Фейчка, и аз първия път много се притеснявах, но се убедих, че няма как да изпадне ембриончето. Питала съм и д-р Персенска и д-р Ликсов, и двамата ми казаха, че при пътуване нищо не може да се случи, както и че не е необходимо да се лежи. Практиката в Надежда е да се лежи 20-30 минути след трансфера, после те пускат да си ходиш. Аз предния път си останах 2 дни в къщи след трансфера и си полежавах повече, после си тръгнах на работа. На 12-тия ден след трансфера пътувах със самолет, сама, налагаше ми се да си вдигам куфара от време на време, да се друсам по градския транспорт, но въпреки това, ембриончето си беше ня място (спонтанния после няма нищо общо). За вдигането на тежко Д-р Ликсов ми каза, че не е желателно да се мъкнат 10-20 килограма, а по-леките неща, не били проблем.
Една приятелка след първия опит си ходи на работа (на компютър) и нищо не стана, след втория - лежа постоянно и точно тогава стана. Тя е убедена, че в лежането е ключа към успеха, но всеки си знае за себе си. Аз трърдо се доверявам на преценката на лекарите, ако трябваше да се лежи със сигурна, че д-р Персенска заедно с рецептата за лекарствата щеше да предписва и лежане
Искрено се надявам в неделя и аз да направя трансфер и искала-неискала от понеделник съм на работа. Иначе стреса, който си създавам всеки път с тези отсъствия от работа да се обяснявам, извинявам и т.н., ми идва в повече и мисля, че повече би навредил. Разбира се, ако работата не е физическа и много натоварваща.
Така че спокойно, пази се от такива злополуки, да не се спънеш, да паднеш и т.н., друго да не те притеснява.