Хубав е дивана !
И нашия беше с нищо не свалящо /махащо се . Нашия е с ъглова лежанка ,имаше ракла и механизъм за спане .
Човека си го разкачи целия, развиха някакви болтове с мъжа ми и го разглобиха . Той го взе и работи в ателието си . Подлакътниците изглеждат като при вас , не знам как се разкачват , но всичко бе претапицирано .
Дамаска ти си избираш каквато желаеш , но е хубаво първо все пак на място тапицер да види модела-да ти каже колко метра плат ще ти трябва , препоръки за вид на дамаската според модела , и дали и как ще стане претапицирането , може ли със свалящи се части нещо да измисли .
На мен ми попадна тогава една дамаска цял топ на изгодна цена и имам и за завеси даже от нея или второ покривало щях да шия - нещо като мек плюш /кадифе .
В магазините има различни модели , материи - хубавите не са евтини да ти кажа.
Цената на услугата - нашия бе по -малък диван -- нещо около 130 или 150 , забравила съм , за София цените не знам .
Ако знаех , че ще се решим да се местим , нямаше да се занимавам тогава
Препоръка - оставете си кожата отдолу -така ако нещо все пак се разлее , ще съхне по-лесно ,а не през дамаската да попива в дунапрена. А и формата ще се запази по-добре .
м-и , казвайки , че евтин диван не си заслужава гимнастиката имам впредвид , че те обикновено са с пълнеж , които се сплесква , самия дунапрен там е по-некачествен и деформиращ се ; летвите и корпуса са тънка дървесина или пресован картон , ламелите се огъват ...използваните материали са по-нетрайни и не си заслужава инвестицията .Виждала съм такъв - по корпуса пресован картон и разни парцали за уплътняване и тежест .