Здравейте, момичета!
Приятни темички сте завъртели през празниците
.
Онези, които имат сърбежи, не е зле да се посъветват с лекаря си, защото по-силните сърбежи и дори обриви може да се дължат на т.нар. PUPP. Ето нещо по въпроса за сърбежите:
"Кожата на корема ви се разтяга до съвсем нови измерения и може да протестира като сърби. Някои жени дори развиват изключително дразнещи обриви, които се наричат пруритични уртикариални папули и плаки на бременността – не звучи ли мило?, причината за които не е точно установена. И докато овлажняващите кремове може да облекчат сърбежите, дължащи се на суха кожа, за това състояние може да е необходимо дерматолог да предпише медикаменти.
Рядко сърбежът може да е признак, че функцията на черния дроб е нарушена, така че непременно уведомете лекаря си, ако сърбежите ви пречат да спите или заемат голяма част от деня ви."Фолиевата киселина аз още я пия (има я във витамините за бременни). При мен беше неизбежно да започна тези витамини, защото получих авитаминоза. Понякога само с плодове и зелечуци не става
. Питах днес гинеколожката от ЖК (вече се записах
) за утрогестана в тези седмици на бременността. В моята клиника ми препоръчаха да го спра в края на 12 г.с. При ранния скрининг пък ми казаха, че не било лошо да го продължа. Според ЖК-то е "нова мода" да се слага утрогестан и през втори триместър - не вреди, но не се знае колко помага
. Аз пак ще питам в моята клиника.
И на мен вече ми се налага "да разтягам" дрехите
. Но все още не се налага да купувам нищо.
Добре дошли на новите мами! *Sunny*Angel*, за течението се консултирай с доктора си. Може и да е нормално, но може и да има нужда от лечение.