0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро/Икси - юли, август, септември 2013 г.
« Отговор #400 -: Август 14, 2013, 07:52:11 am »
На бременните момичета - Честито! Да ви е леко и безпроблемно до края. И макар , че ще сте в друга тема, навестявайте ни тук, защото вашият опит ще е ценен за нас.

Аз вчера имах шеметен ден и като цяло всичко започна надолу с главата. Взех си заповедта за смяна на клиниката  и спокойно и уверено се запътих към същата / Репробиомед /, където очаквах само един уточнителен разговор с Д-р Николов кога през септември ще започнем и по какъв протокол. Вместо това получих инжекция Елонва в корема и бегай да играеш. На доктора някой му беше изял десерта, много беше груб и нищо не обясняваше. Самият той беше предложил, стимулацията да е през септември заради жегите през август, но, тва е, работи му се на човека и ме метна. Възмути се колко съм дебела, предложи ми да гладувам и каза , че той отказва да ми прави секциото накрая. Забава! Сега софиянци на море, аз от морето - в София. Това някак ще го наместя, но има нещо, което ме притеснява повече към момента. Вчера не споменах , че съм леко настинала, с хрема и лека кашлица, мислех,че ми минава, но днес се събудих в много влошено състояние. Няма да се размина с антибиотиците, но мога ли точно сега да ги пия? Парацетамола ще повлияе ли стимулацията? Посъветвайте ме!

Златен Дъжд, прочетох , че твоите два опита са в същата клиника. Кой беше твоят лекар и какво беше отношението?

Хубав ден на всички. До скоро.
« Отговор #401 -: Август 14, 2013, 09:30:15 am »
На бременните момичета - Честито! Да ви е леко и безпроблемно до края. И макар , че ще сте в друга тема, навестявайте ни тук, защото вашият опит ще е ценен за нас.

Аз вчера имах шеметен ден и като цяло всичко започна надолу с главата. Взех си заповедта за смяна на клиниката  и спокойно и уверено се запътих към същата / Репробиомед /, където очаквах само един уточнителен разговор с Д-р Николов кога през септември ще започнем и по какъв протокол. Вместо това получих инжекция Елонва в корема и бегай да играеш. На доктора някой му беше изял десерта, много беше груб и нищо не обясняваше. Самият той беше предложил, стимулацията да е през септември заради жегите през август, но, тва е, работи му се на човека и ме метна. Възмути се колко съм дебела, предложи ми да гладувам и каза , че той отказва да ми прави секциото накрая. Забава! Сега софиянци на море, аз от морето - в София. Това някак ще го наместя, но има нещо, което ме притеснява повече към момента. Вчера не споменах , че съм леко настинала, с хрема и лека кашлица, мислех,че ми минава, но днес се събудих в много влошено състояние. Няма да се размина с антибиотиците, но мога ли точно сега да ги пия? Парацетамола ще повлияе ли стимулацията? Посъветвайте ме!

Златен Дъжд, прочетох , че твоите два опита са в същата клиника. Кой беше твоят лекар и какво беше отношението?

Успешен старт! При такова отношение, защо не смени клиниката??? Аз бих го направила...
Иначе антибиотиците и лекарствата могат спокойно да се приемат до деня на трансфера, имаш време да се оправиш, но вземи мерки още сега, за да си здрава до пункцията, заради упойката.
Елонвата е добър избор. Дано да ти е на късмет.
*
« Отговор #402 -: Август 14, 2013, 10:53:15 am »
teddy_music успешен трансфер и накрая  :bfp:.За почивка след трансфер е най -добре да попиташ лекаря си.Живота след трансфер не се променя кой знае колко,но е за предпочитане да се пазиш няколко дни.Аз лично не съм ходила никъде.

aia_aq подкрепям мнението на deizi_83.Успех!

