Здравей,Амелия,
аз ще ти отговоря за лежането.На мен изрично лекарката ми каза да не променям начина си на живот,и при трите ми трансфера,въпреки че си взимах болнични и 3-те пъти.
При първите ми два трансфера стриктно лежах около 5-7 дни след трансфер,след което до 10 ден-деня на теста много бавно се движех из къщи.И двата ми първи трансфера бяха абсолютно неуспешни,никаква имплантация.При третия трансфер бях решила,че явно с лежане не се забременява и ,че нещата ще са коренно различни.Взех си болничен,за да имам за всеки случай,но се бях разбрала с шефката,че ще ходя на работа,работата ми е на бюро.Трансфера ми беше в петък ,тест стоях си вкъщи събота и неделя,но без да лежа постоянно,просто си почивах и в понеделник отидох на работа.В сряда ,тоест 5-ти ден след трансфера имах рожден ден и след работа направихме едно голяма обиколка на МОЛ-а,чак накрая се притесних ,че май прекалих с преумората,защото кръста ме заболя.Както и да е,ходих си на работа до деня на теста,който беше положителен.За първи път в живота ми.И не само това,но се оказа,че и двете ембриончета са се имплантирали!Както се вижда от подписа ми,чакам близнаци и все си мисля,че ако изобщо има някакво значение ,то може би повечето движение все пак помага за по-доброто кръвоснабдяване на матката!
Но според мен,най-важно е ти как усещаш нещата.Ако ще се чувстваш по-спокойна да лежиш-то лежи си !Важно е психическото спокойствие!
Успех!