С повече шансове е комбинираният трансфер (ЗЕТ + ЕЦ). При мен Док препоръча да правим ЗЕТ с нашите замразени клетки, които не са оплождани. В общия случай аз съм съгласна с доктора, но аз не съвпадам с общия случай. Само при най-отдавнашната пункция в старата клиника не си сложих прегнила, ама не му казах и провалих изваждането на яйцеклетка. Иначе винаги фоликулите имат клетка, хормоните са на мах. След първия опит на ЕЦ Док ми махна голямо количество малки полипи в основата на шийката, които не се виждаха на прегледи, но ни попречиха на първата имплантация. Всички показатели са ми такива, каквито ги иска, но има мъжки фактор. Имам само 1 ЕЦ и 3 последователни успешни пункции, а сега ЗЕТ с наш материал, който е замразен преди година. Аз работя с клетки, чиято жизненост и качество са толкова високи, че се смятат за патологични и въпреки това, ако ги размразя след 1 година, вместо да ги обновявам на всеки 1-3 месеца, са умрели. Затова по-добре е комбиниран трансфер (ЗЕТ + ЕЦ), ама ми предписва ЗЕТ с наш замразен материал... преди година
Не съхранявайте дълго замразения материал. Колкото по-скоро го задействате, имам предвид още на следващите 1-3 цикъла, толкова шансовете са ви по-добри.