0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро/икси Януари,Февруари,Март 2015г.
« Отговор #120 -: Януари 21, 2015, 15:58:08 pm »
Блaгодaря ви момичетa много зa стиснaтите пaлчетa. Погaлих пупaтa  preggo пожелaвaм нa всички много успех в предстоящите процедури ;)

*
« Отговор #121 -: Януари 21, 2015, 19:41:48 pm »
Линаполи, много се радвам за теб и ти стискам палци всичко да върви по мед и масло!

:):)

« Отговор #122 -: Януари 21, 2015, 23:41:31 pm »
Здравейте момичета!Аз трябваше края на този месец да започна стимулация, но вчера доктора ми каза, че иска да направим дилатация на цервикалния канал за което трябва да съм под упойка.Пуснаха ми кръвни изследвания от които утайката ми (СУЕ) излезе много ускорена ( 71 от норма 15) и той се отказа да я правим.Каза ми да си видя зъбите да не би да има развалени.Аз работя в болница и имах възможност да изследвам мен и мъжът ми, а той има развалени зъби,синузит,проблеми с бъбреците и неговата утайка (СУЕ) е идеална.С две думи направо не знам какво да правя и към кого да се обърна освен зъболекаря.

Извинявам се ако постът не е за тази тема.
« Отговор #123 -: Януари 22, 2015, 09:32:24 am »
tezoroico Доста висока утайка !На мен преди цветна снимка ми пускаха и беше 19-20 а нямах никакви оплаквания.Попитах на какво може да се дължи и те ми казаха,ако съм боледувала на скоро,настинки,прекарани инфекции и  т.н.,но не бях.Просто бях в отлично здраве.Оказа се ечемик в окото,което си беше инфекция,доста упорит излезе,но пих антибиотик и СУЕ спадна.Но това ми отне повече от два месеца.
« Отговор #124 -: Януари 22, 2015, 10:27:28 am »
Здравейте момичета!Аз трябваше края на този месец да започна стимулация, но вчера доктора ми каза, че иска да направим дилатация на цервикалния канал за което трябва да съм под упойка.Пуснаха ми кръвни изследвания от които утайката ми (СУЕ) излезе много ускорена ( 71 от норма 15) и той се отказа да я правим.Каза ми да си видя зъбите да не би да има развалени.Аз работя в болница и имах възможност да изследвам мен и мъжът ми, а той има развалени зъби,синузит,проблеми с бъбреците и неговата утайка (СУЕ) е идеална.С две думи направо не знам какво да правя и към кого да се обърна освен зъболекаря.

Трябва ти добър интернист. След като работиш в болница, би трябвало да имаш наоколо. Редно е да се изясни от какво е тази толкова ускорена утайка - не е безобидно.
« Отговор #125 -: Януари 22, 2015, 13:15:46 pm »
Linapoli, страхотна новина! Почивай си повече, всички се радваме за теб и стискаме палци!
Надяваме се да отвориш сезона на положителните тестове и радостни новини :)
Tezoroico, това със СУЕ-то си е сериозна работа и според мен, за да е от зъбен произход трябва да имаш доста манифестни симптоми, едва ли от някое кариесче ще се вдигне толкова. И според мен трябва да се консултираш с добър интернист.
*
« Отговор #126 -: Януари 22, 2015, 14:17:20 pm »
Linapoli, много се радвам! Пожелавам ти успех :babyflips:
Момичета, това СУЕ в кои случаи е препоръчително да се изследва? Нямам спомен да съм правила подобно изследване osi_10
*
« Отговор #127 -: Януари 22, 2015, 15:09:11 pm »
СУЕ е задължително преди всякакви операции доколкото знам. А в кои случаи е препоръчително - според мен е препоръчително човек да си прави редовно профилактични изследвания или най-малкото ПКК и СУЕ на 3-4 месеца, не струват кой знае колко, а имат голяма информативна стойност

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #128 -: Януари 22, 2015, 15:53:12 pm »
linapoli - чудесно начало на годината!  лека бременност до края!

