0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #340 -: Ноември 30, 2014, 11:02:31 am »
Честит рожден ден Зайче! Пожелавам ти здраве и каквото ти поискаш, да ти се сбъдне!

Щом е Андреев ден, значи днес се яде варена сладка царевица, за да минавала леко шарката  :lol: Сега четох, че се ядат и други варени зърна(боб, леща, жито) с цел наедряване на класовете. В изяждането на варивото участват и младите невести и децата, за да „наедреят” - т.е. да забременеят жените и да пораснат децата  :D Аз слагам царевицата, че то обяд станало  :lol:
« Отговор #341 -: Ноември 30, 2014, 12:51:19 pm »
Зайче,честит рожден ден!Изпращам ти пожелания за много здраве,късмет и скоро да станеш мама.И с цялото си сърце идкам да се сбъднат.
Като рекохте Андреевден,та се сетих,че нс тази дата миналата година ми беше ЗЕТ.А сега размразените тогава шушулки спят, разпръснати из къщи-единия на спалнята,другия в кошница на средата на хола.
*
« Отговор #342 -: Ноември 30, 2014, 14:22:04 pm »
Зайко, честит рожден ден!
http://kartichki.bg/images/upload/2014-01/1_pojelaniqzarojdenden60_l.jpg

За Андреевден да нахраним мечката с царевичка, че да не прави поразии, ;)
"Друго поверие за днешния ден гласи, че мечка изяла вола, с който Свети Андрей орал, той се ядосал, хванал звяра и го впрегнал да оре. Заради това Свети Андрей се счита за повелител на дивите животни и най-вече на мечките. За да се умилостивят мечките на този ден им се вари царевица, от която най-възрастната жена в къщата загребва три пъти и хвърля в комина с думите „На ти, мечко, варен кукуруз, да не ядеш суровия и да не ядеш човеците и стоката!“.
http://jullianeford.wordpress.com/2011/11/30/30-%D0%BD%D0%BE%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D0%B4%D0%B5%D0%BD/
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #343 -: Ноември 30, 2014, 15:04:37 pm »
Щом е Андреев ден, значи днес се яде варена сладка царевица....
Аз се разписах с царевицата, та даже и Дани намаза и много му хареса  :P

Времето е малко мрачно и леко влажно, но е много меко и приятно за разходки.
« Отговор #344 -: Ноември 30, 2014, 17:27:53 pm »
БЛагодаря ви  :bighug:
По една тъмна бира за вечерта?

За любителите на виното чаша червено.

И вълчите мезенца, подходящи за сезона.

Кашкавалче за вегетарианците

И традиционните картофки, за всяка бира

« Последна редакция: Ноември 30, 2014, 17:34:37 pm от little_rabbit »
*
« Отговор #345 -: Ноември 30, 2014, 17:55:23 pm »
Честит рожден ден, Зайче, пожелавам ти здраве, късмет ... много зелки и морковчета  :lol: - изобилна следваща година  :D  и да сбъднеш мечтите си  :D  :D За твое здраве  beer::

Днес ме заведоха във Фондация "Очи на четири лапи", там има помещения, в които се отглеждат и обучават кученца лабрадори (за водачи на незрящи хора).
Поиграхме с най-малките (на около месец) лабрадорчета, част от обучението им включва това да свикват с непознати хора. Беше чудесно, че ни предложиха да отидем  :D, кученцата и тяхната майка са прекрасни  :D, сега преглеждам снимките и ще копирам малко по-късно. А поведението на вече обучените кучета-водачи е нещо много впечатляващо.
Така се случи, че имах възможността да видя поведението на Грейс към Албена (председател на фондацията). Човек-асистент нямаше с такова търпение и внимание да я преведе, заовикаляйки редица локви, кал ... невероятни са тия кучета  Фондация"Очи на четири лапи"

*
« Отговор #346 -: Ноември 30, 2014, 22:02:45 pm »
Ето ги малките лабрадори  :D  :D

*
« Отговор #347 -: Ноември 30, 2014, 22:13:12 pm »
Зайо, честит рожден ден! Да си много здрава и обичана и на следващия си рожден ден да си вече майка!

Марси, а тези кучета не живеят ли до към двегодишна възраст при приемно семейство, което ги обучава и води на обучение и след това "започват работа"?

