marmotche, съгласна съм с написаното от теб. Но видно от поста, който е цитирала Меци, дори полицията да беше абсолютно безупречна в действията си...не би имало значение.
Не би имало значение, защото наказанието за дадено провинение, било и от най -тежките - явно лесно може да се избегне в съда. Може, защото в законите пише, че такова и такова било наказанието, ама съда пък може нещо да "изтълкува", "да преценя", "да взема предвид" и да реши друго. В конкретния случай - за убийство на дете - този получава условна присъда и си свирка. Ами да си таковаме законите значи, дори да се прилагаха съвестно - пак няма файда.
П.П. Той самият има две малки деца се оказва - значи просто забрави да получи ефективна присъда + че е доста добре финансово. Ще мине по възможно най-тънкото в случая. И кое да възпре и замисли поне неговите "последователи" в бъдеще?
Аз също съм шофьор, както и много от вас. Това да блъсна пешеходец ми е от най-големите страхове, знам, че не съм застрахована. Знаем и какви пешеходци има, дето на такива места ти изскачат внезапно, че и по всички правила да караш - някой път няма как да избегнеш удар. Но за мен има огромна разлика (не в последствията) да се случи такова нещо, когато шофьорът е карал по всички правила и е било малшанс случката и между това, което този идиот направи вчера. И се оказва, че и в двата случая - еднакви са последствията.