*
« Отговор #403 -: Август 14, 2013, 11:37:44 am »
Чела съм, че пътуването по-принцип не пречи /някои дори пътуват и със самолет/, както и всякаква промяна на нормалния ритъм на живот.
Не знам дали може да влизаш в морето (в басейн със сигурност няма да ти позволят заради инфекциите). От друга страна ходенето на море със сигурност е промяна в начина ти на живот - най-малкото е неподходящ момента да хванеш чревна инфекция. Ако ти предпишат Утрогестан вагинално ще трябва да си лежиш заради него и да ходиш с ежедневни превръзки. Аз лично бих избягвала, но то моето си е 'парен каша духа'.
« Отговор #404 -: Август 14, 2013, 12:49:33 pm »
Здравейте и от мен днес! :D
Днес бях на преглед(това май ще го казвам вече всеки ден до пункцията  :lol: ) и да рапортувам:Лигавица М 7мм(7ми ден от цикъла и 6ти от стимулацията),в дясно 4фоликула от 10,5 до 13,5 а в ляво преброи 6 от 10,2 до към 13,2.Мисля,че вървят в стегната група,без голяма разлика в размера и това ми дава надежда,че може от всички да извадят яйцеклетки.Утре пак проверка.
Също така от утре сменям гонала с Мерионал.Някаква идея защо?Док не обясни,а и аз после чак асимилирах  :lol: и не попитах.Също така продължавам Цитротайда.
Мнения?
« Отговор #405 -: Август 14, 2013, 19:33:44 pm »

Успешен старт! При такова отношение, защо не смени клиниката??? Аз бих го направила...
Иначе антибиотиците и лекарствата могат спокойно да се приемат до деня на трансфера, имаш време да се оправиш, но вземи мерки още сега, за да си здрава до пункцията, заради упойката.
Елонвата е добър избор. Дано да ти е на късмет.

Благодаря за подкрепата! Започнах антибиотик за 7 дни, неизбежно беше. Звънях на доктора да питам дали не е проблем , но не ми вдигна. Личната лекарка ме успокои,че щом не съм бременна, не е страшно.
Относно смяната ма клиниката, аз вече я смених един път. В интерес на истината, доктора се държи много по любезно, когато ни консултира в Бургас , но на негова територия сменя ролята. И друго,което може да е интересно- вчера в София, ни предложи да направим на мъжа ми вирусологичните изследвания срещу 105 лв. Аз учтиво попитах, "спешно ли е? " и добре направих, защото днес ги направихме в Бургас за 57 лв. Но съм си обещала да не се ядосвам, така че да гледаме оптимистично напред.
« Отговор #406 -: Август 15, 2013, 10:47:22 am »

Аз вчера имах шеметен ден и като цяло всичко започна надолу с главата. Взех си заповедта за смяна на клиниката  и спокойно и уверено се запътих към същата / Репробиомед /, където очаквах само един уточнителен разговор с Д-р Николов кога през септември ще започнем и по какъв протокол. Вместо това получих инжекция Елонва в корема и бегай да играеш. На доктора някой му беше изял десерта, много беше груб и нищо не обясняваше. Самият той беше предложил, стимулацията да е през септември заради жегите през август, но, това е, работи му се на човека и ме метна. Възмути се колко съм дебела, предложи ми да гладувам и каза , че той отказва да ми прави секциото накрая. Забава! Сега софиянци на море, аз от морето - в София. Това някак ще го наместя, но има нещо, което ме притеснява повече към момента. Вчера не споменах , че съм леко настинала, с хрема и лека кашлица, мислех,че ми минава, но днес се събудих в много влошено състояние. Няма да се размина с антибиотиците, но мога ли точно сега да ги пия? Парацетамола ще повлияе ли стимулацията? Посъветвайте ме!