« Отговор #129 -: Януари 22, 2015, 16:41:01 pm »
Блaгодaря нa всички :) ще ви държa в течение кaто мине прегледa ;)

« Отговор #130 -: Януари 22, 2015, 17:17:22 pm »
Днес бях на интернист той ме насочи да изследвам някой автоимунни заболявания,а пък утре ще ходя да проверя за фокални огнища при стоматолог

Благодаря на всички ви!!!
« Отговор #131 -: Януари 23, 2015, 06:08:58 am »
Днес бях на интернист той ме насочи да изследвам някой автоимунни заболявания,а пък утре ще ходя да проверя за фокални огнища при стоматолог

Благодаря на всички ви!!!

Пиши, като имаш резултат, защото те мислим  :bighug:

Вчера мислех да ти пиша за моя приятелка, която от години имаше СУЕ около 30 и всеки лекар го неглижираше, докато накрая се оказа тиреоидит на Хашимото.
« Отговор #132 -: Януари 23, 2015, 17:31:32 pm »
Здравейте и от мен  :).

Досега само съм чела и препрочитала във форума всякакви теми, но все не намирах някакси кураж да се включа активно. От началото на месеца надничам ежедневно тук, тъй като реалните очаквания бяха , че и аз ще бъда една от вас през Февруари. Е, дадохме втори шанс на една инсеминация и въпреки, че за първи път имах реални усещания, че нещо по особено се случва с мен, днес резултата беше абсолютно отрицателен:(.Сега вдигам глава, избърсвам сълзите и се настройвам да имам вашата сила и воля, и да вярвам, че и ние заслужаваме това щастие, а именно да гушнем нашето бебче(та). Не е лесно, вярно е, но пък ще се справим всички:).

Сега чакам цикъл до 4-5 дена и отивам веднага на преглед и ако всичко е ок започваме стимулациите. Имам леки притесненния, че може да имам останал фоликул, макар че и двата бяха спукани веднага след инсеминацията, но понеже и при първата се получи така, че един си се разви някакси сам след това, сега имам едно на ум. Но дано всичко е наред, че нямам търпение и аз като всички да започнем сякаш истинските опити вече :) Аз имам спонтанна овулация с поне 1 фоликул(да се чуди човек от къде толкова често по 2 като нямаме близнаци в рода наблизо) при това ранна, та ще видим как ще протече едно стимулира и поддържането на еднакви фоликули -  много са своенравни моите, все някой си расте по бързо в началото и после седи и чака другия :D

Линаполи радвам се безкрайно за теб:) в деня на трансфера ти 1 час по рано беше моята ре-инсеминация при д-р Ганева, та сякаш още по-близка ми стана, макар и да не се познаваме лично.

Честито на всички, споходило ги щастието да видят двете жадувани чертички, да чуят сърчице/ца и да си починат блажено след дългата борба:) Пожелавам на всички ни да ги последваме в съвсем близко бъдеще и заедно да се радваме на бебоците след това.

п.с. това е първия ми пост в който и да е форум, извинете ме ако някой път сгафя с нещо тук:)
« Отговор #133 -: Януари 23, 2015, 18:30:18 pm »
Flyinggirl, и тук дa ти блaгодaря :) много мило ми стaнa, че си ме следилa  :bighug: ще се рaдвaм дa се зaсечем някой път при др. Гaневa. Пожелaвaм ти, кaкто и нa всички други момичетa тук, сaмо положителни резултaти! Прегръдки нa всички  :bighug:

« Отговор #134 -: Януари 27, 2015, 12:57:41 pm »
Линаполи благодаря ти за пожеланията:)

Бих искала да попитам ако някой има подобен опит и да сподели.
Как протича симулация при жени с ранна овулация -  кога започва, колко често са прегледите, може ли да има отражение от лекарствата и да се забави или съвсем подрани (предполагам, че е индивидуално, но ако споделите ще бъда благодарна:)). Моята овулация е на 10-ти ден 95% от случаите и на 9-ти или 11-ти ден в другите 5 %. Всичко е доказано многократно :D.
Освен това фоликулите ми са като ракети първите дни -  растат много бързо и после забавят малко и хоп на 10 ден пук.

