Съгласна съм с Боби, че повечето сакатлъци от подобен род стават от самонадеяност и чувство за недосегаемост и "богоподобност" на дадения водач на МПС. Мисля, че и втози случай - това е главната причина да имаме убито бебе, на тротоар! Не Боби, не се е качил просто на бордюра - количката беше затисната (размазана тоест) между колата на въпросния и оградата на една къща.
Този симпатяга е граничен полицай - на местно ниво - егати гъзаря, връзкара, голямата раУта, мъжкар и от сорта. На 36 години (сама по себе си възраст, в която местните "мъжаги" се "изрязват", масово с коли, мотори и пр.)
Историята с млякото дето са му го давали колегите е едно чудно доказателство, защо този човек е карал така самонадеяно и безотговорно. В момента на такова брутално провинение - колегите колегиално опитват да те извадят от л***а. Колегите знаят, че ти също ще го направиш за тях при нужда и затова и те карат самонадеяно. Не искам да обиждам служителите на МВР, които не са от този вид, но всички знаем, че тези които не са - са малцинството.
Колегите - не са му помогнали с киселото мляко -да. Помогнали са му с дрегера, с кръвните проби. Напълно съм убедена, щото съм виждала как става точно у нас. Лесно - ако познаваш точните хора, където трябва. Не е и въпрос на пари да кажеш, на контакти е. Няма такъв филм у нас - "мъжкарски запой" за РД, продължил 12 часа и някой от гостите на същия - бил пил една бира. Макс. Не е възможно, разбери го. Ако някой от тези ще пие една бира и ще си ходи - пие я в началото на купона "да уважи рожденика" и си тръгва, понеже е на работа утре, жена му го чака... каквото е там. Този, който ще седи от - до - ще пие като смок на партито. Този въпросния е седял от-до и е пил като смок естествено. За да му изкарат 0,63 - има няколко възможности, но това не е реално просто.
И опираме до изначалния въпрос. Как редица хора да не се чувстват безнаказани и да си знаят, че при издънка - могат да минат по тънката лайсна (и обикновено минават)? Как да стане? И за това и за други неща. Да поумнеят внезапно и спонтанно - фантастика. Да ги принудим - ма не бло с брутални наказания номера. Защо са толкова самонадеяни тези хора? Ами, защото имат всякакви основания и перфектни условия да се чувстват именно така и това не се променя. Щото все е...ма хайде сега, ама случва се, ама на всеки може да се случи... Факт - може, може и на мен да се случи, може да мина през някой трап и дори колело от автомобила ми да хвръкне и да помета хора на тротоар. И за трапа не съм виновна и може да се докаже, че не съм, ама ще ме осъдят защо не съм карала луноход примерно. Ама мен. Сапунджиев, който прегази Паоло - си кара джипа, ей така както е под домашен арест. Уж. Кое да го "замисли" него за случката, па било и принудително. Убива дете - и си живее живота, емииии...значи всичко "под" това си е направо ОК. Този сега полицая...ще поутихне случая, след някоя година - нищо чудно пак да започне работа в системата, когато някой негов другар "по чашка" заеме възлов пост. Просто у нас - това е "нормата", пък другото са изключенията. И като ти е това нормата...чакай масата от населението (по презумпция идиоти) да спрат да бъдат идиоти доброволно. Ми що да спират? На тях си им е ОК така бе. Убият някого и после пак им е ОК.
П.П. Аз не съм "безупречната шофьорка", да го кажа за протокола. И на една бира съм карала (преди детето) и над разрешената по закон скорост карам на хубав път (не със 100 отгоре, но отгоре), ако го позволява обстановката, времето и пр. Та съм последният човек дето ще морализаторства по такива теми баш. И съм сигурно единствената, която не счита високата скорост сама по себе си за гибелна, а същата - в комбинация с нереалистична самооценка къФ велик шофьор си и колко си безсмъртен точно. Че и другите край теб... Но виж - наквасена като "пиперена фитария" на колата си няма да се кача. И винаги карам с едно 20-30 км/ч под скоростта, за която знам, че си владея добре колата на даден път, няма да карам "на ръба на личните си възможности и умения", защото така вдигам в пъти риска и за себе си и за другите край мен. Много хора обаче - няма да си оставят подобен "луфт" при избор на скорост. И точно те правят яките издънки. Днес пак се разминах с 5-6 камикадзета на подбалканския...баш от тия "безсмъртните". И даже не караха някакви яки коли да кажеш, че на тази база да считат че могат да летят. Едните и дечица возеха, двечки, без столчета... Е, кажи ми какво да ги правим такива? Аз идея нямам вече. Изчерпах се тотално по темата.