Отношението към нас е добро, но д-р Николов като чели понякога малко бързо гледа да свърши с нас.Иначе обяснява какво е нужно да се направи.За него съм останала с впечатление, че си обича работата и поне при нас някой неща ги обръща на майтап (печен е).Трансферите и 2-та пъти ми ги прави д-р Табакова.Тя добре ни обяснява каквото мисли, след загубата на бебетата ни предложи да направим на мъжа ми изследвания, да се види защо спират да се развиват хубави ембриони, а ако не е в него причината за мен имунологични и генетични изследвания.Дано да открием причината и да я отстраним, за да може при следващия опит да задържа бебетата.Отделно от това вчера си направих цитонамазка в една онкологична болница (от МЗ ми изпратиха покана за безплатен скрининг на мат. шийка) и от нея излезе ПАП 3А, има единични клетки съмнителни за ЗБ и е написано също "койлоцитоза".Притесних се.Предписани са ми лекарства, дано след 2 седмици на контролата всичко да е наред.Казаха ми, че това също може да е причина да изгубим бебетата.Не знам дали има значение за резултата, че преди 4 години ме бяха заразили с ЧПВ, лекувах се и после резултатите бяха отрицателни.А сега... защо така не знам...

*
« Отговор #407 -: Август 15, 2013, 12:23:11 pm »

Аз вчера имах шеметен ден и като цяло всичко започна надолу с главата. Взех си заповедта за смяна на клиниката  и спокойно и уверено се запътих към същата / Репробиомед /, където очаквах само един уточнителен разговор с Д-р Николов кога през септември ще започнем и по какъв протокол. Вместо това получих инжекция Елонва в корема и бегай да играеш. На доктора някой му беше изял десерта, много беше груб и нищо не обясняваше. Самият той беше предложил, стимулацията да е през септември заради жегите през август, но, това е, работи му се на човека и ме метна. Възмути се колко съм дебела, предложи ми да гладувам и каза , че той отказва да ми прави секциото накрая. Забава! Сега софиянци на море, аз от морето - в София. Това някак ще го наместя, но има нещо, което ме притеснява повече към момента. Вчера не споменах , че съм леко настинала, с хрема и лека кашлица, мислех,че ми минава, но днес се събудих в много влошено състояние. Няма да се размина с антибиотиците, но мога ли точно сега да ги пия? Парацетамола ще повлияе ли стимулацията? Посъветвайте ме!

Отношението към нас е добро, но д-р Николов като чели понякога малко бързо гледа да свърши с нас.Иначе обяснява какво е нужно да се направи.За него съм останала с впечатление, че си обича работата и поне при нас някой неща ги обръща на майтап (печен е).Трансферите и 2-та пъти ми ги прави д-р Табакова.Тя добре ни обяснява каквото мисли, след загубата на бебетата ни предложи да направим на мъжа ми изследвания, да се види защо спират да се развиват хубави ембриони, а ако не е в него причината за мен имунологични и генетични изследвания.Дано да открием причината и да я отстраним, за да може при следващия опит да задържа бебетата.Отделно от това вчера си направих цитонамазка в една онкологична болница (от МЗ ми изпратиха покана за безплатен скрининг на мат. шийка) и от нея излезе ПАП 3А, има единични клетки съмнителни за ЗБ и е написано също "койлоцитоза".Притесних се.Предписани са ми лекарства, дано след 2 седмици на контролата всичко да е наред.Казаха ми, че това също може да е причина да изгубим бебетата.Не знам дали има значение за резултата, че преди 4 години ме бяха заразили с ЧПВ, лекувах се и после резултатите бяха отрицателни.А сега... защо така не знам...
Здравей златен дъжд, със сигорност това че си ПАП 3А не е причината да не можеше да задържиш бебетата, аз в момента съм ПАП 3А и съм бременна в 7 г. седмица. Преди да започна инвитро процедурата ми констатираха това състояние но доктораката продължи процедурата и ми каза, че това не ми пречи да забременея. Сега обаче съм много притеснена защото не мога да се лекува до ражадането. Незнам какво да правя, казах на докито си, че се притеснявам, но тя ми каза да изчакам да родя, незнам до тогава как ще са нещата и се чудя дали да не посетя онко-генеколог.
Таня Филипова
« Отговор #408 -: Август 15, 2013, 13:40:18 pm »
Пап 3А, означава, че най-вероятно има някаква инфекция, която трябва да се излекува. В този случай се изписват противовъзпалителни и не съм убедена, че не могат да се пият и по време на бременност.
Аз бих се консултирала и с втори лекар, както и бих повторила изследванията след лечение.
« Отговор #409 -: Август 15, 2013, 13:42:28 pm »
Златен дъжд, извинявай за въпроса, ама при какво ЧХГ и в коя седмица спряха да се развиват ембрионите?
*
« Отговор #410 -: Август 15, 2013, 15:44:41 pm »
Дейзи, в тази клиника (на Златен дъжд) винаги практикуват поставяне на доста Прегнил през няколко дни след трансфера, и така тест се прави 3 седмици след ЕТ. Така, че за мен лично разни ниски стойности на ЧХГ  около 20 ден не са показател за бременност, а за остатъчен Прегнил в кръвта. Така че, малко тези им разсъждения за "биохимични" бременности там, и уж че виждат ембриони, които са спрели да се развиват, на 20 ден, с ЧХГ примерно между 20-100 не са ми много достоверни.
« Последна редакция: Август 15, 2013, 15:47:29 pm от Faith. »
По слънчевата страна на улицата
« Отговор #411 -: Август 15, 2013, 15:48:05 pm »
Прегледа ми беше насочен точно за 6 г.с. и видяхме бебетата.Бяха много мънички и ми казаха, че са спрели да се развиват около 1 седмица преди това - в 5 г.с.ЧХГ в деня на прегледа (1-ви Август) беше 19.96, а в последствие ми излезе и резултата от предишния ден (31-ви Юли), които правихме в лаборатория.Той беше 34.85.

