Но шпа се изписва за отпускане на гладката мускулатура, не е против някакви болка, а по скоро превантивна мярка. И по- нормалното е нищо да не те боли, още повече щом си нямала стимулация и пункция на повече яйцеклетки, но и дори тогава не е задължително да боли. След пункция на 14 яйцеклетки не ме е боляло нищо, а се е случвало след пункция на 3 да ме боли. Всяко хапче или глобула си има предназначение и е с цел, подпомагане имплантацията. За лежането - не всички доктори съветват плътно лежане. Аз съм си взимала по два почивни дни след трансфер, по-скоро като емоционална настройка и почивка след всичкото търчане преди това, не съм пазила леглото, а в дните след това съм си запазвала нормалния ритъм на живот, така ми препоръчваше моят лекар (живей си живота както преди - тъй ми рече), най-вече възможно по-малко мисли и съсредоточаване на цялото си същество "там". Ембрионите няма как да изпаднат - анатомия. Движението е за предпочитане пред лежането по цял ден, най-малкото за кръвотока (така да се каже).
Успех на всички! И ще се повторя, не мислете, занимавайте си съзнанието с всякакви отвличащи занимания и мисли. След трансфер нищо не зависи от вас. Не търсете никакви симтоми Аз нямах никакви, наистина абсолютно никакви.