0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

veli36, здравей и успех. За мен също ще е първа процедура в България и в тази клиника... но съм минала през доста. Имам три опита със стимулация и три замразени. Но в общи линии на първата среща докторката ще те запознае с предстоящите процедури. Ако нямате ти и половинката - кръвни изследвания...нива на хормони, сифилис,спин...абе всичко се проверява. След това следва хормонални нива - първи или втори ден от цикъла- това е за база. Когато започне стимулация и т.н. се водят от тази база. Вече за самите и инжекции и т.н. ще мислиш за по - нататък. Дано да съм била полезна, въпреки, че не твърдя, че е вярно за там. Просто от опит говоря.
УСПЕХ!!!
П.С. и аз съм Вели(Велислава) - но съм 37 ххаха

Благодаря ти, Венера
Аз вече имам хормонални изследвания на 3 ден.
П.С Аз също съм Велислава
Имам въпрос към Слънцето:
Колко пари приблизително ти излезе опита на естествен цикъл, ако не е тайна, разбира се.
Лека и безпроблемна бременност ти пожелавам! :bori_002:
Оф, успокоихте ме малко, както винаги. Болничния не ми е опция в момента, защото никой в работата не знае, че съм бременна, а съм все пак само 6 с., точно защото грипа предстой, ми се иска да не си гърмя патроните сега, защото тогава искам да изляза. От снощи започнах с по един изтискан лимон с мед вечер, а през деня чай от липа с мен, дано се опазя. Не искам в работата да разбират, че съм бременна, защото нищо не е сигурно, а пък и още не съм минала критичната седмица от миналия път.

Вели,
първия път - само 750, защото не стигнах до трансфер (изследвания на мен и М, пункция и оплождане).
Втория - 1400 като тук вече имам и трансфер (250) и иглотерапия (320). Дълнително още 200 лв за имунологични, но те са след + тест (теб може да не те карат да ги правиш). В резултат на изследванията, имунолозите ми предписаха вливания, май са към 800 лв., но аз преди да вливам всичко приключи.
Третия път - 1700, тук пак имам иглотерапия, но добавихме и ПБМС 250 лв.
Дано съм ти била полезна.
Здравейте отново момичета. slanceto2, какво представлява иглотерапията и защо се прави? Предписват ли я от клиниката като задължителна или я препоръчват? Аз стартирам първия си опит другата седмица и като всички вас се притеснявам за хиляди неща. По принцип сме с мъжки фактор и сме решили, докато ни излезе заповедта от фонда да финансираме сами опитите си  - въпреки че се надявам на първи успеше такъв.
 :P
*
Denviol, иглотерапията е препоръчителна. Аз правих първия опит само, но той се оказа неуспешен. След това не съ правила, тъй като всичко си финансирах ме сами и това допълнително ни натоварване финансово.
Ако имаш възможност и смяташ, че ще се чувстваш по-спокойна с иглотерапията, направи я, но ако те притесняват финансите, не мисли че тя ще е причината за евентуален неуспех.
Ние също бяхме със сериозен мъжки фактор, но определено се преодолява.
Успех!

Оф, успокоихте ме малко, както винаги. Болничния не ми е опция в момента, защото никой в работата не знае, че съм бременна, а съм все пак само 6 с., точно защото грипа предстой, ми се иска да не си гърмя патроните сега, защото тогава искам да изляза. От снощи започнах с по един изтискан лимон с мед вечер, а през деня чай от липа с мен, дано се опазя. Не искам в работата да разбират, че съм бременна, защото нищо не е сигурно, а пък и още не съм минала критичната седмица от миналия път.

