Ето вече имаш номера на паяците, запази си го в телефона и стават лесни нещата. Сложи си до него телефона на забравих как се казват тези услуги, които ти дават телефонни номера и готово. Аз така търся, като имам нужда. Ако имаш и интернет и Гугъл ще го намери. Нямаме каквко повече да я мъдрим тази тема, според мен.
Жбрул, не знам някога да се е звъняло на 160 за грешно паркирали. И въобще някога да се е звъняло на някого, освен ако теб не са те блокирали. Ако се оплачете, че и в центъра на София малко коли вдигат и малко скоби слагат, грях ви на душата значи. Непрекъснато щъкат и слагат скоби, паяците непрекъснато вдигат някого, по Витошка точно съм го наблюдавала доста пъти. При нас също. Нарушители винаги ще има.
Боби, ти май не четеш. Паяците не се обслужват от полицаи
с полицейски правомощия, а от общински служители, които имат право да ти вдигнат кофти паркираната кола, да я репатрират до общинския наказателен паркинг и ти да си я освободиш оттам срещу определена сума. Толкова от тях - друго нито правят, нито им е в правомощията да правят. Актове, глоби и прочее могат да пишат само полицаите.
Викаш за нарушители на ЗДП, примерно каращи по алея в парка и в пешеходна зона - не се звъни и не се е звъняло на 160. ОК, на кого се звъни тогава? Аз не знам, но ти вероятно лесно ще издириш нужния ми за целта номер.
Още чакам да ми отговориш, при хипотетичната ситуация, която помолих да си представиш у вас, ти на кого следва да се обадиш (не е 911) и знаеш ли номера? И тя не се отнася за "просто неправилно паркиране", а за потенциално опасно за живота на хората движение на МПС, в зона забранена за такова. Кого сигнализирате там за такива неща? При вас - разбирам, че такова нещо си е чиста фантастика, при нас си е чиста реалност обаче и то къде ли не и к'во да праИм според теб?
Скоро гледах репортаж от една от онези "симпатични шериатски държави" (не помня коя). Та ставаше дума, как семейството на една млада жена я пречука пред съда и пред очите на органите на реда, защото имала била наглостта да се омъжи по любов, а не по волята на семейството си. Та в онази държава законите ГАРАНТИРАТ на тази жена правото й да се омъжва за когото си ще и пак според същите закони - следва роднините й да бъдат закопчани и съдени до един за убийство. Ама това на хартия. Реално - онези си приложиха "обичайното право" пред очите на властите, властите не реагираха никак и те така. У нас ситуацията е съвсем аналогична като причини и следствия (макар за щастие не по чак толкова брутални поводи). От което следва да заключим, че убитата жена просто не е била съвестна гражданка и не е знаела на кой точно телефон да звънне, че да си поръча охрана, която да гарантира спазване на законните й права на гражданин и да я опази жива. Сега вече е мъртва, ама...така й се пада, като не може да накара ши****а си държава, да спазва собствените си ш****и закони. Дамммм.
Пък за теб - ние тук сме банда малоумници, които не могат да намерят един телефонен номер (правилния) и да накарат собствените си власти - да свършат разни неща, които ги пишело някъде си, че трябвало да ги свършат. Малката подробност е, че ти там нямаш и не си имала никога подобен казус и ако го имаш - също няма да имаш хабер къде да звъннеш нали така?
Щото и ти си дръннала на 911 за неправилно паркирали. Та по-полечка с квалификациите ние тук какво знаем и не знаем, че да не ти дава Господ да дойдеш на гости, да ти дотрябва линейка и тя да не дойде два часа, щото била на сигнал за ухапано от бълха дете в мааалата
Ама екипа това го разбира на място, по телефона им е казано друго - за лъжците - санкции няма. Та, ако ти го отнесеш от липса на линейка - ай да видим на кого ще се жалваш и колко ще има последствия. Щото тук не ти е САЩ драга - ни за хубавото ни за лошото.
То и аз мога да се запеня "неразбиращо" обитавайки България, как така може онази женица за която споменах, да я убият насред улицата, посред бял ден и никой да не реагира, ама аз живея тук и просто ТУК - това не е възможно. Та ми е супер лесно да "не разбирам" как същото е възможно по други географски ширини. Простата истина е, че аз просто разбирам как и защо това е възможно там, както и защо нашите тук "пътно-транспортни" неволи, на теб в САЩ ти изглеждат като някаква лоша шега. Ама те не са, истински са. И не са налични понеже ние до един сме тъпанари, не знаещи на кой номер да звъннем и то затова видиш ли имало проблеми.