Омръзна ми тази толерантност, за която непрекъснато ни се говори и насажда. Все едно сме едни (а май сме) едни говеда в стадо на които непрекъснато им се дава посока и насока къде да отидем, какво да ядем, какво да обичаме, да ни стрижат и доят по график. Изказване на другарката хм... Пръмова, че България ще даде подслон на всеки нуждаещ се бежанец. ами не ща бе другарко Пръмова, не искам и толкоз. Първо "бежанец" - ЛЪЖА, второ "нуждаещ се " - ЛЪЖА, трето "сириец" - ЛЪЖА. Всякаква гмеж ни налази а аз да съм толерантна, ми няма да съм. Да харчат НАШИ пари зада хранят тези, еми неща бе другари, искам майка ми да е човешка пенсия, вместо да се хвърлят милиони .... ще ги интегрираме ли? Боже мили. Ако някой от вас е живял в онзи свят ще му е повече от ясно че това е кауза пердута, нон сенс и разни подобни подходящи показващи абсурдността на такава мисъл дори, камо ли насочено действие. Я, се сещам, дали в някоя от "онези" държави ще позволят да се вдигат църкви, така както у нас се прави, дали ще са толерантно ако накой от вас (или аз) тръгнем по улиците по презрамки и къси панталони, ако дъщеря ми отиде на училище по къс ръкав дори, дали ще са толерантни ако вляза в заведение, ако седна на тяхна сватба при мъжете, ако говоря на улицата с мъж ....... ще ме убият с камъни или ще ме заровят жива или подобни. Такива хора, с такива порядки, разбирания, с религия позволяваща подобно аз няма да толерирам, просто не мога.
ЕС искат да връщат 7500 бежанци с бг статут. Ами защо им дадохме статут, защо ги пуснахме, турците да си ги държат, те да ги интегрират. Толкова сме зависими и наведени, че няма на къде повече, правим точно това, което ни наредят - същите европейците, ако и американците искат и на тях се навеждаме, включат ли се и руснаците - ей вече не знаем на коя посока - въртене в наведена поза. Никога няма се изправим.
Това което стана в Париж ще остане като едно от многото подобни с големи, огромни въпросителни, както 11.09. Дали е теория на конспирацията, но аз все съм винаги с едно на ум за дъъългата ръка на "чичо Сам". Нищо, нищо случайно няма. Петрола се сгромоляса ..... абе как ей така от нищото. А, между впрочем, какво е това експресно посещение на Кери на 15ти, мне, не вярвам да е заради южен поток, енрегоййната сигурност и прочие обявени - кой да знае.
Та в общи линии няма какво да се направи, когато големите си играят игрите. И все пак, защо ги приемаме тези бежанци и до кога така?
Интегриране?! Како е казала Жбрул все едно да се смеси олио с вода. Колко години интегрираме собствените си цигани? Успяхме ли? Сега си имаме още няколко десетки подобни и ще стават все повече, та каква е вероятността да сме си внесли и радикален ислям?