Има ли друго беззъбо бебе на почти 1 год,?
Имел, аз и в други теми съм писала за нашия случай със зъбите. Въпреки, че имаше симптоми още от 5,6 месечен (чесане, увеличено слюноотделяне, дори вечерен рев от внезапна болка, която се успокояваше с дъвчене на охладени в хладилника чесалки и т.н.) първото зъбче на нашето дете изби на 1г. и 5.мес., за всеобщ ужас.
Таткото е зъботехник - големи майтапи на тази тема бяха. Сега ми е смешно, но тогава толкова ми беше писнало да пасирам храна, да отбирам какво може и какво не може да сдъвче - абе трудно си беше. После и като тръгна на ясла (на 2г. и 3м.) още наваквсаше с растежа на зъбите, кътниците не бяха прорасли съвсем и детето събираше храната в бузките, защото не знаеше да я изплюе.
Не сме го водили на лекар, защото мъжът ми ги "напипваше" през венците зародишите и ми каза, че единственото, което могат да направят лекарите е да му направят рентгенова снимка и да установят, че има зародиши (това, което беше очевидно и без снимка). Та ние не сме го водили по лекари, но разбира се това си е наше лично решение, което не означава, че е правилно или неправилно. Хайде дано за празниците да имате подарък - зъбче.
Нимика, честито за пулса! Няма толкова "вълшебен" и успокояващ звук за майката, колкото е пулса на бебето. Успех!