0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин Витро/Икси - юли, август, септември 2013 г.
« Отговор #380 -: Август 11, 2013, 14:21:11 pm »
Момичета, аз се опитах да осмисля нещата, които се случиха последните няколко месеца.При първия опит през Април пункцията ми беше на 12-ти ден и след това на 17-ти ден трансфера - неуспешен опит.При втория опит определена овулация на 18-ти ден и трансфер на 23-ти ден, постигната бременност и спиране на развитие на ембриончетата в 5 г.с.Според мен при първия опит трансфера беше прекалено рано.По принцип при мен овулацията е на 17-18-ти ден и съответно трансфер на 22-23-ти ден.Затова си мисля, че при втория опит се получи бременност, защото уцелиха момента.Дали е добра идея при следващия опит, (дано при изследванията няма много лоши резултати и ако нещо се налага да не е нещо много сериозно) и идеята ми е да направим стимулация и пункция и да замразим ембрионите, след което на следващия месец с лека стимулация да предизвикат овулация, когато си е времето за моя организъм и да се направи ЗЕТ, когато деня вече е подходящ и няма да е прекалено рано направен трансфера.Може и малко объркано да звучи, но кажете дали има смисъл така да направим или да  е ранен трансфер, които си мисля, че няма да е успешен, както беше при първия път.
Това ще го решите заедно с доки :?
« Отговор #381 -: Август 12, 2013, 10:48:04 am »
kikair,Moma успех в процедурите :)
Златен дъжд,има доста логика в разсъжденията ти.Но нали този новият метов ,ЕРА ли беше, май е точно за това-определяне на имплатационния прозорец.Помисли дали пък да не приложиш него ,за още по-сигурно.
Аз сутринта дадох кръв,а към 5-6 ще отида на първият преглед от започването на стимулацията,за да видим колко яйчица са тръгнали да растат.Нямам търпение!Моля се да са започнали да растат достатъчно . :?
« Отговор #382 -: Август 12, 2013, 10:53:23 am »
Здравейте момичета,
Предстои ми първи опит - ICSI (чрез фонда). Утре ще решим с моя лекар кога и с какъв протокол ще започнем. Най-вероятно стимулацията ще ми бъде с Елонва. Направих си всички изследвания (хормони и микробиология), пия 0,25 Лтироксин, за сваляне на TSH. Имам няколко въпроса, най-вече към момичетата "по фонда". За кое и колко се доплаща? Страхувам се много от болката при пункция. Вие как я понесохте, с какво ви обезболиха ? Има ли и друго, което да боли? Момичетата, които не са от София, къде отсядате? Благодаря. Успех на всички!
« Отговор #383 -: Август 12, 2013, 10:55:05 am »
Здравейте момичета,
Предстои ми първи опит - ICSI (чрез фонда). Утре ще решим с моя лекар кога и с какъв протокол ще започнем. Най-вероятно стимулацията ще ми бъде с Елонва. Направих си всички изследвания (хормони и микробиология), пия 0,25 Лтироксин, за сваляне на TSH. Имам няколко въпроса, най-вече към момичетата "по фонда". За кое и колко се доплаща? Страхувам се много от болката при пункция. Вие как я понесохте, с какво ви обезболиха ? Има ли и друго, което да боли? Момичетата, които не са от София, къде отсядате? Благодаря. Успех на всички!
Пункцията не боли, тя се прави с упойка. Нищо друго не боли. Успешна процедура.
« Отговор #384 -: Август 12, 2013, 12:06:13 pm »
Упойката - пълна или местна?
*
« Отговор #385 -: Август 12, 2013, 12:14:53 pm »
Пълна упойка е за пункцията.Спокойно няма нищо страшно, заспиваш и след 15 мин си будна :)

« Отговор #386 -: Август 12, 2013, 12:30:06 pm »
Упойката - пълна или местна?
пълна.
« Отговор #387 -: Август 12, 2013, 12:52:29 pm »
aia_aq относно доплащането по фонда,аз лияно нищо не съм доплащала,платила съм си само първоначалните изследвания и сондирането като процедура.Мисля ,че имаше някъде и тема са доплащането по фонда.
Не се страхувай от пункцията изобщо не е болезнено,както и другите момичра са писали прави се с упойка.аз имах псле лек дискомфорт,но бързо отшумя.След манипулация полежах в болницата и бяха ми сложили нещо като лед или и аз не разбрах какво върху корема.
*
« Отговор #388 -: Август 12, 2013, 14:13:05 pm »
Здравейте момичета, стискам палци на всички ви. Аз в събота минах през ембрио трансфера и всичко мина като по ноти, но сега имам болки в кръса. Легнала, седнала, права нищо не помага. Моля ви споделете това нормално ли е или има място эа притеснение.Опитвах да намеря темичка эа след трансфера,но не успях, и понеже следя тази тема от началото реших да се обърна към вас.
*
« Отговор #389 -: Август 13, 2013, 08:05:34 am »
Добро утро на всички, вчера мина и моя първи преглед след кръвния тест и...............................изненада, ЧХГ-то на кръвния тест беше 218 уж за две, а вчера видяхме само едно, търсихме търсихме, но това е. Какво се е случило никой не знае, докито и тя е озадачена. Както и да е, имам си едно ембриомче, в 6 г. седмица и 4 дни и му чухме сърчицето. Дано всичко е ок и за напред. Успех момичета и хубав ден :D
Таня Филипова
*
« Отговор #390 -: Август 13, 2013, 08:42:17 am »
Мицита, важното е всичко да върви добре.Честито сърчице, и ако искаш вече се премести в темата на бременните.

