Не се вълнувайте излишно! Статията е стопроцентова "партенка".
Материалът, както казах и аз - вероятно е точно това. Проблемът е, че процесът се случва, независимо дали има такива материали, дали ги няма, дали ако ги има са от сериозни източници, дали не са...
По повод разговора ни и "партенките". Многократно се е случвало, по всякакви теми да излезе информация/статия за случка някаква си за нещо. Такава възмутителна, притеснителна, потресаваща случка... Умните и "възвишени" граждани, знаейки каква помия са медиите и как могат да направят от мухата слон - често казват "мани партенка". Минава някакво време и се оказва, че "партенката" са си голи факти, ама понеже са изнесени от "несериозна медия", или в прекалено сензационен стил на писане/говорене - минават в графа "бе пълни глупости", заради това само. Обаче всъщност са си живата реалност се оказва накрая.
Относно мюсюлманите заселили се в Европа, тяхното поведение, проблемите произтичащи от него - се пише и се говори от мноооого години
Блу. Някой каже нещо по въпроса, 10 други подкрепящи държавната политика по същия въпрос се хукват да обясняват каква "партенка" е това, ако признаят проблем изобщо - ма то било лкално, инцидентче, само еди кой си Ахмед, еди къде си направил така, ама всички други - амен-амен ще ходят на църква вече в неделя и жените им са по бански на общинския басейн с децата си, а момиченцата им без забрадки... Само дето това не е вярно. И го виждат и казват стотици хиляди граждани на еди кой си град, район, държава... Те обаче са просто "ксенофоби". Масово някак са такива, явно е заразно.
Има и друга категория граждани западноевропейци, които искрено мислят, че нЕмат проблем. Те принадлежат към заможната и богата средна класа. Те не живеят в близост до ислямските анклави, техните деца не ходят в такива училища, те наистина не знаят, че има "такъв филм". Просто не го виждат, защото няма къде да имат досег с въпросния.
През Втората световна апропо, масово германското гражданство наистина не е знаело за концлагерите и какво става в тях всъщност (за тези които са знаели все пак, че такива има). Скоро пак гледах документални филми по темата, интервюта със съвременници на тези събития, кои пред умиране, кои са били деца по онова време. МНОГО, различни хора от всички обществени прослойки тогава - не са знаели какво се случва под носа им. Един да лъже, 10 да лъжат и да се правят на луди - 100, 200, 300...едва ли. Казвам го само в подкрепа на мнението си, че винаги е било изумително лесно за жалост, да накраш дестки милиони хора да не знаят какво се случва до тях и с тях. Ама буквално да не знаят. Мислиш, че сега е по-различно, щото има нет?
Ми не е. Има нет, който е с имидж "бе мани го това сниманото, писаното, разказаното там", не са го казали по БНТ (за БГ) - значи не е вярно. "Партенка" просто
Друг пример от същия тип. Като дойде демокрацията у нас, помня едни плакати черни, с карта на концлагерите които е имало тук, те бяха обозначени с червени петолъчки. Бяга ми коя точно година е било това, но в началото някъде... Бях хлапе, да, но достатъчно голяма вече, за да забележа, да питам за какво става въпрос?! Помня неудобството у дома, помня търсенето на подходящите за мен думи от възрастните да ми кажат хем истината, хем да е "по-меко". Помня и след всички обяснения как обобщих: "Значи като това, което видях в Бухенвалд (ходила съм там), ама е било у нас и не е било за евреи, ами за всякакви българи?". После попитах защо са ги убивали тези хора, те всичките ли са били фашисти? Звучи смешно сега, тогава ми беше логично да е имало фашисти и те да са били лоши и да са били в лагери...все пак това ми беше набивано в ДГ, в училище доста време. Майка ми закърши пръсти с: "Няма хора, които заслужават да бъдат убивани и фашисти да са били, но понякога стават грешки и лоши неща, това са били грешки. Както са сгрешили с хората в "Бухенвалд"". Толкова успя да измисли - пак нещо.
Разказвам го, защото на същата тема се върнах многократно, вече в по-късни години, вече осъзнавайки какво и защо се е случвало в онзи период. Главните мишени ми бяха баба и дядо тогава. Питах войнствено те защо са знаели за тия неща и са мълчали. А другите хора?!!! Как сте знаели всички бе и сте мълчали и сте седели тихо и кротко а?! Твърдяха, че не са знаели за тези неща... Не им вярвах тогава, честно. Не си представях как може да се случва това и масово хората да не знаят наистина. Че е имало процент знаещи и са били ОК - ясно, за масата говоря. Майка ми и баща ми , че не са знаели и всички от поколението им - дори не се съмнявам. Обаче
Блу с годините се убедих, че масата български народ - не е знаел за соц-лагерите когато ги е имало. За концлагерите в Райха - германският народ също не е знаел масово. Много лесно се получава това. Твърде.
В момента с тоя ислям - е подобен филм, да не кажа същия. "Ми...няма такова нещо бе!" Споко, ние сме 500 и кусур милиона тук и 20 милиона такива да дойдат утре - все тая. Ми не е все тая. И е очевидно, че не е, ако си говорим реално. Ако си говорим "политкоректно" с глави заврени еди къде си, в картофената салата и пенсионния фонд - да, няма проблем наистина.