Вели,
първия път - само 750, защото не стигнах до трансфер (изследвания на мен и М, пункция и оплождане).
Втория - 1400 като тук вече имам и трансфер (250) и иглотерапия (320). Дълнително още 200 лв за имунологични, но те са след + тест (теб може да не те карат да ги правиш). В резултат на изследванията, имунолозите ми предписаха вливания, май са към 800 лв., но аз преди да вливам всичко приключи.
Третия път - 1700, тук пак имам иглотерапия, но добавихме и ПБМС 250 лв.
Дано съм ти била полезна.
Благодаря ти, Слънце! А какво е ПБМС? Извини ме за невежеството! :ask:
Denviol, на мен първия път никой не ми беше препоръчал да правя иглотерапия, но винаги в деня на трансфера др. Ликсов се обажда и пита дали искаш да отидеш. Аз знаех за иглотерапията от приятелки и отидох. Основната идея е, че стимулира кръвообръщението и благоприятства имплантацията, а аз съм с аденомиоза и се предполагаше, че това ще е ключовия проблем. В крайна сметка имах имплантация, причината за аборта се оказа некачествен ембрион. Незнам дали иглотерапията е помогнала, но исках да направя всичко, което зависи от мен. Втория път ми предписаха ПБМС, което е някаква среда, която благоприятства имплантацията, питах др. Шефкетова дали мога да си спестя този път иглотерапията, щом ще слагам ПБМС, тя каза, че двете не са взаймозаменяеми и каза, че ако имам финансова възможност е хубаво да си направя и иглотерапия. Самата процедура е лежиш на едно легло набоден в ръцете, краката и по корема с едни игли :-))), от време на време и с лазер докминава по корема. Не е болезнено, но е досадно защото 1 час лежиш неподвижно и гледаш в тавана, поне мен ме накачиха нервите, а и с тези игли не смеех да мръдна. А, и в кабинета няма стенен часовник, което допълнително влияе на психиката, времето не минава :-)
Вели, ПБМСто е някаква среда, която я изготвят окато вземат кръв в дена на пункцията, после пак след 2 дни май беше и нещо я обработват. Ден два преди трансфера я впръскват в матката и се надяваме ембриончето да се залепи :-) кръвта май я смесват със средата, в която отглеждат ембрионите и така не се стересират толкова като ги прехвърлят в матката.
« Последна редакция: Януари 08, 2015, 18:30:32 pm от slanceto2 »
Слънце колко струва акопунктурата?
А колко пъти се прави акупунктурата и кога точно?/преди трансфер,след трансфер....../
Слънце колко струва акопунктурата?
Правят се 4 процедури (2 пъти по 2- една след друга). Двете са в деня на трансфера(преди него), а следващите 2 ден или два след него. Всяка процедура струва 80лв. , общо за 4-те 320лв., Но доколкото разбрах могат да се направят и само първите две (аз лично направих и четирите). Успех :)
А какво е ПБМС?
PBMC - peripheral blood mononuclear cells (периферни моноцити, лимфоцити и други бели кръвни клетки)
*
Преди без да казват Ликсов идваше в деня на трансфера и караше хората да си правят иглотерапия,не мисля ,че беше коректно  без да те предупредят преди това,аз не го харесвам,направих 1 процедура  в деня на трансфера,след това убеждаваше мъжа ми да направя още 1 щял да направи и намаление след като отказахме,всеки да си прави изводите.
здравейте момичета, в събота уж на 4 ден от менструация /бих казала по-скоро оскъдно кървене/ посетих доктор персенска, за да започнем отново лека стимулация за вадене на втора яйцеклетка. но тя ме върна и каза, че имам два кистозни задържани фоликула от 3 и 2,5 см. и трябвало до 10 дни да ми дойде и когато изкървя хубаво тогава да отида на 2 или 3 ден. възможно ли е да не ми дойде въобще, тъй като не ми е редовен цикъла и ползвам дуфастон по лекарско предписание????а д. персенска ми каза да не пия никакви лекарства, докато не дойде нормална менструация
*
Amelia31, предполагам док. освен фоликулите е гледала и дебелината на лигавицата, и вероятно затова очаква, че цикълът предстои. Изчакай, колкото дни ти е казала, ако не дойде пак отиди на преглед ...
Но дано да има добър цикъл  :) 

Здравейте!След първото ни неуспешно ин витро на ЕЦ д-р Шефкетова ни каза,че преди следващия опит трябва да направим биопсия на мен и SMO и SOI на сперматозоидите на мъжа ми.Можете ли да ми кажете актуални цени на тези изследвания.За биопсията намерих някаква информация,но за мъжките изследвания нищо.Ако някой може да даде инфо и за двете.
*
SMO е обикновенната спермограма.
а SOI по-вероятно е SDI.
според ценоразписа спермограма плюс SDI е 140лв.
« Последна редакция: Януари 14, 2015, 13:57:19 pm от pop4o »
Благодаря за отговора на pop4o :)
А за биопсията и за имунологичните изследвания някаква информация за цени?
а от къде го гледаш този ценоразпис?
Ако става въпрос за имунологична биопсия - моята струваше 165 лв. През август мисля я правих.
Добро утро, момичета! Аз в момента съм в стимулация по дълъг протокол при д-р Персенска, днес ми е 9-ти ден, стимулират ме с Пурегон и сега с Менопур. В понеделник се очертава пункцията. Питането ми е - разбрах че трябва да платя в деня на пункцията 350 лева, ами после нещо не ми стана ясно - аз съм на стимулиран цикъл, момичето от регистратура ми обясняваше че в зависимост от това колко яйцеклетки са оплодили цената ще е различна, а иначе пакета бил 1750 лева. С една дума не можах да се ориентирам колко ще платя накрая. Може ли някой да ми обясни, знам че сте писали преди, но някаква по-актуална информация за цените. Предварително благодаря.