Здравейте момичета!
Тъкмо навреме се включвам да споделя и за д-р Сигридов. Аз се наблюдавам при него. Забременях спонтанно. В предишните три години ми се случиха 4 миседа и сега ми трепери всичко. Забременявам спонтанно, само втората ми бременност беше от инсеминация, че не ни се чакаше повече. По календар съм 7ма седмица и 2-3 дни. Доктора приема всякакви бременни за наблюдение. Той е клиника Малинов, оказа се от доста скоро - 2 месеца може би. Аз попаднах в клиниката заради доцент Русев, който ме консултира за имунологични и ендокринни проблеми.
Та исках и да ви питам, гледам че повечето сте в седмиците след 12-13та даже и не видях някоя да е такава ранна седмица, както мен. Въпросът ми е - на коя кога се е появил пулс на бебето? Има такава тема във форума, но гледам, че е доста стара. Питам ви, защото в понеделник, когато навършвах 7ма седмица не видяхме пулс (А първия ми преглед беше седмица преди това - 6та и тогава каза, че на размер ембриончето отговаря на възрастта). Д-р Сигридов ме прати да на правя тотал Бета ЧХГ и да му се обадя същия ден. Надвечер получих резултата и стойностите бяха 3905 единици. Каза че е добър резултат и в сряда (вчера) да отида пак да ме погледне. Пак нямаше, но ме успокои, че развитието малко изостава, но още не могат да се правят радикални изводи. И двата пъти ме пита дали имам болки и зацапване - нямам. Във вторник (на 10 юни) отново съм на преглед. ПРМ ми е на 15 април и тогава ще съм точно 8ма седмица.
Та моля ви - споделете имала ли е някоя от вас така късно появяване на пулс. Доктора ми каза, че виждал и 2 и 200.. и че много бебета е спасил от ранни аборти. Да не мисля за това, че се бави моето. Ако бях при обикновени гинеколози, досега да са ме пратили на кюретаж! При два от миседите ми нямах кървене и болки, просто решиха че бебето е спряло да се развива и че няма какво повече да се чака... Сега си мисля, че някъде там, МОЖЕ БИ е било моето бебе, но не сме го изчакали достатъчно. Той ми каза, че ако спре да се развива плода, тялото ще го изхвърли в кратки срокове. И сега се опитвам да мисля позитивно (доста ми се получава), че всичко ще е наред и че просто бебето е малко баааавно развиващо се като тати... който на 40 години разбра какво иска от живота, а на 45 почна да прави бебета.... а догодина ще стане на 50!! Какво ще кажете!!! Не, че аз съм китка.. таман навърших 45... дано сега не ми кажете да си ходя в темата за забременяване на 40+... че там нещо е мъртвило...