0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #560 -: Октомври 29, 2013, 20:26:51 pm »
cerise, мен ме караха да пия кола (през деня, да не вземеш сега да пиеш, че няма да спиш). Ако те тревожи ситуацията, отиди на доктор.
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #561 -: Октомври 29, 2013, 20:42:35 pm »
cerise, не се притеснявай. Нормално е някои дни бебо да е по-активен, други да си почива. При мен също е така. Цитрусовите фрешове много помагат, а и са много полезни. Аз всяка вечер пия по 2 лимона и 3 портокала с мед, след това бебо доста рита :lol:
Момичета, имам въпрос - при по-продължително седене на едно място ми се втърдява корема, обадих се на лекарката и тя ми каза да пия Магнерич 2х1. Хич не ми се иска да пия хапчета, но май няма как :? Работата ми е в седнало положение, дали според вас да не изчакам още 1 ден и ако пак стане така да го пия? В момента съм настинала и днес си взех имуностимулатор за бременни - Биозин-мама, мисълта ми е - това втвърдяване има ли шанс според вас да е от настинката?

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #562 -: Октомври 29, 2013, 20:51:54 pm »
Не, най-вероятно е от седенето в седнало положение, почни си магнезия.И при мен има подобни проблеми за съжаление.Аз съм на магнезии от доста отдавна.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #563 -: Октомври 29, 2013, 20:53:39 pm »
Това за фреша не го знаех ;)

Starshine

Не, не е от настинката, това са т. нар бракстан контракции. Пий си магнерича, аз също го вземам  :lol:

*

Starshine

• 494
« Отговор #564 -: Октомври 29, 2013, 21:10:33 pm »
Ех.. Кофти. Значи от утре ще започна да го пия. Хич не ми се иска, но щом се налага, няма как. Дали има шанс да го спра след седмица-две, или ще трябва да си го пия до раждането? :?

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #565 -: Октомври 29, 2013, 21:20:44 pm »
Ех.. Кофти. Значи от утре ще започна да го пия. Хич не ми се иска, но щом се налага, няма как. Дали има шанс да го спра след седмица-две, или ще трябва да си го пия до раждането? :?

Не знам, какво те притеснява в магнезия :lol: той даже е и полезен един вид ;) Пий го и не се притеснявай :bighug:

*

Starshine

• 494
« Отговор #566 -: Октомври 29, 2013, 21:26:35 pm »
Маги, Дес, благодаря ви! :)
Дес, притесняваше ме само дали няма да навреди на бебо по някакъв начин. Благодаря за успокоението, ще си го пия.  :bighug:
Дали може да ми припомните, мисля, че е обсъждано в темата, но за да не ровя- вечер колко време преди или след витамимите да го приемам?
« Последна редакция: Октомври 29, 2013, 21:31:06 pm от Starshine »

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #567 -: Октомври 29, 2013, 21:28:57 pm »
Маги, Дес, благодаря ви! :)
Дес, притесняваше ме само дали няма да навреди на бебо по някакъв начин. Благодаря за успокоението, ще си го пия.  :bighug:

А не, не на бебчо съвсем не му вреди, споко  :lol:

*

Starshine

• 494
« Отговор #568 -: Октомври 29, 2013, 21:41:18 pm »
Дес, благодаря ти!  :)
Дали може да ми припомните, мисля, че е обсъждано в темата, но за да не ровя- вечер колко време преди или след витамимите да го приемам?

*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
« Отговор #569 -: Октомври 30, 2013, 08:34:40 am »
Добро утро! Как сте днес?
Starshine, четох някъде, че интервал трябва да има, ако приемаш желязо, магнезият пречи на усвояването му. Аз си го пия заедно с витамините, моите не съдържат желязо.
Бързам рано, рано да се отчета - бебо си рита като футболист, не знам вчера какво му беше станало :)
Но до снощи почти не го чух, направо се побърках.... и фреш пих, и пепси му дадох - нищо, все едно го нямаше  8O Накрая, от отчаяние, като седнах и излапах половин шоколад, като се рзрита тоя бандит, не ме остави половин час на мира :) Така и не разбрах какво му подейства, но днес си е активен от сутринта...
Много ви благодаря за съветите, момичета  :bighug:
Желая ви слънчев и усмихнат ден!
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #570 -: Октомври 30, 2013, 09:26:27 am »
Дес, благодаря ти!  :)
Желателно е при приемането на каквито и да са лекарства да има интервал от 20-30 мин.Без значение кое е първото.Само ако пиеш желязо интервалът трябва да е поне 2 часа.
Лично аз пия Нутри Маг(магнезий)от самото начало.Освен да помогне няма какво друго да направи.И го пия по време на ядене,защото става страшно иначе със стомаха.
Starshine и аз от вчера съм с такова втвърдяване на корема  :? Получава се като стана от леглото и ми минава като легна.А  навън е прекрасно време......а аз не мога да мръдна  :x

