Блу, снощи съм пропуснала почерпката, но тази вечер ще се възползвам
Хоуп-че, племенничката ми не е от прилежните ученици за съжаление. Като стои сама вкъщи след училище или гледа телевизия, или говори по телефона. А най-лошото е, че взе да послъгва и да крие лоши оценки. Бележникът й е пълен със забележки, че няма домашна, че не внимава в час. Затова докато техните са на работа ще се опитам да й вкарвам дисциплина доколкото мога. Вечер те си я поемат.
Но нали знаеш в София, докато се върнеш от работа, докато се навечеряте и то останали само 1-2 часа до съня.
Забравих да спомена, че семейството на сестра ми живее на горния етаж (а може и вече да съм го споменавала)
Относно Американския колеж, форматът на изпита е доста по-различен отколкото матурите, които сега служат за кандидатстване във всички държавни гимназии.
Тези задачи освен това се решават и за време - около 1 минута за 1 задача имат.
Последните години приемат деца с 44-45% резултат (минимум). Ако някое дете изкара 60% си е голямо постижение.
Не мисля, че има голям шанс да я приемат моята племенница. Не, защото е глупава, а защото е мега мързелива.
Иначе колежът е на първо място по резултати на матурите след 8 клас. 99% от учениците ги приемат да следват в чужбина след това. Затова има и наплив (като изключим ценовата бариера, която никак не е малка).
На курсовете, които посещава племенницата има деца от цяла България - Сандански, Велико Търново. Приемат горе долу едно на всеки 3-4 деца, които са кандидатсвали.
Hecate, успех на изпита днес!