Каквато и да е причината, ще направим всичко възможно да я открием.Не искам това да се повтаря.

« Отговор #412 -: Август 15, 2013, 16:16:06 pm »
Дейзи, в тази клиника (на Златен дъжд) винаги практикуват поставяне на доста Прегнил през няколко дни след трансфера, и така тест се прави 3 седмици след ЕТ. Така, че за мен лично разни ниски стойности на ЧХГ  около 20 ден не са показател за бременност, а за остатъчен Прегнил в кръвта. Така че, малко тези им разсъждения за "биохимични" бременности там, и уж че виждат ембриони, които са спрели да се развиват, на 20 ден, с ЧХГ примерно между 20-100 не са ми много достоверни.
знам Faith, аз точно затова питам.
Тук случая е аналогичен...
Златен дъжд, съжалявам, че сигурно това, което ще кажа няма да ти хареса.....ама не ми харесва т.нар. "лекари" да заблуждават хората  с неверни неща. Няма как при ЧХГ 20 да сте видели каквото и да е в матката......може и да е имало някаква имплантация(това може да се изчисли, в зависимост кога е бит последния прегнил), ама да ти показват снимки на "бебета", е просто немислимо..... Сакче в матката може да се види при ЧХГ над 1000....
Нямам думи за наглостта и лъжите на тези лекари, само и само да не им избягат пациентите. Потресена съм......
Златен дъжд съветвам те да прочетеш малко по този въпрос с ЧХГ-то и сакчетата.
Успех при следващ опит и съжалявам ако съм те разочаровала!
*
« Отговор #413 -: Август 15, 2013, 16:36:48 pm »
Ами някои хора очевидно си мислят, че така дават надежда на хората, но според мен така е по-мъчно...
« Отговор #414 -: Август 15, 2013, 16:52:36 pm »
Ами някои хора очевидно си мислят, че така дават надежда на хората, но според мен така е по-мъчно...
то целта е според мен да си помислят хората, че едва ли не е бил успешен опита и да продължат да правят опити при тях, т.е. да не решат да сменят клиника....
« Отговор #415 -: Август 15, 2013, 17:34:48 pm »
Златен Дъжд , мисля че трябва да допуснеш и обмислиш теорията на Deizi_83 i Faith. Има нещо съмнително в Николов и Табакова. Аз прочетох тези дни доста мнения за тях, незнам ти дали си чела. Аз лично съм решила ако не стане при тях, отивам в друга клиника. Изследванията , които са ти казали да направите, в тяхната клиника ли трябва да се направят? Човек трябва да знае, че е постоянен обект на манипулации, особено когато го усетят добричък и отстъпчив и наивен и знаят, че има ограничена информация. Не си ли мислила веднага на същия ден да отидеш и на друг видеозон и да провериш, някой друг вижда ли ги тези сакчета?! Дано не те объркваме и натажаваме допълнително. Хуманността у лекарите (повечето) отдавна е изместена от желанието им да печелят.  :(