Момичета мен ме е притеснил факта,че бебетата ритат единствено и само в дясната половина на корема.Там обичат да си се наместват(корема ми има доста интересна форма-издут предимно в дясно).Случвало ли ви се е и на вас?
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #571 -: Октомври 30, 2013, 09:27:20 am »
Добро утро! Как сте днес?
Starshine, четох някъде, че интервал трябва да има, ако приемаш желязо, магнезият пречи на усвояването му. Аз си го пия заедно с витамините, моите не съдържат желязо.
Бързам рано, рано да се отчета - бебо си рита като футболист, не знам вчера какво му беше станало :)
Но до снощи почти не го чух, направо се побърках.... и фреш пих, и пепси му дадох - нищо, все едно го нямаше  8O Накрая, от отчаяние, като седнах и излапах половин шоколад, като се рзрита тоя бандит, не ме остави половин час на мира :) Така и не разбрах какво му подейства, но днес си е активен от сутринта...
Много ви благодаря за съветите, момичета  :bighug:
Желая ви слънчев и усмихнат ден!
Шоколада разбира се  :wink: Той съдържа теобромин /противно на схващанията, че съдържа кофеин, поне натуралният/, който действа сходно на кофеина. В комбинация с пепсито, си го изтреляла на луната  :lol: Понякога Ивайло заспиваше на тонове и ме караха да пия кола и кафе, действаше безотказно. А сутрин, за да ми тръгне спокойно деня, хапвах един кроасан с шоколад /още не мога да ги сваля от дупето  :x / и мачът започваше... :D :D
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #572 -: Октомври 30, 2013, 09:46:32 am »
Добро утро момичета.Аз вчера пак бях на док.Имам непрекъснати контракции,но все още са безболезнени.Болката между краката е от смъкването на бебето.Направо като вървя имам чувството ,че ще родя.
Благодаря ви ,че ме мислите.Малкия е по-добре.Надявам се ,да се поносим още малко.Аз оставам с чувството ,че термина ми е сгрешен.Вчера на ехогр. док каза ,че бебето било отговаряло на 38гс.,от което се шашнах. Главата му  е  96.7мм.
Асенце,моя корем също е изкривен на дясно,така че ....споко.
За активирането на бебето на мен също ми помага пиенето на газирано ,каквото и да е ,но аз най-обичам количка.

*
« Отговор #573 -: Октомври 30, 2013, 10:13:18 am »
Добро утро!
Мони ще издържиш още малко поне :wink: ,радвам се ,че малкия се оправя  :hug2:

cerise браво на бебчо усетил е че мама се притеснява и хайде   :babyflips:

« Отговор #574 -: Октомври 30, 2013, 12:25:51 pm »
Здравейте момичета, аз пия магнезий който е на прахчета още от началото - 5 седмица, тогава докторът ми каза че се притеснявал, че съм имала контракции защото сакчето било леко сплеснато и то се виждаше като елипса, продълговато. Сега съм в 9 сед. и в петък съм на преглед не знам до кога ще го пия, но не е вреден.
*

Starshine

• 494
« Отговор #575 -: Октомври 30, 2013, 13:22:09 pm »
Момичета, много ви благодаря!
Ще пия Магнезия и витамините с 1-2 часа разлика, понеже в моите витамини има Желязо. И горе-долу си направих някаква схема за прием на всичко. Както си бях само на витамини - сега пия и Имуностимулатор и Магнезий, НО всичко е с цел бебо да е добре, мама е здрава и да не се притеснява постоянно.
Днес вече се чувствам по-добре. Тази настинка ме събори от раз. Най-гадно ми е общо взето да ми е запушен носа, понеже нямам навик да дишам през устата.. та вчера си взех и Физиологичен разтвор - снощи и днес си правя "промивки" на носа и сега успявам да дишам свободно поне през едната ноздра! :lol: Довечера съм решила да си накапя по една капка мед, много помагало, а и не ми се струва вредно.
Асенце, моят корем от време на време се мести ту на ляво, ту на дясно. Не се притеснявай, явно твоите бебочета си имат предпочитание.  :hug2:
Моник, стискам палци да издържиш още колкото е нужно! И като дойде времето да ни се похвалиш с едно леко и спокойно раждане! :hug2:
Пожелавам ви усмихнат, спокоен и мнооого слънчев ден!  :bighug:

« Отговор #576 -: Октомври 30, 2013, 16:50:37 pm »
Здравейте момичета,
Искам да ви питам нещо. На своя глава си пуснах нови изследвания на кръвта и урината.
Хемоглобинът ми е паднал, но там знам какво трябва да правя, за да го кача (или поне си мисля, че знам  :lol: )
Междувременно обаче имам левкоцити в урината 25 при референтни стойности от 0 до 5.
Трябва ли това да ме притеснява и да се обаждам ли на лекар?

Иначе вчера бях на преглед и всичко е наред с бебо. Пак ми казаха за пола, че ще е момче, така че вече ще трябва май да свиквам  :P
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #577 -: Октомври 30, 2013, 17:07:48 pm »
Здравейте момичета,
Искам да ви питам нещо. На своя глава си пуснах нови изследвания на кръвта и урината.
Хемоглобинът ми е паднал, но там знам какво трябва да правя, за да го кача (или поне си мисля, че знам  :lol: )
Междувременно обаче имам левкоцити в урината 25 при референтни стойности от 0 до 5.
Трябва ли това да ме притеснява и да се обаждам ли на лекар?

Иначе вчера бях на преглед и всичко е наред с бебо. Пак ми казаха за пола, че ще е момче, така че вече ще трябва май да свиквам  :P
Според мен трябва да се обадиш. Урината стерилна ли беше или обща? НАй-добре пусни стерилна, той и лекаря вероятно това ще те посъветва... :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #578 -: Октомври 30, 2013, 17:12:20 pm »
47 smiles,според мен трябва да звъннеш на доктора си и да го питаш или пък да повториш изследването-понякога пробата не е дадена правилно и дава отклонения...  :wink: Иначе и на мен двама различни лекари ми казваха,че бебчето ще е момче-в 16,17 г.с.,а накрая на ФМ в 21 г.с. се е оказа,че е момиченце!Винаги може да има изненади-живот и здраве на финала ще разберем със сигурност!  :lol:
« Отговор #579 -: Октомври 30, 2013, 17:26:14 pm »
Бубу и Съни, мерси за бързото включване. Урината не беше стерилна, но след сутришното къпане, това ми беше първото ходене до WC. Утре сутринта ще звънна на док да я питам.