Здравейте и от мен, включвам се след две неуспешни инсета. Накратко за нас, от София сме, аз на почти 29, ММ почти на 31, той е с тежка необструктивна азооспермия, ползваме донор. Вече 4та година се борим, за сега неуспешно ... имам ИР, хипофункция на ЩЗ, лека едностранна ПКЯ. Имам спонтанна О, но така и не се знае какво е качеството на Я. Имам едно неуспешно инсе на ЕЦ в МД при д-р Вакрилов, за съжаление имат проблеми с донорите, затова се преместихме в Малинов при д-р Калчев и там миналия месец направихме неуспешно стимулирано инсе. От ЦС явно се вижда че тръбите ми пропускат, но са с нагънат ход, затова след този месец минаваме към ин витро.
Боря ИР и ПКЯ с диета, спорт, а ЩЗ вече е овладяна. Сега на своя глава искам да пусна тромбофилия и вит Д. Профилактично приемам вит. Д, но ми се иска да знам какво е положението.
Имам надеждата, че скоро ще стане, и някой ден бих искала да даря Я, да върна жеста на някое друго семейство, а защо не и на повече от 1. И така, сега един месец почивам и захващаме борбата отново.
Искам да ви попитам нещо свързано с утрогестана. Беше ми назначен на стимулираното инсе, два дни след това започнах да имам леки болки, на които не обърнах внимание, след това се засилиха, започнах прием на но-шпа, но нямаше облекчение. На 13ти ден от О и 15 от тригера, чхг беше 0.316, това или е остатък от тригера, или е имало неуспешна инплантация. Склонна съм да вярвам че е първото, но все пак утрогестана ми предизвиква спазми, наподобяващи контракции. Предстои да говоря с док по този въпрос, но все пак според вас може ли той да е причина за тези болки. И дали пероралния прием може да премахне тези неразположения, дори да има други, то поне няма да са в тази обалст, или да настоявам да го сменя с дуфастон? Благодаря предварително за отговорите!
Лилибел, на мен също ми биха 10 000 хориомон, според мен няма разлика в действието, а единствено в цената.
Изи, късмет!