Момичета, в събота сутринта трябва да съм в София за първия ултразвук след Елонвата. Много ще ми помогнете ако ме упътите за някой по-евтин хотел, или квартира. Трябва да остана поне 2 седмици. Благодаря ви.
*
« Отговор #416 -: Август 15, 2013, 21:15:52 pm »
Златен дъжд, далеч съм от мисълта да наливам масло в огъня, аз лично от криворазбрана лояност съм губила,  така че без излишни емоции е добре да си даваме сметка за реалното състояние на нещата и да не тънем във фалшиви надежди или пък разочарования (от лично преживяно казвам- повече боли от прекъсната бременност, отколкото от отрицателен тест) .
« Отговор #417 -: Август 15, 2013, 22:17:41 pm »
Знам, че е така.Този път определено ми е по-тежко.Преди някак по-леко го понесох, но този път...
Момичета, видяха се 2 много малки точици, показаха ми ги.Като ги видях, като разбрах, че вече не се развиват много тежко ми стана.На моменти и аз мисля за смяна на клиниката, но за сега сме наникъде.Нито сме решили къде, нито допи и да решим, не се знае за колко време ще се оправим със смяната.Замислям се малко за Надежда, че съм чела добри отзиви за нея, но ми се струва, че много ще чакаме там.Моля ако някой има опит да сподели, да мислим с мъжа ми какво да правим.Има още 1300 номера до нашия така, че разполагаме с около 3 месеца време да решим.Дали ако отидем и поискаме да ни приемат да ни оправят документите и да ни приемат в клиниката, това ще стане веднага или ще трябва да чакаме с месеци.Мъжа ми вика, че е по-добре да си седим в тази клиника.Аз обаче вече не знам какво да правя.Единственото което искам е да успея да забременея и да родя 2 здрави деца.Без значение е коя ще е клиниката.Само да ми сбъдне мечтата.

« Отговор #418 -: Август 16, 2013, 09:23:09 am »
Златен дъжд, аз съм в Надежда, наистина чакането е много и не всеки издържа на чакането, особено за хората от провинцията си е проблем....аз съм от София и ми е по-лесно...това, което ми харесва там е, че ровят до дупка- докато се открие причината за неуспехите и стерилитета.....
иначе засега не съм успяла....
преди Надежда, направих един опит в Щерев без никакви изследвания. Не бях доволна, че стрелят на сляпо и след неуспеха като попитах какво да изследвам още казаха: няма нужда нищо да изследваш, ще пробваме със седващ опит....а дори нямах Цветна снимка.....
иначе напоследък чета, че и в Селена имат доста успехи от ЗЕТ...незнам от кой град си и къде ти е по-удобно....Вие преценете.....
но те съветвам да изчетеш максимално много по темата с ЧХГ-то, за да не ставате обект на манипулации. Успех!
*
« Отговор #419 -: Август 16, 2013, 09:40:34 am »
Златен дъжд, аз забременях от първия път - инвитро процедура в клиника Щерев, при доктор Коновалова, там збременя и снаха ми, имам си двама прекрасни племеника, там забременяха и две мои познати последните два месеца. Всеки си намира късмети някъде, пожелвам ти в най-скоро време да намериш отговори на въпросите си и да се сбъднеш съкровената си мечта. Успех
Таня Филипова