*
« Отговор #348 -: Ноември 30, 2014, 22:17:56 pm »
Както се движеха активно във всички посоки, в един момент рязко се измориха :) (силите им стигнаха за около 15 минути игра  :)) и почти едновременно заспаха  :lol: - бебета   :D

*
« Отговор #349 -: Ноември 30, 2014, 22:23:59 pm »
Буквално заспиваха в движение  :), кое докъдето стигнало ....

Това е майка им Хера:

*
« Отговор #350 -: Ноември 30, 2014, 22:31:57 pm »
Сега прочетох, че ги дават на два месеца за една година в приемно семейство, което е длъжно да ги води на тренировки.

« Отговор #351 -: Ноември 30, 2014, 22:40:07 pm »
Леле,Марси срещата с тези кученца,сигурно те е заредила много,а?
*
« Отговор #352 -: Ноември 30, 2014, 22:55:16 pm »
Блу, в приемни семейства живеят кученцата, за колко време не съм питала, но погледнах в сайта им, за 1 година е престоят им в приемно семейство, но дали след това обучението им не продължава в други условия ....
Обучението им е специално, дори на тази възраст в стаята им вече имаше различни пособия. Стъпала (съобразени с техния ръст), да се научат да се качват и слизат по стълби. Една топка, върху която се поставя плоскост и кученцето отгоре, леко се люлее плоскостта, за да се учат да пазят равновесие, заради люлеенето в градския транспорт, и т.н.
Но въпреки специалното обучение, накрая една част отпадат, не всички успяват да издържат тестовете.
Като видях какво направи Грейс, за да преведе Албена, много се впечатлих. Особеното беше, че имаше огромна локва (направо езеро) и там, където свършваше локвата - отворената метална врата на оградата и всъщност, за да се заобиколи локвата, човек неизбежно се спира във вратата ... кучето неколкократно забави ход и приседна, пак една-две стъпки, пак приседна, за да даде знак, че заобикалят, и че има бариера(вратата) .... заобиколиха накрая без да се намокрят и двамата. Да допълня, кучетата са с твърд повод, така много по-точно дават информация с поведението си.

п.п. и ти си прочела докато си публикувам отговора :)

Хоупче, да :) - мнооого сладички
« Последна редакция: Декември 01, 2014, 00:55:01 am от marsi »

*
« Отговор #353 -: Ноември 30, 2014, 23:30:39 pm »
Ето още две снимчици  :), не мога да се въздържа  :lol:

*
« Отговор #354 -: Ноември 30, 2014, 23:59:25 pm »
Честит рожден ден Зайко! Много здраве и слънчеви емоции!

Марси, страхотни са кученцата!
« Отговор #355 -: Декември 01, 2014, 05:53:20 am »
Добро утро, милички  :D
Марси, невероятен разкош са тези кучета!
Хубава седмица на всички!
Аз продължавам с празнуването на рождения ден, при мен се проточва по няколко дни  :lol:
Много ви благодаря за прекрасните пожелания!

*
« Отговор #356 -: Декември 01, 2014, 05:56:38 am »
Добро утро  8)

little_rabbit за малко да те изпреваря, но какво ли си въобразявах :lol:
Благодаря за почерпката да си жива и здрава и все така по няколко дни да празнуваш :)
*
« Отговор #357 -: Декември 01, 2014, 08:19:27 am »
Добро утро!
Mousyt, как да изпревариш Зайчето, когато историята помни, че ни е сервирала кафе и в 3ч. сутринта. :P
Започва един прекрасен месец! Да го изживеем щастливо!
Нямам търпение вече да украсим вкъщи и да ни завладее празничното настроение.
Лека и успешна седмица!
« Последна редакция: Декември 01, 2014, 08:21:00 am от Теди♥♥ »

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #358 -: Декември 01, 2014, 08:38:50 am »
Добро утро  :D

Лимонче, честит рожден ден! Много здрава, късметлийска година и все така добричка заешка душа си остани.

marsi, страхотни са малките кученца  :) спомням си моето като беше малко го търсих и виках повече от половин час, то спи под едни листа, така се замаскирал, че не може да се види

Теди, аз изпрах елхата на водна струя :) онзи ден,  тръшнала съм я в коридора и ще сглобявам тези дни.

Хубава седмица на всички!

*
« Отговор #359 -: Декември 01, 2014, 09:42:43 am »
Лелееее марси, страхотни са :D
аз съм обещала на моята ветеринарка да я водя там, ще го планирам за някоя събота :)