..............
Не, не съм отваряла линкове, само прочетох поста ти.. целия . Сигурна съм, че линковете ти подкрепят тезите ти, както ясно си личи от заглавията им.
Нищо лично, но от както съм тук вече съм изморена от тези конспиративни теории. Просото наистина не съм чула нещо някога да се е случило и да не се почва са анализите. Ама нито един път, явно няма такова нещо в тази държава, ама нито едно. Затова казвам, че явно тук никога нищо не трябва да се прави.
Нищо конспиративно няма, прегледах тия дни дни публикувани през последната година материали за реформите в МВР, търсейки конкретни данни.
Уточнявам, че предложените текстове (т.е. препратки към определени медии) съм подбрала не заради някакви партийни предпочитания, а защото интересуващата ме информация по-обстойно разработена, съм я намерила точно там, и ми е все едно дали е в ureport.bg, mediapool, novanews, sega, duma, vesti.bg, 24chasa, и т.н.
Една новина обикновено излиза навсякъде по медиите за конкретния ден и в общи линии пише едно и също, с лек наклон в една или друга политическа насока (понякога това се усеща и в заглавието), но не това е важното, поне за мен не е. Подбрала съм материалите, в които има повече фактическа информация, в случая ме интересуваше къде има разчети за бройки хора и разходвани пари, и как се развива във времето този проблем, затова и дати съм сложила пред линковете. Защото целият шум в последната седмица започна от предложение за бюджет, което видите ли било изненадващо. А това изобщо не е така и точно затова предложих някои материали назад във времето до януари, и не само- през декември миналата година, оставки са си подали 716 човека, при подобни обстоятелства.
Логичен е въпросът защо темата за финансирането на силовото министерство се повдига през два-три месеца, и сега отново, но не се стига до никъде. И защо акцент на новините беше 20-те заплати на полицаите при пенсиониране, а не че от 47 000,
41 000 души в МВР са със статут на държавни служители, с всички полагащи им се привилегии (това е от разчета на бившия министър, който месец след предложената реформа си подава оставка, от настоящата министърка така и нищо конкретно не чухме!), т.е че проблемът не е в действащите полицаи, пожарникари, гранична полиция, и т.н. ... а в прекалено раздутата администрация. Проблемите в това министерство не са от вчера и са твърде много, и не могат да бъдат решени по начина, по който бяха поставени в последната седмица.
За какви конспирации ми говориш изобщо?
Ще дам един пример.
През месец юли по повод честването на 136г. от създаване на българската полиция, министър Бъчварова говори за това какъв образ изграждаме пред европейските държави и пред световната общност, че "българските правоохранителни органи вече са част от глобалната система за сигурност ..." и как трябва да си сътрудничим с партньорските служби. И други такива хубави неща с пожелателен характер. Позовавам се на този материал
http://www.vesti.bg/bulgaria/bez-modernizirano-mvr-ne-mozhe-da-ima-moderna-dyrzhava-6038914, със заглавие "
Румяна Бъчварова: Без модернизирано МВР не може да има модерна държава"
Накрая на материала има един абзац по темата, която дискутираме и което в случая ме интересува (с оглед нашия разговор тук):
"
По-късно през деня представители на УС на Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) дадоха брифинг, на който поставиха ултиматум на ръководството на ведомството, че ако до 10 юли не започнат преговори за състоянието на главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН), ще поискат намесата на министър-председателя.
Представителите на най-голямата синдикална организация в МВР протестират от 12 юни и дори направиха палатков лагер пред парламента."
Отказах се от този материал и предложих този:
http://www.mediapool.bg/politseiskiyat-sindikat-s-nov-ultimatum-protest-i-iskaniya-na-ostavki-news236271.html, в който отново пише за професионалния празник на МВР, за тържественото слово на Бъчварова на официалната церемония, с пожеланията за модернизацията на министерството, и т.н.
Но предпочетох да предложа този текст, защото има много повече информация по нашата тема. Ето показвам:
"Тържеството премина на фона на отново нарастващото напрежение във вътрешното министерство.
Полицаите протестираха преди седмици заради пенсионните промени, които предвиждат въвеждане на минимална възраст за пенсиониране за служителите в сектор "Сигурност", командировките на турската граница и структурните промени в МВР.В началото на седмицата те отмениха планирания за днес
национален митинг в София. Обявената причина бе, че ръководството на силовото ведомство е поело конкретни ангажименти по време на среща със синдиката в понеделник.
В неделя обаче полицейският синдикат изпрати до медиите покана за пресконференция следобед и намекнаха за нови протести.
В противоречие на всички норми за водене на преговори със социалните партньори, министър Бъчварова продължи да комуникира със синдикалистите през медиите. С това си действие министърът на вътрешните работи не само не оправда гласуваното й доверие, но за пореден път показа липса на професионализъм и желание за решаване на проблемите в МВР ........Ако до 10 юли разговорите по проблеми в ГДПБЗН (главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението") не започнат, синдикатът ще ги прекъсне и ще поиска оставки на високите нива в МВР.
Най-големият полицейски синдикат, в който според ръководството му членуват над 6000 души, организира на 25 юли митинг. Той ще се състои независимо от хода на преговорите с ръководството на министерството.
От синдиката заявиха, че Бъчварова е излъгала депутатите в петъчния парламентарен контрол, като казала, че вече работи група за промяна в работния режим на служителите по границата. Покана за участие в тази група синдикатът получил едва на 3 юли, така че тя изобщо още не била структурирана.
Не отговаряли на истината и твърденията за раздавани вече нови униформи на служителите в сектора."
Бъчварова обаче отговаря, че нещата вървели в правилна посока, тя била оптимист (ами като вървят в правилна посока защо стигнахме до поредните протести 4 месеца по-късно, като се мине през
разговорите септември месец, към които отново съм дала линкове, вече и с мнението на финансовия министър, който много конкретно говори за пари и за бюджет ...), и така нататък и така нататък.
И така,
Боби, интересна ли ти е тази информация, защото с оглед темата, която сме захванали, на мен ми е много интересна
, и затова от всички статии посветени на празника на МВР през юли, съм избрала точно тази.
Е да де, ама материалът е със заглавие:
Полицейският синдикат с нов ултиматум, протест и искания на оставки.
Вътрешният министър: Без модернизирано МВР не може да има модерна държава(от 05. 07),
как по заглавието разбираш за съдържанието, за мен е непонятно
, че си личало и какви точно тези защитавам!
Така е и с останалите статии, там има някаква конкретика. Извинявай, ама е невъзможно сега да отварям всяка от предложените статии и да ти посочвам кое е по темата!
Ограничаваш се до изчитане само на заглавието и си правиш някакви заключения, които са мнооого встрани, като това за конспиративните теории.
Ра4о, благодаря за линка от днес, това беше ясно още на 04.11, както и в предишния си пост писах, приложила съм статии. Каза го и финансовият министър (материалът от 06.11). А днес госпожа Бъчварова, разбира се, трябва някак да излезе от ситуация, много нескопосно впрочем (не били обсъдили нещата със синдикатите), и с поредната лъжа:
"Обсъжданията се провеждат сега, защото нямахме предварителна информация за готвените промени”, оправда се вицепремиерът.