хм...лелките...една такава в данъчното ми връо!!тна такъв номер че...
Подаваме молба да ,ми преразгледат данъците, които са на мое име, защото майка ми не е плащала и част от тях са изтекли по давност. Та изтекли бяха около 300лв. по давност и чакахме година за това постановление. Обаче, ни вест, ни кост от общината, вдигаме се март месец 2013г. до там и влизам и учтиво обяснявам случая.
Лелката да я *** ми вика "Оооо, излезе, дадени сте на съдя-изпълнител, защото не сте си платили останалата част, която остава след опрощението!!!"
Аз им викам "Вие в ред ли сте бе, какви съдилища ма, как да платя нещо, което не знам каква сума е, нали затова писах молба, дори постановление нв съм получила, ПЕТ пъти проверявах при вас с входящ номер и молба дали е излезло, сега ми казвате, че е излязло в тази една година, не сте ме уведомили, а сте ме дали на СЪДЯ!!"
Взимам аз името на съдята и евентуално състава, където ще ме СЪДЯТ, за да се произнесат какво да ме накажат, че съм искала да си платя данъците. Обаждам се на ММ, разказвам, казвам името на съдята, къде работи и т.н. Оказва се, че е на 5мин. от мястото на което ММ се намира в центъра. Обажда се той на шефовете и обяснява ситуацията, има половин ден отпуска да оправи раутата. Връхлита той при съдийката, то административен съд. Обяснява ситуацията, казва, че дори не знаем какво остава да платя, бля-бля. Оказва се, че моята папка е най-отгоре и в понеделник (беше нещо петък като се развива действието) ще ме съдят. отваря съдийката дело и го поглежда опулено "Ама става дума за 300лв., защо изобщо е при мен на съд? Че те тук са длъжници с хиляди левове, не разбирам? Защо не сте уведомени за решението, защо са дали момичето на съд?"
Обяснява ММ за лелката от общината и цялата история, и госпожа съдя си дава ЛИЧНИЯ имейл и до понеделник да внесем остатъка от дължимите данъци по еди коя си сметка и да й пратим платежното по мейл. Тя ще спре делото и ще го пренасрочи, ако не можем за един ден.
От там аз паля джапанките, банката, внасям, взимам бИлежката, сканирам и петък 19 часа плащам платежното, в събота ми отговори жената да не се безпокоя, не съм подсъдима.
До тук - прекрасен пример за неработеща инспекторка -лелка, злобна и безлична и съдийка, която е човек, без да е корумпирана.
Тя жената ме предупреди да помоля за заличаване на дълга и аз си внесох молба същата седмица. Иначе в системата опростените 300лв. излизаха като опростени, но дължими.
Една година по-късно се наложи да вадя вода от кътните си зъби и да стигна до шефката на инспекторите, защото аджеба въпреки молбата ми, задълженията не са заличени, а стоят като дължими и ми викат "Кво шИ продаваш Ма госпожа, дължиш данъци". Викам им 800лв. платих, преди няколко месеца, какво дължа. "Аааа, 300 лв. сте били дадена на съд, ама не сте осъдена".
От там вече така подпалих, че след като ги направих инспекторките на две стотинки, влетях с връзки в централен архив и пак се среща с не-помня-кой инспектор да се обясняваме и да се заличаваме.
оказа се, че не могат да ги заличат, но в системата се пише, че не са изискуеми и апартамента няма дългове.
с малко помощ от бивш колега на Кало всичко се случи за един ден.
но защо се оказаха впрегнати в работа излишен брой хора заради злобата на една инспекторка от Надежда? и това костваше един кичур коса побеляла, защото нали се сещате как отиваш да искаш да платиш и ти викат"аааа, дадена си на съдя изпълнител"
Как продаваш имот без тежести реално и ти викат "ааааа, не, не мопжеш го продадеш, щот не сме те отписали, трябва да заведеш молба, съдя да ти я отхвърли и да заведеш дело срещу Столична община и след две години може да заличим дълга, нищо, че не е изискуем - щот си помолила опрощение, дали сме ти, ама не сме го вписали" Това като разговор се случва в Архива зад Президентски съвет.
Викам им "Абе хора, заминавам за Канада бе, кой да съдя, кви ми говорите?".
Та така, нямам имот вече аз, обаче в системата на данъчните оставам длъжница, с опростени 300лв.
да си купя някога имот - тц, поне не ако не ме подкупят да се занимавам излишно с лелки и лели