Момичета, благодаря за успокоителните думи
Не съм черногледа, просто разсъждавам върху ситуацията.
sev0402 - пункцията ми се падна преди празниците. Всъщност аз направих опит да говоря с тях- 3 пъти . Първият - нямало никой (звънях следобяд). Вторият- да си оставя тел и име- щели да ми звъннат- НЪЦ. Третия настоях да ме свържат с отделението, където ми вдигна Главната и ми каза- не се притеснявай,тук си ми стои твоя трансфер, ако имаше нещо щяха да ти звъннат, т.е. нещата се развиват по план и трансфер ще има на 5 ден.
И така дойде денят на трансфера- следобяд. При срещата с ембриолога се оказа, че има само 1 оцеляло хайванче
Самият той обясни,че някои са спрели развитие същия,т.е 5 ден. Което като се замисля малко- на 3 ден е имало повече 1 от потенциални.
Попитах лекаря- каква е причината да спрат развитие такова голямо количество ембриони- разбира се, отговорът беше-еми не знаем със сигурност, най-борбените оцеляват, еми може и да е в качеството на яйцеклетките (а стартирахме процедура с мъжки фактор). Единственото оцеляло и трансферирано- оплодено IVF, т.е. само се е оплодило.
Относно доверието - аз на себе си не вярвам на 100 %, камо ли на друг човек. Това е вторият специалист, първият ме оперира с грешна диагноза.
Най-много ме трови липсата на информация и това, че ме поставят пред свършен факт. Трябва повече да се обяснява, ние не сме се родили със знания по репродуктивни процедури:D
Какво пречеше да се обсъдят опциите- дали на 3-ти или 5-ти ден. Реално аз след това четох много статии какви са разликите и че се предпочита 5 ден, като по-сигурен. Да, но тогава шанса да няма пък трансфер е огромен. Просто средата не е същата както в моя организъм. Мисля, че това решение трябва да се взима с нас, пациентите.
Разбира се, наясно съм с процента успеваемост и др. Не твърдя, че те не са прави, просто искам да знам. Това е травмиращ процес, особено за нас жените и ние трябва да имаме отговори на въпросите си!
Такива неща ми се въртят в главата, а междувремено си седя и си чакам кротко