Съвсем съм се отплеснала и забравих, че е дошъл септември. То и в началото му бяхме на море, после ходих по банки и гишета за транспортни карти, че си загубих портмонето в Несебър. После се стягахме за градина и ходих на откриването на новата учебна година. От градината малко лоши новини - любимата госпожа е напуснала и ще я замества една пенсионерка. И както и другата госпожа е пред пенсия става малко - пенсионерски клуб. Не че имам нещо против възрастните учителки, но тая новата май дори не е с ПУП, била библиотекарка, казаха. А тази, дето ни е от 1-ва група е по-строга, малко повече командва, кара се и наказва, за да постигне това, което колежката ѝ някак успяваше да постига без да е „лоша“. За новата от Ники съм чула, че е още по-строга и груба. Това второто за нея значи да се караш и да повишиш тон. Не ми се ще да я местя, пък и не съм видяла как се справя тя с различен учител. Дано да се окаже приспособима - то реално няма как цял живот да си избираш учители и шефове.
Понеже в друга тема споменах, че съм ходила и до едно училище, което съм набелязала, а Деси ме пита как става при нас, ще кажа тук. Вашият набор е много голям и имаше проблеми с места в градините. Та може би за това повечето майки на деца от групата вече са записани в желаните училища. Но в това, което аз избрах ми казаха, че чак октомври ще обявят приема за 2016/2017. Та ще проверявам, близко ми е и е на път за градината.
Успех на всички влезли в системата на образование - в училище, градина или ясла. Бързо да свикват децата, а и майките също!