Успех на всички други момичета!

« Отговор #391 -: Август 13, 2013, 10:37:06 am »
Честито сърчице micita !
Аз да дам отчет след първият си преглед от началото на стимулацията.В ляво фоликулите са 1х10,3  1х10  1х9,5 и 3-4х7,8  а в дясно 3х8,5.Лигавица М,но не разбрах колко точно.Увеличихме дозата на сутрин и вечер по 150 ,плюс от днес един Цитротайд.Утре сутринта изследванията нужни за пункцията плюс Е2 и LH,после преглед.
9-10 фоликулчета не отговарят на план Оптимум  :lol: ,но мисля че е достатъчно добър резултат при сравнително леката стимулация.Вие какво ще кажете!?Също така имам очаквания за пункция събота или най-късно понеделник,но аз по принцип съм си със ранна овулация и пердполагам бързо ще нарастнат фоликулчетата.Ами това е.Приемам коментари  :wink:
*
« Отговор #392 -: Август 13, 2013, 10:44:05 am »
Благодаря ви момичета, да по-важното е всичко да е наред  :D, желая ви от все сърце на всички успех и сбъднати мечти, аз ще се преместя в темичката за бремени :wink:
Таня Филипова
« Отговор #393 -: Август 13, 2013, 12:09:36 pm »
Micita, разбирам те много добре.
И аз очаквах две, но и при мен днес на прегледа се оказа едничко.
Едничко, ама ще си го обичкаме като за двечки  :lol: Само да се развива както трябва до края.

Желая на всички момичета в процедура успех!
*
« Отговор #394 -: Август 13, 2013, 12:11:33 pm »
Струва ми се, че ще надвишите 10. Никога не е късно да тръгнат още!  :D
Честити сърчица и на двете ви!!!
« Отговор #395 -: Август 13, 2013, 12:20:29 pm »
Струва ми се, че ще надвишите 10. Никога не е късно да тръгнат още!  :D
Честити сърчица и на двете ви!!!
Ами те може и да тръгнат,ама дали ще настигнат другите.Защото ,ако са доста по-малки няма да има зрели яйцеклетки в тях. :?
47 Smiles, честита точка  :D
*
« Отговор #396 -: Август 13, 2013, 14:19:54 pm »
Micita, разбирам те много добре.
И аз очаквах две, но и при мен днес на прегледа се оказа едничко.
Едничко, ама ще си го обичкаме като за двечки  :lol: Само да се развива както трябва до края.

Желая на всички момичета в процедура успех!
Да ще ги обичкаме  за двечки  :D и дано всичко е наред :D
Таня Филипова
*

teddy_music

• **
  • 86
  • Благодаря Ви д-р Минев!
« Отговор #397 -: Август 13, 2013, 19:28:45 pm »
Здравейте, момичета!
Аз съм на етап пред трансфер, поради прекарана хиперстимулация преди 2-3 месеца.
Дали някоя знае почивката на море дали е адекватна след трансфер?
Чела съм, че пътуването по-принцип не пречи / някои дори пътуват и със самолет/, както и всякаква промяна на нормалния ритъм на живот.
Ако някой има информация, моля да сподели  :grouphug:

„Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя две-три гъсеници“
« Отговор #398 -: Август 13, 2013, 22:11:04 pm »
Аз имам 2 трансфера.След всеки от тях следваше лежане няколко дни (3 дни и 7 дни), никакво дигане на тежко, никаква домакинска работа и ако ми се наложеше пътуване с кола, мъжа ми караше бавно, гледахме да не се друса много колата и колана го държах да не ме притиска.Втория ми трансфер беше успешен, но за съжаление само до 5 г.с, когато бебчетата са спрели да се развиват.За почивка му бях казала, че ако забременея, няма никъде да ходя.

« Отговор #399 -: Август 14, 2013, 06:27:01 am »
Teddy-music, лекарят ще ти каже трябва ли да лежиш и да се пазиш. На мен ми казаха да си водя нормален живот и аз не стм лежала, нито съм се пазила. Домакинствах. Гледах само да не вдигам тежко, но от време на време се налагаше. Засега опитът ми е успешен. Стискам ти палци.