакция: Юни 24, 2013, 21:41:34 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #156 -: Юни 24, 2013, 22:15:02 pm »
Докторе, живея вече почти осем години навън. И не, не ги разбирам тези хора, че са си дали децата. И аз обичам деца, но какво мога да дам аз на пет деца освен обич?! Дали ще мога да им отделям достатъчно внимание?! Дори и да не стои финансовият въпрос, има го момента с времето. Дори и при две ми се струва, че нямам достатъчно за голямото.
Новите ни съседи са грък и германка. Държат ресторант, който е залепен за част от жилището ни. Жената каза, че имат къща на границата с България и Турция и ги дели само голяма река от България (предполагам, че е Марица). Гледали крави и свине. В някакъв момент спрели да им плащат за млякото и месото и решили да се върнат в Германия (предполагам, че тук са се запознали, защото мъжът говори добре немски). И да, имат четири деца - на 13, 10, 6 и 3, които всеки път се залепят за бебето и му се радват, щом е с мен.

« Отговор #157 -: Юни 26, 2013, 16:28:00 pm »
Ами- и те ги обичат. Това че нямат възможност да ги гледат, не значи че не ги обичат.
И те се лишават, но колкото и да се лишават, 5 деца не могат да гледат. И са принудени да правят това, което правят. Самият факт че, дават две от децата си, а не по-малките, означава много... .

Е това последното не го разбрах!Едно е да ги обичаш,друго е да си отговорен родител.
И какво като дават големите?Те нали също имат потребности>
Изобщо не говоря за физически потребности,ако разбирате.
Освен от храна и дрехи,децата смятам имат нужда и от психическа подкрепа,и от образование,добро образование  ...за да не продават сандвичи и да разнасят пици един ден.Иначе да си ги обичат.
За мен доброто образование включва уроци...(частни,или с мама и тате...)емоционално и аз съм готова да обичам 5,дори повече деца,ама съзнавам,че не мога да подсигуря един ден добро образование,покрив(не да се скитат по квартири),и някакво обезпечение като начало за един добър старт в живота.
Мисля,че е безотговорно да обичаш така-като тях.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #158 -: Юни 26, 2013, 19:22:50 pm »
Съгласна съм, че в Бъглария много оbичаме да съдим... и дадаваме акъл. Аз също си промених тази част от мисленето и започнахме да си говорим на различни езици.
По повод децата - обикновено което става в тези семейства е, че след раждането на децата нещо се променя. Не ги оправдавам, но не съм сигурна, че винаги ги упреквам. Те при раждането им може и да са имали възможности, ап осле нещо да е станало.
Ама нека да си говорим истината, че на пръсти се броят тези от вас, които ако останете сами, могат да се грижат добре за децата си без да попаднат в графа безотговорни родители по вашите критерии. Особено тези с повече от едно дете и ако и нямате изплатено жилище, както аз нямам приемрно.  Ето аз честно да си кажа, ако нещо стане с мъжа ми, никога няма да си дам децата, но финансово хич няма да ми е лесно, ако нямам застраховка.  Ще трябва да си продам къщата, защото не мога да я подържам и ще си лиша децата от много неща. Опредлеено няма да умрем от глад и няма да спят по улиците, но има много хора, които нямат никакво образование и ако такова нещо се случи, ще стигнат до там да им вземат децата. Много хора нямат спестявания, от които да могат да живеят докато си намерят работа.  Колко от вас са си направили сметката да си направят застаховка живот? А ако утре стане катастрофа и трябва да си плащате сами сметките и да си гледате децата? Какво ще стане с техният и вашият живот? А ако имате добро образование, но утре ви налегне някаква болест и не можете пълноценно да работите въпреки, че сте си направили сметката уж преди това? Въобще много е лесно да се сочи с пръст, особено по тези, които не осгурявали това или онова ( за даването на децата и аз не бих си ги дала), но помнете, че за секунди нещата се променят и човек може да изпадне в такава ситуация.
До скоро и аз не разсъждавах така,а определено не съм го мислила, преди раждането на децата ( а би трябвало), но сега от както ги имаме се стреснах и се стегнахме и си направихем застраховки, които да ни осигурят заплатите поне за 10 години, че ако един родител остане, да не трявва да се притеснява финансово поне и да си изплати къщата най-малкото. Обаче факта е, че дори и аз го правя след като са се родили децата, което не е много умно и от моя страна, защото ни сме съвсем сами тук. Та нека да не съдим другите, които са изпаднали в ситуация след като са се родили децата, понеже и ние можем да сме на тяхно място. Ако някой го мързи, не иска да работи и затова си е дал децата, това е друго. Но не винаги нещата са толкова черно-бели.

За родителите от линка на Джам - според мен това не е безотговорно, а е най-отоговорното, което могат да направят, ако не искат да ги загубят. Децата са там, където ги хранят и както се вижда те не са ги зарязали, ходят да ги виждат, но системата ако не им дава иначе храна за децата,а те нямат пари, може би това е по-добрият вариант, от колкото социалните да им ги вземат. Ако пред мен е поставена такава дилема - не знам какво бих направила. Вероятно бих ги оставила временно, поне да знам, че са нахранени и на топло.  В техният случай те ги взимат събота и недяля. Това не мисля, че са безотговони родители, а родители, които са поставени на колене от кризата. Сигурно цяла седмица мизерстват, за да могат събота и неделя да ги нахранят свестно тези деца. Та пак да попитам, ще си влачите децата да спят под мостовете ли и ще ги държите на студено ли, ако се окажете в такава финансова ситуация? Човекът е имал ресторант, не е имало причина да няма 5 деца, които до кризата е издържал.
« Последна редакция: Юни 26, 2013, 19:47:34 pm от Bobbie »

« Отговор #159 -: Юни 28, 2013, 12:05:07 pm »
И аз за това говорех,Боби.За правото на избор,за отговорността,която поемаме с всяко решение и за безотговорността.
Защото ИСТИНСКИ свободен е грамотният човек,ако ме разбираш,Боби.