Та в тази връзка сега ми е хипер некомфортно понеже току що ми дойде, а трябваше на 1-ви ден да отида на преглед именно заради ранната овулация, но лекарката ми чак утре следобяд е в клиниката и се зачудих дали няма да ми е късно като са ми така бързи фоликулите.

Всъщност ако един е тръгнал малко повече това пречи ли да се прави стимулация и ако да, защо?

Ще съм много благодарна ако някой сподели опит:) Пък да се надяваме, че утре ще ме зарадва, че всичко е чисто и почваме:) :cheerleader:

:bighug:на всички и чакам хубави новини от вас.
*
« Отговор #135 -: Януари 27, 2015, 13:37:29 pm »
flyinggirl, аз съм с ранна овулация. Обикновенно на 9-10 ден. Първият ми преглед беше на 2-ри ден от цикъла и веднага почнахме инжекциите. Иначе бях по къс протокол и изтеглиха пункцията само един ден напред от стандартното за протокола. Наложи се защото фоликулите бяха станали много големи.
Другото което мисля беше по-различно е, че включиха Цитротайда 1 ден по-рано.
Сега гледам, че пункцията ми е била на 12 ден, а по протокол е дадена на 13-ти.
« Последна редакция: Януари 27, 2015, 13:41:06 pm от yanicka »

26.09.2019
« Отговор #136 -: Януари 27, 2015, 13:48:06 pm »
Yanicka благодаря ти за бързия отговор:)
Значи май няма голяма разлика - при теб май 2 дни, а много фоликулчета ли имаше? И аз ще съм по къс протокол, но ми е за първи път и още никак не съм наясно какви лексарства, кога и т.н. Ще питам лекаря ми за всичко, аз съм особено любознателна:)))

Понеже не ми се иска заради пропуснат преглед днес да изпускам месеца, ще отида да ме види друг лекар след 2 ч и при нужда ще се свържем с моята лекарка ако трябва да се назначи веднага стимулация:)

Така по спокойна ще се чувствам макар и при друг лекар:)

:D

*
« Отговор #137 -: Януари 27, 2015, 13:52:35 pm »
Ако днес ти е първи ден от цикъла не е проблем да отидеш утре при твоята лекарка.
Аз имах повече от 10 фоликула, не знам колко точно защото не съм питала, но извадихме 9 яйцеклетки.

26.09.2019
« Отговор #138 -: Януари 28, 2015, 12:57:59 pm »
Здравейте момичета! Ето и моите резултати от автоимунните всичко ми е отрицателно
Автоантитела -отрицателно
Алоантитела –отрицателно
Combs директен и индиректен–отрицателно
ANA-скрининг антинуклеарни антитела-ИИФ–отрицателно
Анти кардио липидни антитела–отрицателно
anti Tg(ТАТ)–27.13                                    референти граници   по-малко от 115
anti TPO(MAT)–8.26                                   референти граници   по-малко от 34 

А при стоматолога нямам фокални огнища направи ми едно доста дълбоко счупване на един зъб и днес извадихме един корен под който е имало гнойна торбичка.И така сега ще изчакам поне една седмица и ще пусна една контрола на СУЕ и да се надявам,че е започнала да пада ако е така веднага звънкам в клиниката.

Успех на всички
« Отговор #139 -: Януари 28, 2015, 13:20:05 pm »
Tezoroico, дaно товa дa е бил проблемa и след седмицa се похвaлиш с добри резултaти :)

Момичетa, aз трябвaше в петък дa съм нa първи преглед, но тaзи нощ пaк имaх зaцaпвaне и в моментa пътувaм към клиникaтa. Стискaйте пaлци, моляяяя :(